Monday, May 23, 2011

Manusia Patah dan Kuat Sentap

  8 comments    
categories: , ,
Lohhh.. via text message je ke.. ingat hi-kelas sangat..




  • Aku sebenarnye kesian. Kesian sangat dengan orang macam di atas ini. Kalau ikutkan setan yang ada dalam badan aku ni, tak payah aku padam2, cover2 name die ni. Tapi takpelah, kesian kan. Anyway, kalau tak padam pun takpe kot, bukan sape kenal pon

  • Aku cukup2 tak faham dengan orang yang menulis status kat Facebook dengan status yang berbaur negatif ni. Eh, yang atas ni bukan status negatif dah ni, ni kira status tahap longkang dah ni 

  • Kalau aku, aku fikir 18 kali kot nak update status. Status positif pon aku fikir berkali-kali. Contoh: Hye! Saya nak g joging! Bukankah itu status positif? Mengajak orang menjaga kesihatan? Tapiiii.. tapi aku still lagi tak tekan button share tu sebab aku tak suke menyemakkan home orang dengan benda2 remeh tu. Ada baiknya aku share info2 bermanfaat macam cara2 nak kurus ke kan 

  • Aku musykil sekali lagi. Facebook ni kan tempat kawan2 rapat, majikan, ahli keluarga berkongsi cerita, berita dan perkhabaran. Kalau lecturer ko, boss ko, atau mak ko bace sume benda mengarut yang ko tulis tu? Tak ke naya? Kalau aku boss, aku pecat jer orang sakit jiwa macam ni. You are fired! Dush! Bagi penendang kat pungkoq besaq dia! Bazir duit syarikat je hire. Wakakaka

  • Status kan benda yang terdetik dari hati dan benak kite. So, dari status ko kite boleh tengok hati ko ni hitam berkarat ke, kuning berair ke atau suci murni.. So, ko masuk kategori mane???  

  • Aku terfikir lagi. Apa agaknya punca kau update status tahap longkang macam tu? Kalau ko jiwa kacau sangat, ko maki hamun jela orang yang kau marah tu. Ehhh .. mungkin kau dah puas makin hamun orang yang kau hangennn sangat tu kan, tapi perlu ke kau tambah dosa kau dengan memaki hamun di Facebook dan share dekat kawan-kawan sejati kau yang beribu-ribu lemon tu?

  • Dan kau memang bijak sebab kawan yang kau maki hamun tu pun bace ape yang ko tulis kat facebook tu. Kawan ko sentap giler. Kecik ati. Rase macam nak bunuh kau. Kau hilang satu kawan pada hari tu. Takpe2, kawan kau ramai lagi.. ribu-ribu kan.. Setakat hilang sorang ape ade hal.. hihihihi

  •  Tapi, kau kena ingat WHAT GOES AROUND COMES AROUND. That is hukum karma bebeh!!

  • Kau tak percaya hukum-hukum karma ni.. Kau alim, kau belajar agama lagi tinggi dari aku..

  • Eh kau belajar agama tinggi? Tapi kenapa status ko macam budak tak sekolah? 


Pesanan Khidmat Masyarakat : 

Kalau ada  kawan camni, jangan ragu-ragu untuk remove. Buat semak home je





Gambar hiasan je.. Gambar ni lagi sejuk mata memandang




Sunday, May 22, 2011

Lirik Lagu The Lazy Song - Bruno Mars!!

  4 comments    
categories: 







The Lazy Song
Bruno Mars


Today I Don't Feel Like Doing Anything
I Just Wanna Lay In My Bed
Don't Feel Like Pickin' Up My Phone
So Leave A Message At The Tone
'Cause Today I swear I'm Not Doin' Anythin'

I'm Gonna Kick My Feet Up
Then Stare At The Fan
Turn The TV On
Throw My Hand In My Pants
Nobody's Gon' Tell Me I Can't

I'll Be Lounging On The Couch, Jus' Chillin In My Snuggie
Click To MTV So They Can Teach Me Howda Dougie
Cause In My Castle I'm The Freakin' Man
Oh Oh

Yes I Said It
I Said It
I Said It 'Cause I Can

Today I Don't Feel Like Doing Anything
I Just Wanna Lay In My Bed
Don't Feel Like Pickin' Up My Phone
So Leave A Message At The Tone
'Cause Today I Swear I'm Not Doin' Anythin'
Nothin' At All

Woo Hoo Ooh
Woo Hoo Ooh Ooooh Ooh Ooh

Nothin' At All

Woo Hoo Ooh
Woo Hoo Ooh Ooooh Ooh Ooh

Tomorrow I'll Wake Up Do Some Sex
Meet A Really Nice Girl Have Some Really Nice Sex
She's Gonna Scream Out "This Is Great!" 
(Oh My God! This Is Great!)

