Sunday, March 27, 2011

Lirik Lagu What The Hell by Avril Lavigne



  • Video Avril memang seksi, comel dan banyak promosi Sony.. Hehe.. Avril  Lavigne kan duta Sony.. 
  • Kecil molek je rupanya si Avril ni... Ingatkan tinggi lampai





WHAT THE HELL

Avril Lavigne

You say that I'm messing with your head 
(Yeah yeah Yeah yeah)
All 'cause I was making out with your friend
(Yeah yeah Yeah yeah)
Love hurts whether it is right or wrong 
(Yeah yeah Yeah yeah)
I can't stop 'cause I'm having too much fun 
(Yeah yeah Yeah yeah)

You're on your knees begging please stay with me
But honestly I just need to be a little crazy

All my life I've been good
But now, Whoa, I'm thinking What The Hell?
All I want is to mess around
And I don't really care about
If you love me, If you hate me, 
You can't save me, baby baby
All my life I've been good but now
Whoa, What The Hell?

What? What? What? What the hell?

So, what if I go out on a million dates 
(Yeah yeah Yeah yeah)
You never called or listened to me anyway 
(Yeah yeah yeah yeah)
I'd rather rage than sit around and wait all day 
(Yeah yeah Yeah yeah)
Don't get me wrong I just need some time to play 
(Yeah yeah Yeah yeah)

You're on your knees begging please stay with me
But honestly I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now
Whoa, I'm thinking What The Hell?
All I want is to mess around
And I don't really care about
If you love me, If you hate me, 
You can't save me Baby, baby
All my life I've been good but now
Whoa, What The Hell?

La la la la la la la la
Whoa whoa
La la la la la la la la
You say that I'm messing with your head
Boy I like messing in your bed
Yeah I am messing with your head
I'm messing with you in bed

All my life I've been good but now
Whoa, I'm thinking What The Hell?
All I want is to mess around
And I don't really care about
(I don't care about)
All my life I've been good but now
Whoa, I'm thinking What The Hell?
All I want is to mess around
And I don't really care about (if you love me)
If you love me, If you hate me,
You can't save me, Baby, baby
All my life I've been good but now
Whoa, What The Hell?
La la la la la la la la la
La la la la la la la









Imej terbaru Avril Lavigne tahun 2011.. Hmmm.. takdelah beza mane dari dulu kan? Cuma rambut dia ada highlight color pink & hijau.. tapi cantik la same je macam anak dara dulu.. heheheh







Ni la cover album terbaru Avril.. cantik dan very the punk pop princess.. :







LUAHAN HATI PEMINAT AVRIL LAVIGNE


  • Secara peribadinya, aku takdelah suka mane pon lagu What The Hell ni. Tak ada pun dalam playlist mp3. Kalau stakat dengar kat radio sekali skala tu boleh la kot. Tapi sebenarnya lebih rela tukar channel. Sebab nak muntah
  • Ini kerana, pada pandangan aku, Avril Lavigne ni penyanyi yang dah senior, dan dah lama tak klua album baru, lagu dia tak buleh la macam budak2 lagi. Umur pun dah meningkat. Vokal pon mesti dah mantap. Ini tajuk macam dah ganas giler, WHAT THE HELL, skali dengar ala2 Skater Boy, Girlfriend.. Hampeh. Potong stim
  • Tapi takpe, mesti ade lagu Ballad tapi macam dark2 gitu. Saya mahu lagu2 yang best macam When You're Gone, I'm With You, Nobody's Home. Pleaseee Avril!!! Lagu-lagu macam tulah barulah Avril! Baru menusuk ke hati! 
  • Katenya lagu-lagu dari album baru ni adalah banyak berkisar kepada kehidupan peribadi dia.. ohoooo.. adakah termasuk dengan kisah penceraiannya?? Avril sekarang ni janda hot woo.. ada sapa2 nak masuk line? ehehehe
  • Avril Lavigne, come back! Suka lagu-lagu macam dalam album Under My Skin. Memang best2 semua lagu! Avril, anda tak perlu jadi Taylor Swift yang terlebih eyeliner! Tak perlu! Coz u can do better than her.. oppss marah peminat Taylor Swift.. sorry!




