Thursday, October 28, 2010

Ukur Badan

  7 comments    
categories: ,


3G. Apa itu 3G? Selain dari iPhone 3G dan 3G yang kat telepon yang leh tengok muka tu, 3G juga popular di Malaysia bagi terma GEMPAL, GEMUK & GEBU. Menurut doktor- doktor dan ahli dietetik di Malaysia, rakyat Malaysia kini mula menular masalah OBESITI seperti negara2 maju yang lain. Aihh Malaysia belum lagi jadik negara maju tapi dah mula eksyen2 nak jadik jugak. Ehehe okay selingan jer. 

Menurut mereka, masalah ni terjadi sebab masalah rakyat Malaysia yang tidak berdisiplin. Huh dahla kat jalan raya pon tak berdisiplin, ape nak jadi la. Eh okay2 berbalik pada topik. Rakyat Malaysia ni suka makan malam pukul 12, makan roti canai plak.. adeh, kalori tinggi tu. Lepas tu fast food, mcD, KFC kalau boleh nak makan hari2.. Mentang2lah boleh drive-through.. Bahaya tu..






Makan memang best kan? Tapi tulah, makan banyak2, obesiti plak. Obesiti dahlah banyak perkara2 yang negatif je datang. Sakit jantung lah, sesak nafas , kanser dan macam-macam lagilah. So guys, jomlah kita amalkan pemakanan yang sihat supaye kite boleh hidup sihat tanpa penyakit! Mari!


So, kalau nak taw korang ni obesiti ker tak, bolehla check BMI korang.. hmmm..rasenye senang jer..semua dah taw kot. Kat Facebook pun aku tgok hari2 ade je member aku dok kire BMI  diorang. hihi .. kan da kantoi ketinggian mereka. Takpelah meh tempek sket cara kira BMI


FORMULA MENGIRA BERAT BADAN IDEAL (BMI)

Indeks Jisim Tubuh (BMI) : Berat tubuh badan (kg) / Ketinggian (m) x Ketinggian (m)

Contoh :
Jika berat badan anda 55 kg dan ketinggian anda 1.56 m
Mual-mula kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336
Kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan
BMI anda,yang mana jawapannya ialah 22.6



Sekiranya BMI anda :

* Kurang daripada 20, berat badan anda adalah berkurangan
* 20 hingga 24.9,anda terdiri dari berat badan yang normal
* 25 hingga 29.9,berat badan anda mulai berlebihan
* 30 dan keatas,anda mempunyai penyakit OBESITI



Okay..habis bab kira BMI. So? Macam mane normal tak? 


Tapi sekarang ni ade yang lain plak.. huhu. Hari tu ade iklan Nuffnang kat blog seorang kawan, iklan Nestle.. so bukak2 la kan, macam best jer. Lepas tu ade plak dia cara2 nak ukur pinggang plak dah ataupon bahasa omputih nye hip ratio..huhu. Die cakap, kalau perempuan, hip ratio perlulah 0.8 ke bawah manakala lelaki pulak kurang daripada 1.0 ke bawah. Kalau lebih.. haaa.. maknenye tak berapa nak sihat la tu...!! Okay kalau nak taw korang punye hip ratio bolehlah melayari laman web Nestle ini. Nah ni pulak link direct cmane mahu kira hip ratio. Selamat mengira!!




Ni homepage website Nestle. Cantik & menarik kan..





 Adakah hip ratio anda sama dengan MeganFox?? Hehehe






Nota : Nak taw hip ratio korang..! Ahaha menyebok jer



Monday, October 25, 2010

I Hate Everything About You!! err..actually no

  6 comments    
categories: ,




Kartun ini dicurik dari facebook.. ehehe.. suka-suka je tag orang kan?





Adakah korang pernah rasa perasaan camni? Macam mane nak terangkan ek? Alaaa tak payah terangkan pon korang mesti dapat tangkap kan maksudnye? Macam hubungan korang dengan mak korang la.. Macam aku, kadang2 rase macam eeiii ape ni mak sakit ati giler dengan die macam nak benci nak lari rumah (uishh...derhaka.plis ignore my dirty mind), tapi dalam masa yang sama ishh sayang giler kot kat mak tak sanggup kot nak wat macam tu kat mak.. waa ampun mak


Macam dengan besfren a.k.a bff korang. Kadang2 perangai die annoying, gedik giler kot kadang2 rase cam nak tampar jek (oppss..no violent okay?) tapi.. ish dia tetap besfren yang korang takkan abaikan kan dan korang sayang giler2 kan??


