Thursday, September 22, 2011

Memang Hasratku Ingin Menjadi SKINNY

Antara azam aku pada tahun-tahun lepas ialah untuk menjadi SKINNY. Kenapa? Sebab lepas SPM aku pemalas, berat tulang., jadi biawak hidup kat rumah. Keje aku makan tido makan ido makan tido je sementara nak tunggu dapat tawaran masuk U. Akibatnyeeee.. dari seorang yang SKINNY terus jadi macam gemok gedempol.. Eh eh takdelah sampai macam tu...tapi hampir ke arah tu la kot.. ahahaha..



Aku menjadi tension. Kawan-kawan sekolah pun taye apesal tibe-tibe ko gemuk? Aku terus down. Aku mula berhasrat. Aku nak kurus! Aku nak jadi SKINNY! Aku yakin aku boleh! Yeahh! Yakin Boleh! Masa zaman tu Skinny ni memang hot la.. Sume nak kurus kan.. Kalau boleh nak kurus secepat yang mungkin.. Sume jealous dengan Nicole Richie.. Dari gemuk dan tembam, terus SKINNY kau.. Jeles mak.. 






Wahhh kalau Skinny boleh la pakai skirt macam tu.. hehehehe




Aku pun cuba sedaya upaya menurunkan berat badan.. Cewahhhh.. yeke? Takdelah sedaya upaya macam Aizat AF kot sebab Aizat memang sampai tak sentuh nasi selama 3 bulan. Wahh aku tak boleh lah perut aku sangat melayu .. Tapi aku cubela mengurangkan makan nasi dan makanan ringan... Dan jugak bersenam sket-sket. hihihi. At least aku cube la jugak walaupun tak sedaya upaya.. Ish tak cekal aku nih. haha


Jadi... hasilnyaaaaa .....






Drum roll please..........





Hasilnya selari la dengan ape yang aku usahakan.. Memang TAK JADI SKINNY pon... Tapi kurangla berat badan tu.. takdelah malu sangat nak bergambar-gambar kan.. Dulu masa berat badan meningkat dengan mendadak tu, memang down ah.. nak tengok gambar sendiri memang malu ah kan. Nak beli baju pun macam was-was je kan. Akhirnya aku berpuas hati dengan berat badan aku walaupun tak skinny sepeti perempuan2 skinny yang lain. Alhamdulillahhhh



Lagi pon, setelah berfikir-fikir sejenak dan berjenak-jenak, aku rasa aku tak boleh la nak jadi SKINNY. 



Antara sebab-sebabnya ialah:


  • Aku rasa kalau aku jadi skinny, organ-organ dalaman dan tulang temulang aku menjadi tidak selamat dan berisiko tinggi untuk rosak. Sebabnye? Sebabnye perlindungan dari luar iaitu lemak-lemak telah hilang. Hahaha. Nanti mesti badan aku cepat lebam lebam. Hehe. Teori aku je ni

  • Mesti aku cepat sejuk. Dahlah air cond ofis tu macam terlalu sejuk. Duduk sebelah orang berkulit buaya lagilah, nak naikkan suhu air cond pon tak bolehhh... Haii nasib baik ade lemak-lemak yang membantu aku

  • Mesti mak aku membebel cakap aku kedekut beli makanan lah. Nanti mesti dia masak sedap-sedap bagi aku makan, wahh konfemlah tak jadi skinny macam ni

  • Mesti aku menjadi lemah tak bermaya.. Sekarang pun dah lemau lemau lagi lah kalau aku skinny kan. Macam malnutrisi plak

  • Mesti kawan-kawan pun kutuk-kutuk. "EH KO APESAL KURUS? TAK MAKAN EA? JAGE BADAN EA? GEDIK AH KO! POYO JE NAK KURUS KERING"  hehehehehehe


Ok lah tu aje


Anyway I'm happy what I am now. Just aim to be healthy, not skinny or whatever. :)




 
*Anyway sebab-sebab yang aku tak nak jadi Skinny tu tak boleh la diapplikasikan kepada orang-orang yang sedia skinny kan.. heheh.. mereka lain citer la.. lucky people :)*






Bye bye badan skinny







Hahaha lawak kan yang ni? ;)


Sumber imej: WeHeartIt <3

4 comments:

sila komen jangan segan-segan :)