Yeah

I Might Mess Around, and Get My Collage Degree
I Bet My Old Man Would Be So Prouda Me
But Sorry Pops You'll Just Have To Wait
Oh Oh

Yes I Said It
I Said It
I Said It 'Cause I Can

Today I Don't Feel Like Doing Anything
I Just Wanna Lay In My Bed
Don't Feel Like Pickin' Up My Phone
So Leave A Message At The Tone
'Cause Today I swear I'm Not Doin' Anythin'

No I Ain't Gonna Comb My Hair
'Cause I Ain't Goin' Anywhere
No No No No No No No No No
Ohhh

I'll Just Strut In My Birthday Suit
And Let Everything Hang Loose
Yeah Yeah Yeah Yeah
Yeah Yeah Yeah Yeah

Yes I Said It
I Said It
I Said It 'Cause I Can

Today I Don't Feel Like Doing Anything
I Just Wanna Lay In My Bed
Don't Feel Like Pickin' Up My Phone
So Leave A Message At The Tone
'Cause Today I swear I'm Not Doin' Anythin'
Nothin' At All

Woo Hoo Ooh
Woo Hoo Ooh Ooooh Ooh Ooh

Nothin' At All

Woo Hoo Ooh
Woo Hoo Ooh Ooooh Ooh Ooh



Kenapa video klip ini comel:
  • Sebab ada monyet-monyet yang comel dan berbaju dan pandai menarik. Comelnya!
  • Sebab ade Bruno Mars yang comel dan berambut tebal ala-ala 60-an. Kiutnya!!
  • Sebab lagu die best! Video die unik! Bestnye!!



Dua kali tengok muka si Bruno Mars ni macam muka kawan aku plak. Hehehe



Saturday, May 14, 2011

Make-Up Yang Buat Sang Lelaki Meluat?

1. Bedak macam Tepung Gomak? Foundation terlebih?




Pendapat Lelaki : Selalunya lelaki meluat tengok perempuan pakai bedak terlebih sebab nampak macam diorang ada dua kulit berbeza. Muka punyalah putih berseri, sekali tengok leher berkerak je.. Errr.. ni bukan aku kata, lelaki yang berkata ye..


Pendapat Perempuan : Susah kot nak carik warna bedak/foundation yang betul2 match dengan warna kulit. Tapi kalau tak pakai kang muka berminyak + nampak noda-noda plak... Adeiiihh.. niat nak nampak cantik & presentable.. sekali laki kutuk2 plak.. hampeh sungguh




2. Lipstick Berwarna Neon





Pendapat Lelaki : Tolongglah.. tak payahla pakai lipstick warne oren sume tu.. Pelik kot..!! Dari jauh nampak bibir ko mengelip-ngelip. 

Pendapat Perempuan: Laaaa.. apa salahnye? Neon lipstick ni trend sekarang hokaaayyyy.. Memang pun nak bagi nampak cun, bagi semua orang nampak.. Barulah menyerlah & outstanding among the crowd!




3. Kening Terlebih Nipis @ Kening Separa Botak





Pendapat Lelaki : Aku pantang betoiii la tengok pempuan kening nipih ni. Depa tak taw ka cukur kening tu haram?? Dah elok2 ja kening tu tebaiii dok pi cukoq kening tu paseipaa?- lelaki Kedah

Kalau dah memang natural nipis tu, tak boleh nak buat ape la kan.. Okayla.. Naseb ko la kan..Tapi kalau dah cukur sampai tinggal segaris, automatik muka kau jadi macam Nyah - Lelaki Johor

Pendapat Perempuan :  Tak suke la kening tebal-tebal.. macam ade ulat bulu kat atas mata.. Kena ikut keselesaan diri kita la




4. Eye- Shadow Warna Terang- Terangan





Pendapat Lelaki : Tak payahla korang dok pi cat cat mata korang dengan warne hijau, warne biru, warne purple... Nanti aku ingat ada burung gergasi tengah cari cacing untuk anak-anak dia  ( _ _ " )

Kalau style.. amende korang panggil tu? Smokey Eyes? Mata berasap?? Haaa.. yang tu okay la sket

Pendapat Perempuan: Korang tak suka pedulik lah kan... Yang penting kami berani bermain dengan warna-warna yang ada di sekeliling kita... Kena la matching kan dengan warna baju.. Tak kan baju purple nak pakai eye-shadow warna oren plak,, Tak sesuai gitu... 





5. Lipstick Dua Warna - Dual Tone 





Pendapat Lelaki : Yang korang dok garis-garis tepi bibir tu apehal? Macam nak masuk pertandingan mewarna je.. Dah la color yang dalam tak sama, tah hape-hape.. Nampak macam fake sangat la

Pendapat Perempuan : Yela... tak nak la lipstick tu comot.. berterabur.. Kena la bagi nampak kemas dan menawan .. 





6. Glitter - Glitter Litle Star




Pendapat Lelaki : Makk oiii korang ni.. amende lak kilat2 letak kat muka ni? Tolongla korang.. muka korang sebenarnya dah cukup berkilat da.. Tak payah la nak letak glitter mlitter nih.. Kat disko pon da banyak lampu kelip-kelip.. Tak payah susah-susah nak lekatkan glitter

Pendapat Perempuan : Biaaa laaa.. tu bagi nak nampak meriah dan seksi!