Ermm .. macam2 lagik lah.. dengan boyfren or gelfren lagiklah banyak kan? Macam Rihanna dengan Chris Brown? Tak sangka kan girl secantik Rihanna boleh biar je Chris bantai die selama ni? Tapi lame2 die sedar jugak so Rihanna pun p report polis lah. Good 4 her. Ade yang cakap Rihanna tu bodoh.. tapi ni semua pasal hati okay.. its about LOVE! What do u expect from love? Ramai jek orang jadi BODOH sebab cinta.. sebab ape?? Tulah sebab kat facebook, friendster ade status relationship IT'S COMPLICATED. ehehe ape motif caps lock sayer pon tak tau..

Mesti korang pernah dengar kan? "We hurt the ones we love most". Kenapemesti macam tu? Sebabnye senang je.. Kita nak yang terbaik untuk orang yang kita paling sayang tu. Tapi selalunya kite takde jalan lain selain menyakiti hati dia.. Eh cam dah masuk zon jiwang plak. ehehe korang layan ah lagu ni.. best wooo... lagu dari band Three Days Grace. They r awesome. Nah lagu I Hate Everything About You








Best taw! Tapi cam biase video official tak boleh nak view. Huhuhu




Every time we lie awake
After every hit we take
Every feeling that I get
But I haven't missed you yet

Every roommate kept awake
By every sigh and scream we make
All the feelings that I get
But I still don't miss you yet

Only when I stop to think about it

I hate everything about you
Why do I love you
I hate everything about you
Why do I love you

Every time we lie awake
After every hit we take
Every feeling that I get
But I haven't missed you yet

Only when I stop to think about it

I hate everything about you
Why do I love you
I hate everything about you
Why do I love you

Only when I stop to think
About you, I know
Only when you stop to think
About me, do you know

I hate everything about you
Why do I love you
You hate everything all about me
Why do you love me

I hate
You hate
I hate
You love me

I hate everything about you
Why do I love you





Huhu tempek sket gambar pelantun lagu ini. Dahlah talented, handsome plak sumenye. 




Nota : Ada orang sound aku: "Asek letak lirik lagu jer.. dah takde idea ke nak update blog?" Ahaha menusuk kalbu siot ayat dia, eh mane ade slalu. baru 2x taw bulan ni.hihi. okay2 bukan takde..cume.. ntah aku saje2 jer.. boleh kan? Lagu pun best ape untuk dishare.. lalala ( memang takde idea, kalau ade pon susah nak diterjemah dengan ayat.. buleh gitu?)  Tata!!


Thursday, October 21, 2010

P.Ramlee Seniman Sejati

  5 comments    
categories: , ,






Siapa rakyat Malaysia yang tak kenal P.Ramlee? Cakap sket.. meh sini aku nak kenalkan.Ehehe.. Kalau tak kenal la kan, ni intro sket. P.Ramlee ni merupakan seorang pelakon, penyanyi, komposer dan pengarah filem yang paling berbakat di abad ini. Kenapa? Tak percaya ke? Buktinya, sampai sekarang.. walaupun dia dah meninggal dunia kira-kira 37 tahun yang lalu..tapi, filem2 beliau masih laku.Diulang-ulang dalam televisyen tapi ajaibnya.. semua orang layan jer. Tak jemu hokay?? 


