Monday, May 9, 2011

Mak Aku Yang Sempoi




1. Mak aku sempoi je, sebab membahasakan dirinya sebagai mak. Kalau panggil ibu, mama, umi.. tak brape sempoi. Mak aku sempoi!

2. Mak aku sempoi sebab die dengan anak2 murid dia macam kamceng je kan. Kadang2 tu mak aku panggil anak murid die dengan name bapak budak tu.. Perghhhh.. macam kawan-kawan sekelas je kan.. kah3

3. Mak aku sempoi, kitorang penah tengok wayang citer Cicak Man 1. End up, filem tu kena kutuk giler2 dengan mak aku.. Hahaha sowieeee KRU!


4.  Mak aku sempoi.. Mak aku tak takut tengok citer hantu.. Mak aku suke gelak2 sambil menerangkan ape yang tak logiknye citer hantu tu.. Maka anak-anaknya sume berani keluar gi hutan sorang-sorang tengah2 malam ~~ okay tipu jekkk .. haha


5. Mak aku sempoi je.. mak aku tak pernah paksa anak dia kahwin awal ke..  takde nak halang percintaan ke.. Mak aku rileks jer.. Gerek ahh



6. Mak aku sempoiiii abes.. Mak aku tak pernah nak marah la kalau aku beli barang2 merepek, baju macam badut ke, tudung macam sarang burung ke.. asalkannnnn.. pakai duit sendiri! Jangan mintak mak! Haa.. freedom of buying kan?? :D



7. Mak aku sempoii.. bile birthday anak2 mesti wish.. takde la buat party2 jemput jiran tetangga dan kawan2, makan2 kat umah, kad birthday sudah.. tak payah la nak over2 sangat, dah tua2 pon pakai baju pink ala2 barbie pastu tiup lilin 23 batang kan? Tak payah2.. sempoi2 je dahla.. heh heh heh


8. Mak aku sempoi.. Tiap-tiap bulan walaupun anak dia ini sudah mempunyai pinjaman wang tapi dia still jugak nak bagi allowance lebih kat anak die ini untuk dihabiskan dengan membeli barang2 tidak berfaedah.. eh sebenarnye dia takut anak dia tak makan.. huhu.. saye terharu.. 


9. Mak aku sempoi.. Dia tak pernah nak decide atau determine untuk anak2 dia nak jadi apa. Contohnya: aku. Di saat2 semua orang cakap bidang Komputer dan IT  ni takde market, mak aku dengan positifnye menyokong aku sepenuhnya tanpa sebarang ragu walaupon mak aku sendiri tidak menyentuh laptop apatah lagi PC. Cayalahhh makkk!! I LAP U VERI2


10. Mak aku sempoii.. Sepanjang 20 ++ aku hidup di dunia ni, aku boleh kira dengan jari aku tengok mak aku menangis. Ini menunjukkan mak aku sangat tabah dan cekal + sempoiiii + takdelah nak TOUCHING tak tentu arah kannnn.. my mom is rockkk yeahh!



KESIMPULANNYA: 


Aku sayang mak aku!! I love U Mak! :') 







6 comments:

  1. Makluuuuu! memang sempoi. Hahahaha

    ReplyDelete
  2. yup... memang! terbaekk dr ladang!

    p/s : lame x hapdet blog en. Hasan Suyat.. bizi ka? hehehe

    ReplyDelete
  3. hihi mesti anak dia pun semmmppoooii giler kan?kan?

    ReplyDelete
  4. anak die skema + penakut

    hahaha

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)