 Rumusan:


Pendapat Lelaki : Korang tak payah pakai ape-ape.. Kalau dah memang cantik, cantik la jadinya. Kalau dah tak cantik tu, pakai ape pon nampak tak jadik jugakkk.. kikikiki


Pendapat Perempuan: Pedulikan! Lantak la! Lelaki ape tau? Cakap je lebihhh, tengok awek diorang make-up tebal gak.  Yang penting kita confident dan berani mencuba! Secara semulajadi kita akan nampak cantik! 



Monday, May 9, 2011

Mak Aku Yang Sempoi




1. Mak aku sempoi je, sebab membahasakan dirinya sebagai mak. Kalau panggil ibu, mama, umi.. tak brape sempoi. Mak aku sempoi!

2. Mak aku sempoi sebab die dengan anak2 murid dia macam kamceng je kan. Kadang2 tu mak aku panggil anak murid die dengan name bapak budak tu.. Perghhhh.. macam kawan-kawan sekelas je kan.. kah3

3. Mak aku sempoi, kitorang penah tengok wayang citer Cicak Man 1. End up, filem tu kena kutuk giler2 dengan mak aku.. Hahaha sowieeee KRU!


4.  Mak aku sempoi.. Mak aku tak takut tengok citer hantu.. Mak aku suke gelak2 sambil menerangkan ape yang tak logiknye citer hantu tu.. Maka anak-anaknya sume berani keluar gi hutan sorang-sorang tengah2 malam ~~ okay tipu jekkk .. haha


5. Mak aku sempoi je.. mak aku tak pernah paksa anak dia kahwin awal ke..  takde nak halang percintaan ke.. Mak aku rileks jer.. Gerek ahh



6. Mak aku sempoiiii abes.. Mak aku tak pernah nak marah la kalau aku beli barang2 merepek, baju macam badut ke, tudung macam sarang burung ke.. asalkannnnn.. pakai duit sendiri! Jangan mintak mak! Haa.. freedom of buying kan?? :D



7. Mak aku sempoii.. bile birthday anak2 mesti wish.. takde la buat party2 jemput jiran tetangga dan kawan2, makan2 kat umah, kad birthday sudah.. tak payah la nak over2 sangat, dah tua2 pon pakai baju pink ala2 barbie pastu tiup lilin 23 batang kan? Tak payah2.. sempoi2 je dahla.. heh heh heh


8. Mak aku sempoi.. Tiap-tiap bulan walaupun anak dia ini sudah mempunyai pinjaman wang tapi dia still jugak nak bagi allowance lebih kat anak die ini untuk dihabiskan dengan membeli barang2 tidak berfaedah.. eh sebenarnye dia takut anak dia tak makan.. huhu.. saye terharu.. 


9. Mak aku sempoi.. Dia tak pernah nak decide atau determine untuk anak2 dia nak jadi apa. Contohnya: aku. Di saat2 semua orang cakap bidang Komputer dan IT  ni takde market, mak aku dengan positifnye menyokong aku sepenuhnya tanpa sebarang ragu walaupon mak aku sendiri tidak menyentuh laptop apatah lagi PC. Cayalahhh makkk!! I LAP U VERI2


10. Mak aku sempoii.. Sepanjang 20 ++ aku hidup di dunia ni, aku boleh kira dengan jari aku tengok mak aku menangis. Ini menunjukkan mak aku sangat tabah dan cekal + sempoiiii + takdelah nak TOUCHING tak tentu arah kannnn.. my mom is rockkk yeahh!



KESIMPULANNYA: 


Aku sayang mak aku!! I love U Mak! :') 







Group Facebook Yang Lawak & Pelik

  No comments    
categories: 

Yang buat page ni mesti peminat tegar Zizan Maharaja Lawak kan, beruntung Zizan ramai minat kat die.. hehe. Memang best pon si Jozan ni, lawak diorang memang natural lah. Tapi minggu ke 6 ni ade kureng sketlah. Kat YouTube pun ramai dislike. Takpe minggu depan harapnye best balik









Hahaha serius aku tak paham kenape nak Mr Crab jadik Menteri Kewangan Malaysia. Bukan ke Mr Crab ni seorang yang kedekut dan taik hidung masin? Bukan ke die suke bolot duit sorang2? Gilo apo nak dio jadi montori. Rosak rosak.. hehehe





3. awak nie perasan betol lah. hahahaha.






Hua hua hua macam sentap je kan page ni. Ayat atas je la sentap, tapi page ni senyap sunyi jer, tak ramai orang like lagi. Maybe admin die bizi dan tak sempat nak buat promosi. Hehe. Seronok gak kalau kat cni cerita pasal pengalaman orang yang kuat perasan ataupun diri sendiri yang memanng cepat perasan. hihihi




4. Suka hati aku lah kalau hari2 nmpk muka aku online dlm FB..FB ko ker FB aku??




 Haha ni lagi satu... kelaka je kan? Orang yang buat page ni agaknye pernah kena sound kot dengan kawan/pakcik/mak die sebab asek online je tak buat keje.. Wakaka. Padahal die saje je online kot, tapi keje jalan jugak.. ye tak? Hot jugak page ni ramai betol yang like.. maybe sebab content die yang best ataupun ramai yang suke online kt FB