Same la dengan aku, sampai sekarang pun aku layan jer citer2 P.Ramlee ni. Kadang2 aku terfikir gak, lawak2 yang beliau buat, boleh diguna lagi sampai sekarang. Lebih kurang macam malar hijau @ evergree la macam tu kan? Hmm.. Citer faveret aku plak semestinya Masam-Masam Manis.. Hehehe..Sronok je tengok beliau bergaduh dengan jiran dia.. Lama-lama kahwin plak. Romantik la...hihi

Suara beliau, hmmm.. perlu ke diterangkan lagi. Memang sah sah la merdu kan. Macam lagu Anakku Sazali tu, boleh nangis kot kalau dihayati. Kalau lagu rancak plak, feveret aku mestilah lagu Bila Larut Malam tu..hehehe


Sekarang ni Astro sedang membuat tribute untuk lagenda sepanjang zaman ni. Hmmm..memang baguslah tu kan? Cuba try test bukak laman web ini : http://www.astro.com.my/pramlee/  Kat sini ada macam-macam ( nama pun Astro, mestilah macam-macam ada kan? ) perkara yang korang boleh carik pasal P.Ramlee ni. Pastu lawa la plak website dia. Jatuh cinta aku. Argghh aku memang suka giler tengok website @ blog yang grafik dia gempak2 tapi kemas tak serabut




Ni main page, kat sini leh tengok sejarah, video klip, jadual program2  P.Ramlee kat Astro, tekan jek label2, gambar2 yang ada kat situ.. Konsert P.Ramlee pon ade taw






Kalau nak tahu info2 tentang P.Ramlee, tekan label suratkhabar tu..






Tadaa! Maka keluarlah info-info tentang Allahyarham P.Ramlee ni,, Bace la weh.. banyak gak yang aku tak taw..huhu





Aku pernah baca kat mane tah, tak ingat,. Tapi masa tu nama P.Ramlee agak tenggelam sebab kedatangan era Pop Yeh Yeh. Masa tu P.Ramlee macam dah tak ade job la.. So, ada orang cadangkan dia berlakon drama. Tapi, P.Ramlee menolak mentah-mentah cadangan tu. Pada beliau, drama orang tak berapa nak hargai, orang boleh pegi bangun g toilet, makan atau apa2 je masa tengok drama. Tapi kalau filem? Penonton2 tak akan bangun selagi cerita tu tak habis. Hmm.. macam tulah pemikiran P.Ramlee..

Nota: P.Ramlee memang sepatutnya dikenang kerana jasa-jasanya dalam dunia seni. Nak tengok jugak, lepas ni siapa yang boleh menandingi beliau? Setakat ni tak nampak lagi kot. Mari sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau. Semoga rohnya dicucuri rahmat .  Aminn





Sunday, October 17, 2010

Lirik Lagu I Like It - Enrique Iglesis feat Pitbull

  11 comments    
categories: 


Ni video klip official lagu ni.. gilo meriah party die.. (_ _")




Nota : Lagu ni takde pape maksud sangat.. just kisah sorang mamat dah ade awek, tapi awek dia gi mane ntah.. So dia pon flirting dengan awek2 orang. Hoho tak bagus kan? Jangan ikut die okay.. setialah anda kepada kekasih anda! ( hoho iklan pesanan yang poyo ). Tapi lagu ni sangat catchy dan telinga saya sangat suka mendengarnye. Korang pon kena suke okay.. kikiki



One love, one love

Go go Dj go go go Dj go go go Dj club is on fire
Ya’ll Know what time it is, we go set it off tonight, just go set the club on fire, just go
Enrique! Holla at them

Girl please excuse me If I'm coming too strong
But tonight is the night We can really let go
My girlfriend is out of town And I'm all alone
Your boyfriend is on vacation And he doesn't have to know
No I won’t oh oh, oh oh
No one can do the things I'm gonna wanna to do to you
No I won’t oh oh, oh oh
Shout it out, scream it loud Let me hear you go

[Chorus]
Baby I like it
The way you move on the floor
Baby I like it
Come on and give me some more
Oh yes I like it
Screaming like never before
Baby I like it
I, I, I like it.

Party, Karamu, Fiesta, Forever

Girl please excuse me If I'm misbehaving, oh
I'm trying keep my hands off
But you're begging me for more
Round round round
Give a low low low
Let the time time pass
'Cause we're never getting old
No I won’t oh oh, oh oh
No one can do it better
Turn around I'll give you more
No I won’t oh oh, oh oh
Shout it out, scream it loud Let me hear you go

[Chorus]
Baby I like it
The way you move on the floor
Baby I like it
Come on and give me some more
Oh yes I like it
Screaming like never before
Baby I like it
I, I, I like it.

