Sunday, January 16, 2011

Faizal Tahir tipu saye... :'(

  5 comments    
categories: ,

Wahh macam busy sangat je ko kan.. AJL25 da lame dah habes, da seminggu ko baru nak update kat blog.. hahaha so lame.. Tapi tetap.. tetap nak citer.. hohoho. 


Minggu lepas saya menonton lah kan Anugerah Juara Lagu yang ke 25. Oleh kerana rumah sewa saya kosong, ada aksesori tilam dan bantal je pon, maka kami bertiga pun menonton secara online. Mula2 tengok kat handphone kawan saya yang canggih, ade TV woo tapi lama2 sakit mata plak sebab screen kecik sangat. Lalu saya pon mengeluarkan Boboy saye.. eh laptop buruk saye untuk menonton secara online. Ok la jugak walaupun asek diganggu dengan buffering pada awal rancangan..



Hmm.. setelah dianalisis, AJL kali ni banyak drama la weh.. Drama kena tembak la, kena lempang la, masuk sangkar la.. Haiyoo.. adakah penyanyi2 berbakat ini nak menunjukkan yang mereka ada bakat berlakon jugak?? Tak payah la kot...... Fokus kat nyanyian je boleh tak? Ni saya tengok nyanyi pon dah semput - semput.. Gimik je watpe kalau nyanyi lari tempo, masuk ke laut .. eh emo plak saye ( _ _ " )




Okay okay.. berbalik pada topik utama..! Saya menunggu sangat2 persembahan dari Faizal Tahir..  yelah kata peminat setia kan, haruslah menunggu dengan excited. Hehehe. Lagu pertama : Selamat Malam.. Okaylah, so -so.. Faizal Tahir menggunakan pelakon-pelakon hebat dan terkenal seperti Khiriah, Pak Aziz Sattar sebagai penyeri persembahan. Okay la kan...  biase2 je la pada saya, tapi nampak motif lagu tu kasih sayang tu global.. bukan antara kekasih je.. untuk ibu-anak. Bagus..




Lagu kedua plak.. Hanyut.. Wahh, mula-mula je saya dah kagum sebab props dia kan.. cam hebat je.. ade air, ada sangkar.. Gah! Then Faizal pon menyanyi lah sepenuh hati.. best la jugak.. biasalah.. vokal Faizal Tahir ni kan power ala-ala Superman.. Haha. Lepas tu tiba2 jek Faizal masuk dalam air! Fuhh..kaget saya! Biar betol Faizal? Kan dulu die pernah lemas? Dia tak fobia ke? Dah lah tangan dia terikat! OMG! Camane kalau Faizal tak sempat nak bukak? Waaa.. no..!!





Tengok tangan Faizal.. terkunci tu.. ala-ala silap magic tu..





Lega... selamat Superman kita... Nama pun Superman kan??






Then.. Faizal pun menyanyi dengan basah dan steady semula!! Cayalah Faizal my hero!





Dan.... bila time announcement pemenang... Persembahan terbaik dimenangi oleh...FAIZAL TAHIR - HANYUT.. hoyeah hoyeah... !! Memang berbaloi la kan! Macam mempertaruhkan nyawanya! Dahlah lepas hanyut dalam air, boleh menyanyi dengan tanpa mengganggu vokal ke ape.. so.. memang tak boleh dinafikan lah kemenangan Faizal kan untuk persembahan terbaik! Bravo Faizal! 



KEESOKAN HARINYA......


Seperti biasa gosip-gosip dengan rakan-rakan sekerja dan rakan-rakan di alam maya pasal AJL 25..


Saya : "Hebat giler kan persembahan Faizal? I loiikee!! "

Kawan : "Elehh.. biase je.."

Saya: "Biase je?? Ko bia betol!! Hanyut dalam air tu!!!"

Kawan : " Elehhh... rakaman je tu!! Kau ingat Faizal buat live ke?? Hahahaha!"

Saya: "Haa??"

Kawan: " Yela.. kalau betul, takkan la dia nyanyi rileks je lepas masuk dalam air! Mesti nak amek nafas dulu kan? Ingat senang?!"


Saya: "..........................."




Layann!!



KONKLUSI: Cehh.. tertipu sungguh saya! Mati-mati saya ingat Faizal Tahir menyelam secara live! Macam betul je kan.. Kalau macam tu, baik Stacy, Yuna ke menang persembahan terbaik! Tak main lah rakam.. tak original! Mesti edit2 je ni dari video klip  yang lepas.. Teknologi kan canggih! Hoho.. Sampai ati Faizal :'(





Tapi.. tapi.. I tetap minat Faizal! Go go Faizal!







5 comments:

  1. ohho..seyes ke recording jek..cyes i smpi skang mati2 igt live..ciss sungguh..tertipu gue~

    ReplyDelete
  2. a'ah..rakaman je...saba la ye cek mek molek.. :)

    ReplyDelete
  3. a'ah..rakaman je...saba la ye cek mek molek.. :)

    ReplyDelete
  4. Lagu Hanyut tu mmg best giler. Persembahan dia pun mmg kelas habis. Tp sayang, vocal Faizal dia time nyanyi lagu tu kureng la sket... maybe penat sbb dah nyanyi before tu kot.
    Nway, dpt Persembahan Terbaik tu kira okay la gak kan?

    Hmm. Shahir tu siapa? X kenal pun. patot la kena lempang mlm tu. Ekekeke!

    ReplyDelete
  5. best tu mmg best... tapi knape persembahan dlm air tu rakam x best la.. hehe. klu live barulah btol2 gempak kan. Tapi pape pon lagu tu mmg best! patut dpt la top 3 ke .. hehe

    Shahir tu pemenang Akademi Fantasia yg ke 8.. 8 kot klu x silap.. hehe. Glamer jugak die tu..hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)