Tuesday, March 22, 2011

Bedtime Story Yang Best : The Steadfast Tin Soldier & Ballerina Doll

  17 comments    
categories: , ,
Pada zaman dahulu, ada 25 soldadu timah di dalam sebuah kotak. Mereka memakai baju berwarna biru dan seluar berwarna merah. Soldadu timah itu segak berdiri. Set soldadu timah itu diberikan kepada seorang kanak-kanak sempena hari jadinya. Tetapi malangnya, satu soldadu timah itu tidak sempurna, dia tidak mempunyai sebelah kakinya kerana pencipta soldadu itu kekurangan timah. Akibatnya, kanak-kanak itu tidak mahu bermain dengan soldadu itu kerana dia hanya mempunyai satu kaki. Kasihan soldadu itu...






Pada waktu malam, apabila manusia sudah tidur, semua permainan akan berjaga untuk bermain. Soldadu Timah berkaki satu itu hanya melihat sahaja soldadu yang lain berkawad. Kereta kayu dan keretapi juga tutut bermain. Mereka kelihatan sangat gembira! Soldadu Timah itu berasa sangat sedih kerana dia tidak dapat turut serta



Kemudian dia memandang di sekeliling bilik kanak-kanak itu. Bilik itu dipenuhi dengan permainan yang berwarna-warni. Tapi apa yang betul-betul menarik pemerhatiannya ialah sebuah rumah besar bak istana.








Tapi, bukan lah istana itu yang menjadi perhatian si soldadu, sesusuk tubuh kecil di hadapan istana itu lah yang menyebabkan mata si Soldadu Timah terpana dan tidak berkelip. Kelihatan sebuah patung Ballerina yang sungguh cantik sedang menari-nari. Sebelah kakinya diangkat tinggi menyebabkan Soldadu Timah menyangka Ballerina itu juga mempunyai satu kaki sepertinya.


"Inilah dia cintaku. Tetapi dia terlalu tinggi di istana. Ahh.. aku tidak peduli, aku mesti menghampirinya dan mendapatkan cintanya!" getus hati Soldadu Timah.









Soldadu Timah lalu cuba bangun dan keluar dari kotak itu. Dengan susah payah dan sepenuh tenaga dia berusaha untuk berdiri dengan menggunakan satu kaki. Walaupun asyik terjatuh, tetapi si Soldadu masih tidak berputus asa. Patung Ballerina tetap mahu didekatinya. Akhirnya, dia berjaya! Dia dapat mengimbangi badannya walaupun hanya dengan satu kaki. Soldadu Timah sangat gembira! Dia menjerit kegembiraan.



Kemudian, tanpa membuang masa dia melompat dengan satu kaki dan menuju ke Patung Ballerina yang jelita itu. Patung Ballerina itu masih menari-nari dengan asyiknya. Akhirnya, Soldadu Timah itu berjaya mendekati Patung Ballerina. Patung Ballerina itu berhenti menari. Mata mereka saling menatap. Rasa cinta mula menyelinap di dalam diri mereka. Soldadu Timah tidak berganjak dan matanya juga tidak berkelip memandang keindahan Patung Ballerina.Dia berasa sungguh bahagia










Ding! Ding! Ding! Jam di dinding menunjukkan pukul 12 tepat. Tiba-tiba Goblin melompat keluar dari sebuah kotak mainan. Wajahnya kejam dan mengerikan. Dia memandang kepada Soldadu Timah berkaki satu itu dengan pandangan yang tajam dan sinis. 







"Soldadu Timah berkaki satu! Jangan bermimpi untuk apa yang kau tidak boleh miliki!" sergah si Goblin dengan suara sekuat guruh di langit.


Tetapi si Soldadu Timah pura-pura tidak mendengarnya. Hatinya sudah terpaut dengan Patung Ballerina yang cantik. Amaran dari si Goblin dipandang sepi.



Keesokan harinya, kanak-kanak itu mula bermain dengan permainannya. Oleh kerana si Soldadtu Timah itu tidak sempurna, dia tidak mahu bermain dengan soldadu itu. Dia meletakkannya di tepi tingkap. Tiba-tiba, soldadu itu terjatuh keluar dari tingkap. dan akhirnyatermasuk ke dalam longkang. Patung Ballerina cuba menjerit namun suaranya bagai tersekat di kerongkongnya. Patung Ballerina berasa sangat sedih kerana tidak dapat menolong Soldadu Timah yang dicintainya. Dia bermuram dan bimbang tentang Soldadu itu sepanjang hari.


Soldadu Timah itu berasa sangat takut. Dia bagaikan mahu menangis, tetapi soldadu tidak boleh menangis. Soldadu mestilah tabah dan berani. Walaupun dia tertelan air longkang dan hampir lemas, dia tetap tabah dan cuba untuk keluar dari longkang itu. Dia perlu pulang ke rumah untuk berjumpa dengan Patung Ballerina semula.