Pitbull:
Come DJ that’s my DJ, I’m a Miami boy...you know how we play,
I’m playing what you wanna I play..What u give me got me good, Now watch me..It’s a different species, get me in DC ,
Let’s Party on the White house Lawn, Tiger woods’ tired of Jesse James, Here goes Pitbull all night long, Pick up Barack and Michelle and let’em that's it’s on,

Pa’Fuera! Pa’la calle,
Dale mamita tirame ese baile!, Dale mamita tirame ese baile!

I see you watching me, you see me watchin’ you,
I love the way you move I like them dance you do like Don't stop baby,
Don't stop baby Just keep on shaking along I won't stop baby, won't stop baby Until you get enough

Party, Karamu, Fiesta, Forever

Baby I like it
The way you move on the floor
Baby I like it
Come on and give me some more
Oh yes I like it
Screaming like never before
Baby I like it
I, I, I like it.
Baby I like it
The way you move on the floor
Baby I like it
Come on and give me some more
Oh yes I like it
Screaming like never before
Baby I like it
I, I, I like it.

Party, (oh yes I like it) Karamu, Fiesta, Forever!
Party, (oh yes I like it) Karamu, Fiesta, Forever




Wah saya memang meminati Enrique ni sejak sekolah menengah lagi.. ala mase die nyanyi lagu Hero tu.. tapi saya pelik lah bila dia nak kawin ni?? Kan da lame die couple dengan pemain tenis tu.. ke da break up? Saye pon confuse lah sebab ade kawan saye cakap die ni playboy.. Yekerr?Pitbull plak lagu dia kalau first time dengar mesti macam tak suke, tapi denga 2,3 kali..eh tros nak download. Dia jugak macho walaupun botak




Owh smart rupenya Pitbull ni bila tak pakai shades. hihihi




Dulu Enrique ada tahi lalat, tapi lepas tu dia buang plak... Hmmm.. which one do you prefer??



Saturday, October 16, 2010

Jom tinjau-tinjau Bajet 2011

  6 comments    
categories: ,
Sekadar gambar hiasan



  • Negara telah pulih dari kemelesetan ekonomi dunia dengan pertumbuhan KDNK sebanyak 9.5% separuh pertama 2010  ~ Alhamdulillah..syukur nikmat.. Malaysia maju rakyat selamat..~   

  • Jumlah dagangan Malaysia dijangka meningkat 18.7 peratus kepada RM1.173 trilion tahun ini berbanding RM988.2 bilion tahun lalu   ~ woo.. baguih2 ~   

  • Jumlah dagangan Malaysia dijangka meningkat 18.7 peratus kepada RM1.173 trilion tahun ini berbanding RM988.2 bilion tahun lepas   ~ InsyaAllahhh ..tolonglah jangan kemelesetan ekonomi lagi.. aku nak keje ni..~

  • Sektor perkhidmatan diunjur berkembang 5.3 peratus tahun hadapan dengan pelaksanaan program dan inisiatif di bawah tujuh Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) berkaitan perkhidmatan

  • Melanjutkan galakan potongan cukai pendapatan bagi pelabur dan pengecualian cukai pendapatan bagi syarikat dalam aktiviti pengeluaran bahan makanan sehingga 2015

  • Duti import kira-kira 300 barangan kegemaran pelancong dan rakyat tempatan di antara 3 dan 5 peratus dimansuhkan bagi menjadikan Malaysia syurga beli belah  ~ fuyyoooo.. lepas ni makin kuatlah kaki2 shopping bershopping.. cukai dah takde kan? ~   

  • Program Adunan Biobahan Api dengan Petroleum Diesel (Program B5) secara mandatori bermula di Putrajaya, Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka

  • Pengecualian cukai jualan ke atas semua jenis telefon bimbit  ~Waaaaa...yang ni la paling best! Kebetulan handphone aku rosak! Ermmm.. nak beli handphone ape ek?? (O_o)   

  • RM411 juta untuk melonjak ekonomi ke arah sebuah negara berpendapatan tinggi, aktiviti penyelidikan, pembangunan dan pengkomersilan sebagai landasan peningkatkan aktiviti nilai ditambah dalam setiap bidang ekonomi

