Friday, February 25, 2011

Game Android Yang Saya Suka ~~ Weee!!





 Eh tibe-tibe jumpe gambo ni....! Maafkan Android ni.. die memang nakal. Maafkan saye Encik Fat Blog! Maafkan saye Danny! Maafkan saya Encik Hasan Suyat!*tibe-tibe kan*



Aku tau aku sepatutnye dah tak layak untuk maen game lagi. Bak kata nenek/wan aku: "Umur macam ko ni, wan dah ade 3 anak dah!" Hehehe lek ar wan.. Kite enjoy dulu..! Hahaha. Tapi aku tak taw knape, sampai sekarang aku masih lagi addicted dengan game. Woi sedar2 la diri tu dah tua woi.  Mase mule2 beli laptop a.k.a my Boboi dulu pon, benda pertama yang aku masukkan tak lain tak bukan ialah GAME! Game kegemaran: The Sims. Bertuah punye budak, mak belikan laptop suruh ko buat coding, siapkan assignment. Hehe sowwi mak.. Sowwwwiee ( Geli aku kalau dapat message, tulis sorry macam tu ). 


Lepas tu. bile dah sign up Facebook, terlupa sekejap matlamat utama Fb iaitu mengeratkan silatulrahim dengan sanak saudara dan jiran taulan. Sebab aku slalu bukak2 FB je mesti main game..Mesti punyelah! Cakap je game ape, sume kot aku nak try.Pet Societ Farmville, Cityville. Tapi kebanyakan game pon, aku main pasal pet2 la.. bela2 binatang sebab kat umah tak boleh bela kucing. Wuwuwu. 


Tapi bile dah 4th year, aku pon tobat la.. tak main dah.. Insaf la konon2nye sebab selama ni tak pernah dapat Dean's List. Dengan harapan bile dah berhenti main game yang banyak membuang masa tu akan aku gantikan dengan menelaah pelajaran, tapi apa yang terjadik..?? NAN HADO..!!! 


Nak dipendekkan cerita, result aku menurun pulak dahhh. Adeih.. Sedih jap. Sob sob. Aku pon frust, tapi nasik dah jadi bubur McD. Tak perlu dikesalkan lagi maka mari kita bermain game semula secara radikal. Hahaha.


Sekarang ni plak dah praktikal, takdelah membaca buku atau e-book sangat. Nak balas dendam lame tak main game, aku pon dengan sewenang-wenangnya menginstall games seberapa banyak yang mungkin dalam handphone sekarang. Kalau boleh sampai habis memory handphone tu. Haha. Jom tengok game ape yang best sangat tuuu




1.Farm Tower



Haa game ni memang feveret saye sebabnye die mencabar minda jugakla. Takdelah main game bodo2 je kan. Ceh konon, Dalam game ni, kita kena memastikan binatang2 ternakan seperti kambing, lembu, ayam, itik haruslah  wajiblah berada di tower itu tidak akan jatuh ke tanah. Kalau jatuh ke tanah, dimakan serigala katanya. Jadi, kite kena la susun tower tu jadi elok sampai binatang2 masuk sangkar. Aku dah sampai level 30 sekarang, sangkut dah sebab buntu dah. Kena tengok jawapan kat You Tube lah gamaknye ni. Huhuhuhu..





 2. Traffic Rush


Game ni plak kite bertindak sebagai ala2 Polis Trafik la.. Kena jaga trafik, pastikan trafik lancar dan paling penting tiada kemalangan jiwa berlaku di situ. Hehehe. Nampak macam senangkan, tapi sebenarnye susah kott.. aku kalau main game ni tak sampai 5 minit pon.. cis! Kena tingkatkan prestasi nih!





3. Angry Bird



Game ni pasal sekawan burung yang tak sudah-sudah marah dekat babi-babi khinzir2 yang ada di dalam game tu. Hehe. Jadi tugas kamu ialah melastik khinzir2 tu dengan menggunakan angry birds ni lah! Game ni sebenarnye best & paling popular kot dalam Android tapi aku takdelah fanatik sangat dengan game ni sebab lastik2 ni. Adoi. Fail sket. Selalu kite lastik burung kan, ni burung lastik khinzir. Hmm.. interesting
 




4. Jewels



Game ni memang evergreen la wehhh. Aku ingat lagi mase mula2 dapat komputer, game ni la aku dok main sampai lebam (hiperbola di situ). Tak silap aku name game ni dulu Bejewel kan? Susun2 bagi 3 diamonds yang same je tapi macam syok la. Lepas tu bila dah ada Facebook, main kat situ plak berjam-jam lamanya! Sekarang ni dah ade kt handphone, hoyeahh best2 boleh main dalam LRT  yang macam sardin itu.





5. Word Search



Hehe ni game orang nerd macam aku. Carik2 perkataan. Perkataan dia dahlah susah2, panjang2, memang best lah. Kalau tak paham satu perkataan terus, terus carik kat dictionary.com . Hehehe gile nerd. :p 







Saje letak sebab nampak cantik. Hehehehe











Okay bye nak g main game!! ( ^ ^ )


16 comments:

  1. bukan dlu ko pakai henfon burukk jer ker? skang ttbe ade android dahh. fuiyooo! Kaye2. belanje aku satu! ;)

    ReplyDelete
  2. henfon buruk da campak dlm tong sampah

    ceh seh seh xde lah gune lagi la

    tp yg tu dah nazak sangat smpi x denga suara bile org call

    da dapat allowance so ape lagik beli hp baru lah kah3 buruk perangai

    hp kt Msia skrg da xde tax so murah la skettt.. hihihi

    tp aku xde kete mcm ko. blanje 1 kete. :D

    ReplyDelete
  3. waa..android tu..bape beli?nk3..hehe.tp xmnt android la..huhu

    ReplyDelete
  4. waa..android tu..bape beli?nk3..hehe.tp xmnt android la..huhu

    ReplyDelete
  5. kalau saya lebih suka game racing..mencabar sket..hehe

    - Fitrihadi.com -

    ReplyDelete
  6. same la kite... tp maen kt hp x best sgt.. screen kecik sgt... hihi

    ReplyDelete
  7. Dah dapat allowance ke? cube belikaannn aku sebijik ipad gune duit allowance ko ;) nanti kite main angry bird same2 all right? ;)

    ReplyDelete
  8. eh eh duit allowance da abes..

    dan2 da abes. wakaka

    amboii mintak ipad... demand u.. nape x mintak iphone skali.. hehe

    angry bird x reti main! wuwuwuw

    ReplyDelete
  9. Sebab iphone dah adeeee! Nak ipad, nak ipadd! Hahaha macbook pro ke. Cewah =P Hehehe Nanti kite main falldown alright? ;) Hehehe

    ReplyDelete
  10. wah3 dah ade iphone jelesnye saye (T_T) Nak beli x mampuuuuu

    huhuhu

    sepatutnye ko blanje aku. *wink2*

    Falldown ?game ape tu? google jap

    ReplyDelete
  11. nih punn bapak aku tak tahuu aku beli iphone...kalau tak, mahuu kene sembelih! Hahahaha ;P

    ReplyDelete
  12. knape bapak ko x bagi beli? sebab nanti die jelous? hehehe

    wah da pki iphone..edit sket la entry

    ReplyDelete
  13. gua tibai angry bird semua version!..hahahahha

    ReplyDelete
  14. sangat menarik, terima kasih

    ReplyDelete
  15. I think the admin of this website is actually working hard for his website, for the reason that here every material is quality based data.
    Also see my site :: angry birds free download games

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)