"Tengok! Ada askar dalam longkang! Mari kita ambil! Kita buatkan kapal untuk dia belayar!" jerit seorang budak kepada kawannya.


Mereka mengambil Soldadu Timah itu dari dalam air dan meletakkannya di tebing. Kemudian, mereka membuat kapal layar daripada kertas dam neletakkan Soldadu itu ke dalam kapal layar itu. Lalu mereka memasukkan kapal itu ke dalam air. Kapal itu meluncur laju di dalam air yang deras. Dua kanak- kanak itu bertepuk tangan kegembiraan. 






Kapal Layar meluncur dan kemudian masuk ke dalam longkang bawah tanah yang lebih besar dan dalam. Keadaan di bawah itu sungguh gelap dan sunyi.  Soldadu Timah menggigil ketakutan. Dia ingin menangis tetapi sebagai Askar, dia tidak boleh lemah. Dia mengemudi kapal itu sehabis baik. Hatinya tertanya-tanya kemanakah hala tujuannya selepas ini. Dia teringatkan Patung Ballerina. Hatinya menjadi bersemangat semula. Dia mesti pulang ke rumah!


Tiba-tiba, kapal layar kertas berpusing-pusing. Soldadu Timah menjadi cemas! Kapal akan karam! Kapal layar berputar-putar dan menghampiri pusaran air. Air mula memasuki kapal layar itu. Soldadu Timah tidak dapat berbuat apa-apa lagi. Dia tenggelam di dalam air. Dia pasrah. Kini dia tidak dapat berjumpa dengan Patung Ballerina yang dicintainya itu lagi. Hatinya menangis pilu.  Di telinganya mendayu-dayu serangkap lagu yang merdu tetapi sayu:


"Selamat Tinggal Soldadu Yang Berani"
"Bertemu kita di Pusara Nanti"


Kapal layar kertas koyak dan hancur di dalam air. Soldadu Timah terus tenggelam dan hanyut menuju ke dasar air. Tiba-tiba muncul seekor ikan besar dan terus menelan si Soldadu Timah! Oh malangnya nasib si soldadu. Bermacam-macam dugaan yang menimpa dirinya. 






Soldadu Timah cuba keluar dari perut ikan itu tetapi tidak berjaya. Akhirnya, dia mengalah. Dia akhirnya duduk berdiam diri di dalam perut ikan itu selama beberapa hari. Kemudian, dia tertidur. Setiap malam dia termimpikan Patung Ballerina. Dia bermimpi Patung Ballerina itu juga turut bersedih dan menunggu-nunggu kepulangannya. 


Tiba-tiba, ada cahaya menerjah-nerjah ke matanya. Soldadu Timah menutup mata kerana matanya kesakitan dek pancaran cahaya itu. Kemudian, dia membuka matanya perlahan-lahan. Alangkah terkejutnya dia apabila dia melihat dia berada di dapur! Rupa-rupanya ikan itu sudah ditangkap dan perutnya dibelah untuk dimasak. Soldadu berasa gembira kerana telah bebas.


Dia dicuci dengan bersih oleh tukang masak. Dan kemudian dia diserahkan kepada seorang kanak-kanak. Alangkah terperanjatnya kerana kanak-kanank itu adalah tuannya dahulu! Hatinya melonjak-lonjak riang. Kanak-kanak itu membawanya ke bilik dan meletakkannya di sebelah Patung Ballerina. Rindunya pada si jelita sudah terubat. Mereka sungguh gembira dan mata mereka saling menatap. Pada malam itu, semua permainan berpesta kegembiraan. Soldadu Timah dan Patung Ballerina menari sepenuh jiwa raga mereka. Mereka bahagia dan berharap kebahagiaan itu milik mereka selamanya....





***** TAMAT*****


Ehhh.. maaf maaf... kesilapan teknikal! belum tamat lagi.. walaupun hati ini cuba menamatkannya


Keesokan harinya, kanak-kanak itu mengajak kawan-kawannya untuk bermain di dalam biliknya. Seorang kawannya mengambil si Soldadu Timah berkaki satu itu untuk dibawa berkawad. Menyedari si Soldadu itu cacat, dia mencampakkan Soldadu itu ke dalam pemanas bilik, dan Soldadu terbakar di dalam unggun api. Api semakin marak memakan tubuh Soldadu Timah. Matanya masih menatap Patung Ballerina, Patung Ballerina juga menatap wajah Soldadu Timah buat kali terakhirnya. Soldadu Timah semakin cair..