  • RM200 juta untuk perolehan hasil kreatif seperti filem, drama dan dokumentari keluaran tempatan yang berkualiti tinggi  ~ Amboii..banyaknye.. pasni boleh la setanding dengan filem2 Hollywood kan?? (_ _")

  • Gaji pokok minimum pengawal keselamatan dinaikkan kepada RM500 hingga RM700 sebulan mengikut kawasan mulai Januari 2011  ~ Good! Tahniah kepada Ayah!(nama Pakgad asrama aku) ~~

  • Penjawat awam wanita diberi pilihan tentukan sendiri tempoh cuti bersalin bergaji penuh tidak melebihi 90 hari  

  • Kadar tol di empat lebuh raya milik PLUS Ekspressway Berhad tidak akan dinaikkan bagi tempoh lima tahun akan datang, berkuatkuasa serta-merta ~ Kenapa tak hentikan terus tol? adoii ~

  • Memansuhkan sistem Penilaian Tahap Kecepatan (PTK) untuk kakitangan awam akan digantikan dengan satu sistem penilaian yang lebih sesuai dan diterima oleh penjawat awam menjelang Jun 2011 ~ Haha ni mesti ramai yang suker nih~ 

  • Kerajaan memperuntukkan RM15.2 bilion bagi membina hospital baru, menambah bilangan doktor dan jururawat serta mendapat bekalan ubat-ubatan dan peralatan perubatan


Nota : Camane? Korang suke tak Bajet 2011 ni? Puas hati tak??






Friday, October 15, 2010

Cerita Chinta yang .. best!

Hihi hari tu ada seorang mamat poyo suruh aku tengok citer Chinta nih.. Aku pon macam wat bolayan jer sebab yela.. duduk hostel kan. Broadband bandwith 5 gb jer.. sakit r kalau nak tengok Isnin-Khamis kan.. Tapi bile tengok mamat poyo tu macam bersungguh-sungguh je cakap citer tu best..aku pon tibe2 teringin la nak tengok..


Bile dah tengok..Owh.. boleh tahan gak best nyer. Citer ni mengisahkan Chinta lakonan Fasha Sandha yang meninggalkan amalan2 Islam dan marahkan Tuhan selepas macam2 bencana yang berlaku pada dia masa die alim dulu. Dia rasa Tuhan macam tak sayangkan dia dan tak pernah ingatkan dia masa dia dalam kesusahan.


Dari kecik die ni diberi didikan agama yang cukup, tapi semua tu memang tak menjamin kebahagiaan dia. Abang die sendiri jual dia kat orang tua kaya kat kampung dia. Kawan dia pun mengkhianati dia. So Chinta ni macam tertekan sangat. Dia lari g Kuala Lumpur. Masa tu dia memang dah jadi lain sangat. Dia bukak tudung, dia tak pernah sembahyang dan tidur dengan lelaki2 kaya dah jadi macam makanan ruji. Masa tu memang dia tak pernah balik kampung, dia tak suka ingat kenangan lama dia kat kampung dulu. Sampailah satu hari ayah dia sakit, baru lah die tergerak untuk pulang ke kampung halaman.. Dan.. Bersambung...hehehe.. citer ni tak habes lagi da...





Ni poster cerita Chinta ni.. cun gak kan? Nampak macam vogue lak si Fasha ni.. Faradhiya pon komain ayu lagi bertudung.. hik3







Dalam Chinta ni.. awal2 cik Fasha Sandha kite ni pakai tudung.. hmmm.. orang cantik pakai apa pon cantik kan? Tahniah gak kat Fasha sebab lakonan dia macam superb je.. Sungguh menghayati watak la .. terutama bila dia bersama dengan boyfriend2nya yang terlebih matang tu. Hahaha.. Lagi satu yang aku perasan, bila Fasha menjerit..suara kecik dia tu tak keluar sangat dah.. keluar suara besar plak.. tapi takdela garau macam sore lelaki tu..hehe.. good job Fasha







Hehe..siapakah dia ni? Perempuan sila tutup mulut. Aku pun baru kenal dia ni.. padahal dia dah lama berlakon ea..? