Sunday, June 5, 2011

Sesi Mengimbau Kenangan

  7 comments    
categories: , ,
Teringat mase zaman dekat U dulu ( cewahh macam dah lame sangat je kan abis belaja). Ada satu subject tu, subject Business namenye. Di akhir sem, sebelum final, kena buat praktikal iaitu praktikal menjalankan business/perniagaan.

Yang tak tahan nya, produk yang perlu dijual mestilah berkaitan dengan course yang diambil oleh student itu. 

Maka bersoraklah student2 Food Biotech (Teknologi Makanan) sebab diorang boleh menjual makanan2, air dengan berleluasa. Dah tentu produk diorang mesti laku gilerrr.. Yelah sape tak suka makanan kan? Cakap cakap sape tak suke memang penipu itu olang

Maka kami student2 Computer Science (Sains Komputer) mula merungut-rungut sendiri di belakang (Nak cakap depan lecturer takot.. malu.. )

Student Computer: Laaaaa.. apa kes plak nak jual barang ikut course plak nihhh?? Lecehla nak jual laptop,desktop, monitor sume.. mana ade duit modal!! Kalau kitorang bapak kaya macam Bill Gates takpe gakkk!!


Tiba-tiba ada suara dari belakang... dengan suara yang perlahan menegur dengan baik dan manis


Student X : Okayla korang.. leh gak jual pendrive, cd, disket sume..Ade gak benda best boleh dijual. Abes kitorang ni nak jual ape? KALKULATOR je???


Student X ialah pelajar di dalam jurusan MATEMATIK KEWANGAN








7 comments:

  1. eh ade lg ke sambungan?i ingat..hahahha

    ReplyDelete
  2. sambung la lagi ann...baru nak semangat baca tetibe dah smpi ending...hehe

    ReplyDelete
  3. jual produk makanan tiada masalah punya.

    ReplyDelete
  4. anon: hilang ingatan..lpas tu x taw ape jadik,,hahaha

    ali ridha: a'ah...laku jer

    ReplyDelete
  5. haha...adoi klu student Kesetiausahaan cmne plak?nk jual ape?ekeke

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)