Saturday, January 1, 2011

Bye 2010. will miss u!

  12 comments    
categories: ,
Tahun 2010 memang penuh dengan suka duka. Suka tu banyak lah, penat jugak nak list kan. Duka pun banyak gak, antaranya ialah pointer yang selama ini cuba dinaikkan sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit, akhirnya jatuh jua tergolek-golek.. adeh nangis pun tak ada guna lagi. Padan muka aku sebab banyak main2.. Tapi syukur jugak masih dalam keadaan paras hidung, tak lemas lagilah kot.. Boleh gak curi2 bernafas


Apa-apa pon selamat datang 2011! Hari ini 1.1.11.. Tak nak cantik plak no. hari ni kan.. So, apa azam korang tahun ni? Hee hee... soalan cliche kan? Bak kata cikgu aku, jangan tunggu tahun baru nak wat azam, sebenanye hari2 kita kena berazam! Owh begitu ye cikgu.. baiklah


Tahun 2010 gak sudah habis belajar, tinggal praktikal je.. Waaa..sedih plak dah abes belajar ni. Bermula lah detik2 untuk latihan berkerja. Waaa.. serius cuak, sebab akan berpraktikal di satu company yang sedang maju mencanak-canak. Konfem pekerja-pekerja disana expert giler computer, mahir-mahir, coding tutup mata pon bole.. Ok tipu. Tapi serius weh.. aku cuak giler ni.. takut sampai2 sane..


Boss : " Okay, awak buat program ni.. website ni.. itu ini.. "


Aku : "Errr... saye.. saye.."


Huhu.. aku takut la aku tak dapat mencapai apa yang dikehendaki. Semoga pekerja2 di sana dapat memberi tunjuk ajar dan bantuan kepada aku yang lems* ni.. Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.. ye dok?



So, sebab sayang sangat kat universiti, cuti sem kali ni dikorbankan sekali lagi dengan menyertai kursus - kursus. Peh, dah lama gila aku tak balik rumah, rindu siot! Tapi nak buat camane, ilmu dan pengalaman pun penting jugak kan? Demi itu semua, aku tak kesah, ni lah namenye budak rajin belajar. Wekkk, apesal rase macam POYO GILER  entry kali ni??

Rasa macam banyak lagi nak tulis, tapi entah kenapa susah betol aku ni nak susun ayat dan cerita bagi die macam sequential, tersusun sket. Mungkin aku kena update tiap2 hari, baru la senang nak citer kan? Ni sume nak citer dalam satu entry, memang la caca marba jadinye kan? Takpelah, tengok pic jelah, pic menghabiskan sisa2 tahun 2010.




Benda- benda yang selalu digunakan pada 2010.. erk.. facebook warna kuning??





 Okay.. ni baru betol...





Computer hang lepas tu tiba2 menjadi old skul macam ni..




 Buat programming sampai tengah malam.. perut lapar giler tapi tak nak gerak kan badan dari meja, taknak alihkan mata dari skrin komputer, jadi solusinya prof kami belanja pizza. Mekasih prof. Jasamu tak kan ku lupa sampai bila-bila




Coding lagik






Happy faces sebab dapat menghabiskan kursus yang err.. memerlukan kesabaran yang tinggi ini..





Bergambar dengan kawan2 sekursus.. eh. korang memang best ah. 



Bergambar dengan Dr. kesayangan buat kali terakhir kot.. Maaf Dr. , saya tak dapat jawab soalan exam Dr.. (_ _ " )




2010 dah meninggalkan kita semua.. Mari menuju ke arah kecemerlangan pada 2011!






12 comments:

  1. Happy New Year 2011! Welcome to another new decade in the new millennium. Never stop believing. Never stop dreaming. N never stop praying. =)

    ReplyDelete
  2. Zamri A : Thanks! Hope one day i can be like u.. :)

    chaya^aine : ehehe.. malu la nak cakap

    ReplyDelete
  3. happy new year. nanti dpt gaji practical boleh belanje gua kann? ;)

    ReplyDelete
  4. hepi jugak! hee


    cewah gaji practical xde la besau mane pon.. tu pon klu ang ade kat kl la..

    x larat cheq nak g Preston.. ahaha

    ReplyDelete
  5. ko praktikal elok2

    nanti mane taw company tu serap ko jadik manager.. untung.. hehe

    ReplyDelete
  6. peh..tibe2 serap jadi manager ek?

    smoga doa ko makbul.. hehehe

    ReplyDelete
  7. wooo pandai ek buat coding.. bleh jadi programmer ar nanti hehehe

    ReplyDelete
  8. thanx! mmg itulah yg diharapkan!

    ReplyDelete
  9. sedihkan tinggal tahun 2010.banyak kenangan yang tak dapat dilupakan.

    1.1.11 11:11 pagi Dimana Ali ridha?

    ReplyDelete
  10. Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

    Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  11. ali : a'ah sedihla jugak

    mr. swift: mekasih! epi new yer 2 u too!

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)