Saturday, July 9, 2011

Download Lagu Guna Ares

Sekarang ni ramai betul terasa bila banyak website yang download2 kena block dengan SKMM. Kesian la plak kan, nak download movie pun susah. Aku sebagai tukang copy dari orang yang rajin download2 pun terasa tempiasnya. Huhu. 


Tapi ada jugak orang yang terlalu paranoid sampai ingat dah tak boleh download ape2 lagi sekarang. Kepada sape2 yang slalu download lagu atau movie kat website2 yang dah diblock tu, jangan risau. Gunakanlah Ares. Setakat ni Ares masih boleh digunakan lagi.


  •  Download la dulu application Ares ni ye!


  • Contoh la nak download lagu.. 


  • Pergi ke Search, tick button audio.. Kat situ ada banyak options. Video, image, document, software.. leh carik ape-ape ikut suka dan pilihan anda







  • Lepas tu taip name penyanyi dan lagu yang korang nak tu.. Pastu, klik button Search Now








  • Jeng jeng jeng! Klua la list2 lagu.. Pilih la mane yang korang nak download. Bila dah pilih, right-click & tekan download









  • Tunggu download tu sampai abes.. zzzz.... tido jap ( bergantung kepada kelajuan internet anda )







  • Okay da siap!Tekan Locate File, kemudian boleh la letak lagu tu kat folder mane yang hangpa suka






Okay! Dah boleh dengar lagu sampai lebam!!


2 comments:

  1. Aku nak Request Lagu boleh tak??
    Nak req lagu Aku Benci SKMM penyaNyi nye Razfira..

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)