Tiba-tiba, angin bertiup kuat menerpa ke dalam bilik. Patung Ballerina terbang ditiup angin dan akhirnya dia turut terjatuh ke dalam pemanas. Mereka sama-sama terbakar di dalam api yang marak. Mata mereka masih menatap di antara satu sama lain.



"Selamat Tinggal Soldadu Yang Berani"
"Bertemu kita di Pusara Nanti"








Keesokan harinya, pembantu rumah menjumpai sebentuk hati kecil dan sekuntum bunga mawar kecil di dalam timbunan abu... 



**** TAMAT ****

Thursday, March 17, 2011

Lirik Lagu E.T Katy Perry

  No comments    
categories: 





E.T

Katy Perry



You're so hypnotising
Could u be the devil, could you be an angel
Your touch magnetizing
Feels like going floating
Leave my body glowing

They say be afraid

You're not like the others, futuristic lovers
Different DNA, they dont understand you

You're from a whole other/another world
  A different dimention
You open my eyes
And im ready to go,
Lead me into the light

Kiss me, k-k-kiss me

Infect me with your love,
And fill me with your poison

Take me, t-t-take me
Wanna be your victim
Ready for abduction
Boy, you're an alien
Your touch so foreign
Its supernatural
Extraterrestrial

You're so supersonic

Wanna feel your powers
Stumb me with your lasers
Your kiss is cosmic
Every move is magic

You're from a whole other/another world

  A different dimension
You open my eyes
And im ready to go
Lead me into the light

Kiss me, k-k-kiss me

Infect me with your love
And fill me with your poison

Take me, t-t-take me
Wanna be your victim
Ready for abduction
Boy, you're an alien
Your touch so foreign
Its supernatural
Extraterrestrial


There is this transcendental, on another level

Boy, you're my lucky star
I wanna walk on your wave length
And be there when you vibrate
For you i risk it all


Kiss me, k-k-kiss me
Infect me with your love
And fill me with your poison

Take me, t-t-take me
Wanna be your victim
Ready for abduction
Boy, you're an alien
Your touch so foreign
Its supernatural
Extraterrestrial
Extraterrestrial

Boy, you're an alien
Your touch so foreign
Its supernatural
Extraterrestrial 




Cantekkkk!!! Pic paling sopan yang ada dalam Google Image. Hehehe


Nota Kaki:
  • Perasan tak lagu ni cam ade sket2 macam2 lagu group T.A.T.U? All The Things She Said. Cakap perasan sekarang!
  • Katanya sekarang ada masalah rumah tangga dengan sang Suami, Russel Brand. Huh? Adakah? Habis tu sape nak jadi Alien si Katy Perry ni?

Monday, March 14, 2011

Menjaga Hati Peminat Fanatik Bola Sepak

Wei wei sekarang ni tengah match ape ek??  English Premier League kan? Hahaha kot lah terlalu ignorance sampai takut orang dah dok cite pasal EPL, aku masih lagi citer Piala AFF Suzuki. Wahhh tahniah sebab Malaysia berjaya! Bila dah berjaya ni barulah ramai orang menyokong pasukan Harimau Malaya, kalau tak.. asek kene kutuk je kan.. kikiki. Tapi sekarang, Khairul Fahmi punye Facebook Fan Page pun aku like ( sebab tengok ramai kawan like ), Safee Sali pun i like u, tapi tibe2 terus unlike sebab dia join pasukan Pelita Cahaya..? Ooops sorry.. Pelita Jaya. Tengok patriotik tak aku? :p


Nak dijadikan cerita, ramai jugak la kawan-kawan aku ni peminat fanatik bole sepak nih, terutamanya kaum Adam la kan.. Kalau bace paper, mesti baca dari belakang sebab nak baca pasal bola. Kalau beli Astro kat rumah, mesti nak subscribe Astro SportsChannel kan.. Kalau musim bola tiba, adoii pagi2 muke lesu tak bermaya gi kelas sebab berjaga sepanjang malam ke pagi.... Kalau bilik plak, penuh dengan poster bola. Kalau peminat Blues, biru jelah biliknya. Kalau peminat Red, merah menyala lah biliknya..





