Friday, February 25, 2011

Game Android Yang Saya Suka ~~ Weee!!





 Eh tibe-tibe jumpe gambo ni....! Maafkan Android ni.. die memang nakal. Maafkan saye Encik Fat Blog! Maafkan saye Danny! Maafkan saya Encik Hasan Suyat!*tibe-tibe kan*



Aku tau aku sepatutnye dah tak layak untuk maen game lagi. Bak kata nenek/wan aku: "Umur macam ko ni, wan dah ade 3 anak dah!" Hehehe lek ar wan.. Kite enjoy dulu..! Hahaha. Tapi aku tak taw knape, sampai sekarang aku masih lagi addicted dengan game. Woi sedar2 la diri tu dah tua woi.  Mase mule2 beli laptop a.k.a my Boboi dulu pon, benda pertama yang aku masukkan tak lain tak bukan ialah GAME! Game kegemaran: The Sims. Bertuah punye budak, mak belikan laptop suruh ko buat coding, siapkan assignment. Hehe sowwi mak.. Sowwwwiee ( Geli aku kalau dapat message, tulis sorry macam tu ). 


Lepas tu. bile dah sign up Facebook, terlupa sekejap matlamat utama Fb iaitu mengeratkan silatulrahim dengan sanak saudara dan jiran taulan. Sebab aku slalu bukak2 FB je mesti main game..Mesti punyelah! Cakap je game ape, sume kot aku nak try.Pet Societ Farmville, Cityville. Tapi kebanyakan game pon, aku main pasal pet2 la.. bela2 binatang sebab kat umah tak boleh bela kucing. Wuwuwu. 


Tapi bile dah 4th year, aku pon tobat la.. tak main dah.. Insaf la konon2nye sebab selama ni tak pernah dapat Dean's List. Dengan harapan bile dah berhenti main game yang banyak membuang masa tu akan aku gantikan dengan menelaah pelajaran, tapi apa yang terjadik..?? NAN HADO..!!! 


Nak dipendekkan cerita, result aku menurun pulak dahhh. Adeih.. Sedih jap. Sob sob. Aku pon frust, tapi nasik dah jadi bubur McD. Tak perlu dikesalkan lagi maka mari kita bermain game semula secara radikal. Hahaha.


Sekarang ni plak dah praktikal, takdelah membaca buku atau e-book sangat. Nak balas dendam lame tak main game, aku pon dengan sewenang-wenangnya menginstall games seberapa banyak yang mungkin dalam handphone sekarang. Kalau boleh sampai habis memory handphone tu. Haha. Jom tengok game ape yang best sangat tuuu




1.Farm Tower



Haa game ni memang feveret saye sebabnye die mencabar minda jugakla. Takdelah main game bodo2 je kan. Ceh konon, Dalam game ni, kita kena memastikan binatang2 ternakan seperti kambing, lembu, ayam, itik haruslah  wajiblah berada di tower itu tidak akan jatuh ke tanah. Kalau jatuh ke tanah, dimakan serigala katanya. Jadi, kite kena la susun tower tu jadi elok sampai binatang2 masuk sangkar. Aku dah sampai level 30 sekarang, sangkut dah sebab buntu dah. Kena tengok jawapan kat You Tube lah gamaknye ni. Huhuhuhu..





 2. Traffic Rush


Game ni plak kite bertindak sebagai ala2 Polis Trafik la.. Kena jaga trafik, pastikan trafik lancar dan paling penting tiada kemalangan jiwa berlaku di situ. Hehehe. Nampak macam senangkan, tapi sebenarnye susah kott.. aku kalau main game ni tak sampai 5 minit pon.. cis! Kena tingkatkan prestasi nih!





3. Angry Bird



Game ni pasal sekawan burung yang tak sudah-sudah marah dekat babi-babi khinzir2 yang ada di dalam game tu. Hehe. Jadi tugas kamu ialah melastik khinzir2 tu dengan menggunakan angry birds ni lah! Game ni sebenarnye best & paling popular kot dalam Android tapi aku takdelah fanatik sangat dengan game ni sebab lastik2 ni. Adoi. Fail sket. Selalu kite lastik burung kan, ni burung lastik khinzir. Hmm.. interesting
 




4. Jewels



Game ni memang evergreen la wehhh. Aku ingat lagi mase mula2 dapat komputer, game ni la aku dok main sampai lebam (hiperbola di situ). Tak silap aku name game ni dulu Bejewel kan? Susun2 bagi 3 diamonds yang same je tapi macam syok la. Lepas tu bila dah ada Facebook, main kat situ plak berjam-jam lamanya! Sekarang ni dah ade kt handphone, hoyeahh best2 boleh main dalam LRT  yang macam sardin itu.





5. Word Search



Hehe ni game orang nerd macam aku. Carik2 perkataan. Perkataan dia dahlah susah2, panjang2, memang best lah. Kalau tak paham satu perkataan terus, terus carik kat dictionary.com . Hehehe gile nerd. :p 







Saje letak sebab nampak cantik. Hehehehe











Okay bye nak g main game!! ( ^ ^ )


Tuesday, February 22, 2011

Lirik Lagu Higher - Taio Cruz feat Kylie Minogue

  6 comments    
categories: 





Higher

Taio Cruz & Kylie Minogue



Now I know i’m gun’ get down on the floor
Experiencing what you cant ignore
But something bout this beat just got me hooked
Come over here and take a closer look

Coz I cant get enough, I cant get enough
I cant stay on the ground (woah)
I cant get enough, I cant get enough
This is taking me now

Its taking me higher, higher
Higher off the ground

I do this for,
Its just for the thrill,

I got this high, were bout to get a feel
This move has got me way over the sun

I’m dancing like I am the only one
Coz I cant get enough, I cant get enough
I cant stay on the ground (woah)

