Tuesday, February 15, 2011

Buat Jahat Jangan Sekali

  8 comments    
categories: ,
Hai! Lame gile kot tak update blog. Dekat 2 minggu tu. Orang kate, ape gune ade blog kalau tak update kan? Ibarat ade rumah tapi tak dikemas. Dibiarkan berhabuk lama2 jadi rumah hantu. Hehehe.


Orang kate lagi, mase dah keje tak best. Bila dah alami, praktikal ni ( keje la kan ). Memang betol la kot, zaman belajar memang lagi best!! Boleh jumpe kengkawan, boleh jugak jumpe lecturer2 best, kalau ade lecturer handsome.. itu sudah bonus ( tapi hati hancur bile tau lecturer handsome itu dah kawen ), boleh shopping2 dengan kengkawan gune duit PTPTN...Boleh g beraye same2.. kena marah dengan Pak Guard same2.. hehe


Bile dah kerja ni, rase macam hidup takde life plak. Keje aje.. Pagi2 kena bangun, iron baju, minum nescafe, naik kete.. gi keje.. Jammed di KL. Pagi2 bukak fesbuk.. ngadap komputer berjam2.. boss datang bagik keje.. buat... Pastu g lunch, boring asek tempat yang same je..mamak.. mamak.. (Padahal mase blaja pon makan tempat same gak tp macam tak kesah sangat).. Pastu sambung keje balik.. keje.. main fesbuk.. keje.. bace forum gossip.. keje.. pastu kantoi main fesbuk dengan boss.. kena sound.. keje balik.. Okay dah pukul 5.30, balik.. Sampai rumah plak, mandi.. smayang2.. then pukul 9 malam je TIDO. Esok bangun balik sambung kitaran hidup yang same!!


Haa.. mesti nak tertido kan bace rutin harian sebegitu?? Hahaha. Kan best jadi pelakon ek. Leh jalan2 makan angin macam Scha Alyahya dalam cite Awan Dania. Hehe. Berangan le ko. Kene cantik macam Lisa Surihani barulah ade market nak jadi pelakon.

Eh padahal dulu2 mase belajar, tak sabar kot nak keje.. nak ade duit sendiri. Tetapi.. sekarang ngade-ngade + gedik plak nak belajar balik. Sampai ade kawan aku siap berangan nak repeat balik blaja 4 tahun untuk dapatkan dekan tiap2 semester. Hahaha. Macam-macam. Itulah manusia kan... selalu tak berpuas hati dengan apa yang dia dapat.. Adeh.. insaf2


Walau macam mane pon.. bersyukur dapat kawan2 yang ingat kawan2 mereka.. lalu terjadik lah pre-reunion dak2 kelas. Nasib baik ade weekend kan, bolehla rileks, lupakan kerja2 di office.. bergelak ketawa.. makan2.. gossip2 dengan mereka2.. hehe. Terima kasih sebab bawak tempat makan baru ni! Ok la not bad :)





Itu dia si pemandu pelancong sedang membaca doa makan. Eh makan ape, dah habis dah semua. Sedang membincangkan masalah negara kot. Semangat berkobar-kobar





Muka senang hati lepas dapat makan nasik.




Okay... motip tunjuk jari jari anda..??Sorang lagi plak takde cincin pon sabar yeee






Terima kasih yeee sebab support kawan.. pastu kena alih plak sebab tak nampak kereta belakang. keh keh keh





Inilah suasana perumahan kami... Meriah gile petang2 dengan suara budak2 maen.. Tak boleh la nak tido petang macam kat asrama di zaman2 unibersiti dulu.. huhuhu





Berbalik kepada tajuk entri dan sempena mengenang zaman universiti yang telah berlalu, teringat plak dulu2 kalau buat salah sket je mesti kantoi. tension btol. Selama ni memang tak pnah miss class, even class yang taw setengah jam je. Tapi bile nak ponteng, nesti ade je sumting yang berlaku. Selama ni parking kete elok je, sekali ade satu hari tu nak cepat, maka si kawan parking la depan bangunan, padahal kejap je pon




Sekali dah balik ke kereta, dapat plak surat cinta kt wiper :



Wakaka.. kitorang taw sape punye keje..Sebab mase on the way nak g ke makmal, nampak ade sorang makcik staff pandang kitorang semacammm.. Dapat bayangkan, gigih makcik staff korek handbag die carik resit pasaraya  Giant, pastu tulis kat belakang. Hehehe. Mekasih. Kami akan ingat pesanan anda. Kami rindu makcik :)



p/s : Selamat Menyambut Maulidur Rasul.

8 comments:

  1. Keja lagi best sebenarnya. Tak payah susah2 nak pikir pas balik rumah. Boleh terus lepak, tgk tv. Tgk facebook. Update blog. X mcm student, asyik rasa bersalah jer kalo x study. Hehe.
    Praktikal lagi x best sbb asyik jadi kuli orang. Ekekeke!
    Selamat berpraktikal. =)

    ReplyDelete
  2. Buat jahat jangan sekali. Buatlahh jahat berkali2. Hehehe Gua punn dah lame tak update blog. Haiyaaa!

    ReplyDelete
  3. encik zamri :

    yeke balik umah x payah fikir? sy balik umah terfikir2 tapi buatnye tak. hahaha. kalau jadi bos, best kot. ni sebab kuli kot, dah tu praktikal. kena buli je.wawawa

    ReplyDelete
  4. hasan suyat:

    amboi menyalahgunakan peribahasa nih. hahaha

    bz study ea? hehe

    ReplyDelete
  5. weh lama x jenguk blog ang. sori the mori la. bz jaga itik. hehe

    korg p makan kt mana tu? mcm best je.
    kawasn umah baru korg tu mcm best jgak. meriah gitu. block mcm2 kaler lagi.korgnya kaler apa?

    peh ada sticker iluvislam dh. tu anis tgh buang taik cicak eh? ahaha.

    ~ resit grand union kot tu? makcik tu x shopping kt giant.kalo x mst kita penah terserempak+sound ngan dia. wakaka

    ReplyDelete
  6. pzah:

    ala xdela best mane sgt. cume pemandangan je cantik ade tasik2 kt blakang. tp turn off btol bile ade yg menyanyi karaoke kt blakang tu tapi suara x sedap. haha. dkat putrajaya.

    haha memang meriah weh kawasan perumahan ni, dah malam pon bising lg dgn sore budak2.makcik sebelah aku pon leh tahan gak la sore die.

    anis tgah lap habok2. ko nak gak ke sticker iluvislam? hehehehe

    a'ahhh la baru ingat grand union, haha. lawak lak bile teringat

    ReplyDelete
  7. haha nasib baik bukan polis trafik yang bagi surat cinta

    - Fitrihadi.com -

    ReplyDelete
  8. hahaha betol gak tu kan. klu surat cinta dr pak guard.. melayang duit... huhu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)