Okay bilik sape ni mengaku cepat! Aku nak curik selimut die cambest jer :D




Dan nak dijadikan cerita lagi, sekarang kan tengah EPL kan. Maka penuhla home di facebook dengan cerita tentang bola.. Sekejap ChelSHIT , sekejap Setan Merah, kejap ArSENGAL, kejap ArSuntut (apakah?), sekejap LiverFOOL. Sekejap kalah, sekejap menang! Haih macam lah.. siap ade yang menangis sebab tertido  time perlawanan club feveret die.. Ish ish ish.. Kipas susah mati btol hangpa suma nih


Lagi cerita, sampai tengah chatting ponnn sebokk cite pasal bola padahal banyak kot topik2 lain yang lebih menarik boleh dibualkan. Cite la pasal whether ke, makanan ke, syok ape.. hehehe. Ade ke diorang tanye aku Liverpool lawan Manchester sape yang menang? Macam aku ni  mendiang Paul si Octopus plak kan. Hahahaha Tapi nama pun kawan kan, layankan ajelah. Aku sebagai orang yang neutral, jalan atas pagar, parti bebas.. sentiasa memihak kepada yang benar. Ehehehe.





Mamat yang bernama Atok tu peminat fanatik Liverpool sejak dia belum matang lagi (katenye). Ada seminggu tu asek pakai jersey Liverpool je, lebih kurang plak tuh. Aku pon tanye; "Weh tak mandi ke? Asek pakai baju same je!". Dengan cepatnye die menjawab, "Woii ape plak, baju lain-lain lah! Aku ade banyak jersey Liverpool". Oooo.. okay.. Oleh sebab die ni peminat Liverpool yang tegar, bile die tanye team mane menang, of course la aku jawab Liverpool kan. Saje malas nak panjang2 kan lagi keadaan. Hihi. Anyway, memang Liverpool menang pon kan? So? Yeahh.. Tumpang gembira gak ah :D






Mamat yang bermuka orange ni plak peminat setia Manchester United. Pernah sanggup mengumpul duit kerja 4 bulannya untuk pergi ke Manchester City menonton kelab kegemarannya itu. Cis tengok kat tv dah lah! Keje dia punyelah berlambak tak siap, tapi demi bola, keje tolak tepi, bola dulu! Siap tanye, LiverFOOL lawan MU sape menang? Dah ko pun tulis LiverFOOL, menunjukkan ketidaksukaan kepada kelab itu, maka aku pun menjawab MU la kot. Hehe. Menjaga hati lagi di situ. Malangnya MU kalah.. I'm sorry for you fren.. :p






 Ha yang ni tengok profile picture pun dah taw kan memang Arsenal Die Hard Fan! Malam tadi Arsenal kalah kan? Haha! Ni lagi sorang tanye aku sape menang. Manelah aku taw! Eishh tension nih! So alu jawab jelah 0-0 . Adil dan saksama kan aku? Ehehehe



Satu lagi cerita yang membuatkan aku termalu hingga ke hari ni. Kira-kira beberapa tahun yang lepas lah. Aku lepak kat kelas kawan aku mase rehat, adelah sorang mamat bernama Ahmad duduk situ gak, tak pegi kantin. Aku takdela selalu bercakap dengan die ni. Satu hari tu, dia tengah baca paper. Tiba-tiba die tanye aku tanpa menoleh ke arah aku:


Ahmad : Eh ko minat kelab bola ape??

Aku : Errr... Manchester United! (spontan, sebab tu je yang ingat)

Ahmad: Kenape?

Aku: Entah.. sebab ade David Beckham kot! Dia terror! (spontan lagi)

Ahmad: Sah ko ni tak ambik taw kan? David Beckham da lame keluar MU! KAH KAH KAH KAH


 T.T

( _ _")



Okay fineeeeeeeeeee.. Sejak dari haritu, aku rajin selak2 newspaper bahagian Sukan. Aku tak mahu lagi jadi katak bawah tempurung, biarpun aku tidak mempunyai perasaan terhadap bola.


Aku bukannya ape, aku tak marah pun kepada korang yang fanatik bola. Aku siket pun rase tak kesah. Tapi kadang2 ade kawan-kawan tu bile dia minat bola, die boleh plak cite pasal bola kat aku berjam2 kan. Penat dah bagi signal menguap, sangap, garu sana garu sini, tapi still tak paham kan.. Same lah macam perasaan lelaki bila disuruh perempuan menemani shopping, macam tulah aku lebih kurang


Aku tak kesah pon kalau nak teman orang tengok bola pagi2 buta. Aku layan je.. Orang sorak GOLLL..  Aku pun tak ketinggalan menyorak walaupun tak fokus pun mase pemain menjaringkan gol. Tapi yang tak tahan tu bau rokok di sekeliling.. adeihh. Lepas tu bile ade orang ajak tgok bola, ada syaratnye mestilah di McDonalds yang beraircond dan segala perbelanjaan makanan ditanggung. Bolehlah aku menyorak gol sambil menyuap McFlurry. ehehehe






Nota kaki: Dulu masa belajar kat universiti, pernah duduk kat rumah kedai. Bawah tu kedai mamak. Bila musim bola, tengah tido, mesti aku terjaga masa diorang sorak GOL.LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!! Sebelum tidur, lepas baca doa tidur, aku doa malam tu takde gol. Pastu sumbat kapas

Bye!


Wednesday, March 9, 2011

10 Tips For Hardcore Computer Users

  2 comments    
categories: , , , ,
Hye everybody! How are you doing? Doing good? Great! Today I wanna share something useful for people who use to stare computer screen for a long period in a day, like 8 to 10 hours.. maybe? It is actually from my boss, and he got it from google stuff. He gave us an email, the tips for his hardworking workers so we are stay healthy, happy and productive in working!  Awww... What a sweet and concern boss we have ;p






1) Stretch once an hour. Do not sit in a posture for more than an hour. Lean forward, cross your arms in front of you, hold your knees, and push your knees apart, keeping your hands on them. You’ll feel this stretch across your shoulder blades. Stretch your fingers, arms, hands, and torso at regular intervals



2) Exercise throughout the day. Make sure you move your hands, legs, back, and neck every 10 minutes throughout the day. Get up and take short walks from your workstation periodically


3) Place and adjust the monitor. Place the computer monitor at the recommended viewing distance and angle, adjusting it to the right clarity settings.



4) Position the pointer/mouse to maintain a straight and neutral wrist posture: If the keyboard tray/surface is not large enough to accommodate both the keyboard and mouse, try one of the following to limit stresses related to reaching and holding:
  • A mouse platform positioned over the keyboard. This design allows the mouse to be used above the 10-key pad.
  • A mouse tray next to the keyboard tray.
  • A fingertip joystick attached to the keyboard.
  • Pointing devices attached to the keyboard such as a touchpad.
  • Point devices such as mouse that have the right size so that they fit the hand.
  • Mousepad with a wrist rest.


5) Keep the keyboards at a comfortable position. Placing keyboards, pointing devices, or working surfaces too high or too low may result in awkward wrist, arm, and shoulder postures.
  • Adjust the chair height and desk height to maintain a neutral body posture.
  • Raise or lower the tilt of the keyboard to maintain straight, neutral wrist postures.
  • If you are left-hand user, use an alternative left hand keyboard, which has the keypad permanently affixed to the left side


6) Adjust the location of frequently-used devices: Devices such as keyboard, phone and mouse must be placed within the repetitive access (primary work zone) area.




7) Use mobile and size-adjustable chairs: Desks that are not at the right height may force you to take awkward postures such as extending your arms to reach the keyboard or raising your shoulders. Make sure that you have adequate clearance space for your thighs, legs, etc. particularly if you frequently change working postures




8) Seating: Opt for a chair that provides adequate support to your back, legs, buttocks, and arms. For example, an ideal chair for your workstation should have the following:
  • Backrest that adjusts well to the natural curvature of your spine and provides necessary lumbar support
  • Comfortable seat that allows your feet to rest flat on the floor or a footrest that helps you adjust the height
  • Soft armrests that allow your shoulders to relax and your elbows to stay close to your body
  • Five-leg base with casters that allow easy movement along the floor


9) Maintain a good working posture: According to the US Department of Labor Occupational Safety and Health Administration, the following are important considerations when attempting to maintain neutral body postures while working at the computer workstation:
  • Hands, wrists and forearms are straight, in-line and roughly parallel to the floor.
  • Head is level or bent slightly forward, forward facing, and balanced. Generally it is in-line with the torso.
  • Shoulders are relaxed and upper arms hang normally at the side of the body.
  • Elbows stay in close to the body and are bent between 90 and 120 degrees.
  • Feet are fully supported by floor or footrest.
  • Back is fully supported with appropriate lumbar support when sitting vertical or leaning back slightly.
  • Thighs and hips are supported by a well-padded seat and generally parallel to the floor.
  • Knees are about the same height as the hips with the feet slightly forward.



10) Keep the phone at your reach. Most office workers cannot do without a telephone at work. Placing the telephone at the right place is as important as adjusting other workplace objects. Keep the phone close enough to avoid repeated reaching. Use a speaker phone or a headset for teleconferences or long conversations.



Original source is from HERE 


p/s : Actually I want to translate this article to Bahasa, but forgive me, I'm just too lazy to do that~~ BOOO ~~




In this time given also ( curik tulang kat opis ), I also want to thanks someone who I don't know but concerned about me ( kah3 perasan tol minah ni! )






Here it is.. the anonymous gave a comment to my previous post. Some popular bloggers  thought Anonymous is their haters ( which is true, coz they are so harsh to them), but a small-small blogger ( blogger kecil-kecilan ) like me thinks Anonymous is  a reminder.. so thanks ya! Anyway,I'm not a bro la.. Can't u see my template's blog is full of love, fancy2 things and colours.. ? I don't think blogger boy will use my theme ;p 



By the way, actually my main objective in blogging is just to chill lah.. If you check my blog since 2 years ago, yes its full of crap actually. And my blog tagline ( is it called tagline? ) before is " Nothing Serious Here.. Chill!!". Just recently I changed it to "They Can Because They Think They Can-Virgil" because I think its more cool.. Hihihi. 


I've started blogging when I was in 2nd year, where there was full of stress, studying about programming, computers hardware, software, which not my interest! So by blogging, it's like my online diary lah kan, but I just want to write the happy2 things coz I don't like to memorize bad things. Just ruin my mood. So thats why you see this blog is all about entertainment! But now I realized, I should write/type some useful stuff here. Grown up la konon2..


Anyway, why I tell u all this? Boring lah







Tadaaa..!! Look who is replying my tweet! Adik MiaSara yang comel lote!! I tweeted to her @Bestnye adik Mia main game. And suprise.. ! Ceh like it is a big deal kan. And actually its not her la, her father who is in charge to manage her twitter account. And I also don't know what is the symbol means. Hahaha. Lame~






I don't remember when I print screen this, but hey, million thanks for following! 100 is  a big number for me. I try to read all posts from all of you, but due to  time constraint , hehe.. sorry.. terlepas pandang jugak. Keep on blogging ya! ♥♥♥♥







 Got another 'surat cinta'. Kih kih kih. People, please be polite even they are totally wrong.  :)







 Facebook Developer ? 


Sunday, March 6, 2011

Sedang Melayan : Lagenda Budak Setan The Series

Kadang-kadang termalu dengan diri sendiri dan orang lain jugak sebab aku rasa aku ni selalu tertinggal kereta api kalau bab-bab cerita @ drama dalam TV nih. Al maklumlah duduk membujang di rumah sewa tiada TV apatah lagi ASTRO kan. Sedih jugak weh sebab kalau kat rumah aku ni memang 24 jam ternganga depan TV, tapi selalunya aku bersyukur sebab takde TV. Kalau ada TV aku tak tawlah apa jadik dengan diri aku, yang selalu alpa dan leka ni, mesti separuh hari dihabiskan dengan menonton TV, kain baju tak basuh mesti tinggi menggunung, pinggan cawan berkulat kat sinki. That's why some wise people said, "God gives what you NEED, not what you WANT!".

Skali hari tu balik rumah, tekan2 remote astro, terbukak la Astro Ria, ke Prima tak sure.. Tertengok muka si Farid Kamil.. pastu nampak muka si Jue Aziz.. pastu si Anne Ngasri yang comei bertudung. Hati dan naluriku tertanya2 cerita apakah  yang memaparkan pelakon2 kegemaran saya ini? Cewah berdrama sket. Tak payah tertanye2 dalam hati, tekan jelah info kan. 

Tadaa.. info mamaparkan tajuk drama Lagenda Budak Setan The Series. Aku baik2 tengah landing baekk punya kat sofa teros terbangun. Apakah? Sejak bile plak ade drama bersiri? Baru je hari tu layan filem die kat laptop, tak best langsung kot, sebab 80% storyline tak sama dengan novel. Owh baru aku prasan, aku tengok filem die pon 2 bulan lepas kua wayang, patutlah dah ade drama bersiri. Tertinggal lagi di situ. ( _ _ ")