I cant get enough, I cant get enough
This is taking me now

Its taking me higher, higher
Higher off the ground

Its taking me higher, higher
Higher off the ground


The musics got me going higher
I feel like I can touch the sky

Its taking me higher, higher
Higher off the ground 



Nota Kaki:

  • Kawan aku cakap, die la yang dah pernah salam peluk cium dengan si Taio Cruz ni,  die cakap mamat ni takdelah smart mane pon, biase2 ajer kate orang . Tapi ade sorang lagi kawan aku ni kejam sket, ade ke die cakap si Taio ni hodoh, ish3 tak baiknye.Eh tengok dalam video klip macam okay jer.. fuh hebat tol teknologi.
  • Kylie Minogue tahun ni umur die 43, survived breast cancer, dan masih hot lagi sehingga sekarang! wuhuuu .. u go woman...!! :D







    Pic mesti ade satu..




    Kylie Minogue selepas pembedahan membuang kanser payudara.. Still hot and sizzling. :)




    Tuesday, February 15, 2011

    Buat Jahat Jangan Sekali

      8 comments    
    categories: ,
    Hai! Lame gile kot tak update blog. Dekat 2 minggu tu. Orang kate, ape gune ade blog kalau tak update kan? Ibarat ade rumah tapi tak dikemas. Dibiarkan berhabuk lama2 jadi rumah hantu. Hehehe.


    Orang kate lagi, mase dah keje tak best. Bila dah alami, praktikal ni ( keje la kan ). Memang betol la kot, zaman belajar memang lagi best!! Boleh jumpe kengkawan, boleh jugak jumpe lecturer2 best, kalau ade lecturer handsome.. itu sudah bonus ( tapi hati hancur bile tau lecturer handsome itu dah kawen ), boleh shopping2 dengan kengkawan gune duit PTPTN...Boleh g beraye same2.. kena marah dengan Pak Guard same2.. hehe


    Bile dah kerja ni, rase macam hidup takde life plak. Keje aje.. Pagi2 kena bangun, iron baju, minum nescafe, naik kete.. gi keje.. Jammed di KL. Pagi2 bukak fesbuk.. ngadap komputer berjam2.. boss datang bagik keje.. buat... Pastu g lunch, boring asek tempat yang same je..mamak.. mamak.. (Padahal mase blaja pon makan tempat same gak tp macam tak kesah sangat).. Pastu sambung keje balik.. keje.. main fesbuk.. keje.. bace forum gossip.. keje.. pastu kantoi main fesbuk dengan boss.. kena sound.. keje balik.. Okay dah pukul 5.30, balik.. Sampai rumah plak, mandi.. smayang2.. then pukul 9 malam je TIDO. Esok bangun balik sambung kitaran hidup yang same!!


    Haa.. mesti nak tertido kan bace rutin harian sebegitu?? Hahaha. Kan best jadi pelakon ek. Leh jalan2 makan angin macam Scha Alyahya dalam cite Awan Dania. Hehe. Berangan le ko. Kene cantik macam Lisa Surihani barulah ade market nak jadi pelakon.

    Eh padahal dulu2 mase belajar, tak sabar kot nak keje.. nak ade duit sendiri. Tetapi.. sekarang ngade-ngade + gedik plak nak belajar balik. Sampai ade kawan aku siap berangan nak repeat balik blaja 4 tahun untuk dapatkan dekan tiap2 semester. Hahaha. Macam-macam. Itulah manusia kan... selalu tak berpuas hati dengan apa yang dia dapat.. Adeh.. insaf2


    Walau macam mane pon.. bersyukur dapat kawan2 yang ingat kawan2 mereka.. lalu terjadik lah pre-reunion dak2 kelas. Nasib baik ade weekend kan, bolehla rileks, lupakan kerja2 di office.. bergelak ketawa.. makan2.. gossip2 dengan mereka2.. hehe. Terima kasih sebab bawak tempat makan baru ni! Ok la not bad :)





    Itu dia si pemandu pelancong sedang membaca doa makan. Eh makan ape, dah habis dah semua. Sedang membincangkan masalah negara kot. Semangat berkobar-kobar





    Muka senang hati lepas dapat makan nasik.




    Okay... motip tunjuk jari jari anda..??Sorang lagi plak takde cincin pon sabar yeee






    Terima kasih yeee sebab support kawan.. pastu kena alih plak sebab tak nampak kereta belakang. keh keh keh





    Inilah suasana perumahan kami... Meriah gile petang2 dengan suara budak2 maen.. Tak boleh la nak tido petang macam kat asrama di zaman2 unibersiti dulu.. huhuhu





    Berbalik kepada tajuk entri dan sempena mengenang zaman universiti yang telah berlalu, teringat plak dulu2 kalau buat salah sket je mesti kantoi. tension btol. Selama ni memang tak pnah miss class, even class yang taw setengah jam je. Tapi bile nak ponteng, nesti ade je sumting yang berlaku. Selama ni parking kete elok je, sekali ade satu hari tu nak cepat, maka si kawan parking la depan bangunan, padahal kejap je pon




    Sekali dah balik ke kereta, dapat plak surat cinta kt wiper :



    Wakaka.. kitorang taw sape punye keje..Sebab mase on the way nak g ke makmal, nampak ade sorang makcik staff pandang kitorang semacammm.. Dapat bayangkan, gigih makcik staff korek handbag die carik resit pasaraya  Giant, pastu tulis kat belakang. Hehehe. Mekasih. Kami akan ingat pesanan anda. Kami rindu makcik :)



    p/s : Selamat Menyambut Maulidur Rasul.