Tanpa melengahkan masa, aku pun download lah drama bersiri ni dari episod 1 kat YouTube. Yang aku tengah tengok kt TV time tu, episod ke 15 kot, itu pun ulangan. Huihh.. tertinggal jauh ni. Bukan ape, drama lain aku takde lah heran sangat. Ni Lagenda Budak Setan tu.... Mana boleh dilepaskan









Masa Form 1 aku baca novel dia sambil nangis2, malu kawan2 tengok aku nangis, aku sanggup baca novel tu kat dalam stor ( gigih sangat ko menahan bau hapak stor? ) Bace tengah2 malam mase sume dah tido, asalkan orang tak nampak aku nangis bace novel.. Kesimpulannya aku memang fanatik novel Lagenda Budak Setan. Feeling lelebih kan... Then bile tengok movie dia, aku rasa hampa kecewa sangat sebab tak sama dengan novel. Yelah filem 2 jam kan, nak samakan dengan novel yang beratus-ratus mukasurat? Memang tak dapat lah kan 


So.. drama ini dibintangi oleh... Maslina sebagai Ayu semasa sekolah dan sebelum dibedah. Maslina ini siapa? Aku pon tak kenal. Maaflah cakap aku rasa pemilihan Maslina sebagai Ayu adalah.. kesilapan. Maslina ni memang cantik okay... tapi... tapi.. tapi tak cukup penghayatan kot nak jadi Ayu. Sebab Ayu dalam fikiran budak-budak aku satu waktu dahulu ialah seorang yang gadis yang sangat perfect. Putih, gebu, anggun, ayu,sopan, santun lemah lembut tapi tegas. Sebab tu lah Kasyah Presiden Kelab Anti Perempuan terus cair dan jatuh cinta pandang pertama! 

Tetapi Maslina sebagai Ayu dalam drama plak cantik, ayu , putih gebu, rambut panjang mengurai tetapi....... tetapi.... cakap kasar, garang, tak cukup karisma. Sorry Maslina! Tapi masa Ayu nak accident tu, okay perfect! 10 markah! Hihi



Tahniah Maslina dapat jadik Ayu zaman sekolah.. Maslina bace tak novel Lagenda Budak Setan tu??






Rasanya Lisa Surihani jugak orang yang sesuai bawa watak si Ayu tu. Tapi Lisa pun kena la tingkatkan mutu lakonan kan. Tak kan sepanjang masa kena watak yang comel. kayu2  je kan.Hehe. Tak tau la kenapa Lisa tak berlakon je dalam Drama ni. Busy kot..




Pendukung watak utama tak lain tak bukan Farid Kamil. Hoyeahh.. hoyeahhh. Farid Kamil sesuai je membawa watak si budak setan Kasyah ni. Aku pun tak leh terbayang pelakon lain bole jadik si Kasyah ni. Fahrin? Erk tak boleh kot jadik budak sekolah. Shaheizy Sam? Okay nakal, tapi macam tak cukup romantis. Fizo Omar? Hmm.. macam jambu sangat. Zahiril Adzim? Macam tak cukup ketinggian lak. Hehehe. Tahniah Farid. Anda sememangnya layak dan menghayati watak Kasyah. Well done!



Gambar diambil dari blog Farid Kamil  sendiri. Ampon tok, cucu pinjam gambar.Kikiki



Kemudian, watak Ayu selepas pembedahan pula disandang oleh pelakon putih gebu, Juliana Aziz @ Jue Aziz. Ternyata Jue Aziz memang sesuai sangat kot jadik Ayu@Emilia(nama selepas pembedahan). Lagi-lagi lepas Ayu hilang ingatan. Part masa Ayu tak jadik g New Zeland lepas tu balik semula kat Kasyah pun berkesan! I nangis U.. (Haha.. sekali lagik poyo si kuat feeling ni) 



Haiipp haipp tak baik peluk2 bukan muhrim ( _ _ ")


Keseluruhannya:
  • Tak tengok habis lagi, baru tengok episod 21.. ada lagi 5 episod kot. Tapi keseluruhannya okay la... cerita kali ni 80% mengikut novel. I like :)
  • Suke tengok Anne Ngasri .. comel2
  • Nas-T sebagai Azmi pun okay la walaupun saya prefer Remy Ishak pegang watak Azmi, sebab kalau tak silap Azmi tu muka ala2 hindustan kan dalam novel.. Kah kah kah padan muka kena kawin dengan Mak Ayam
  • Rasanya memang susah kot nak buat drama adaptasi dari novel. Susah nak cari orang yang sesuai untuk satu-satu watak tu. Tapi apa-apa pun, LBS memang best!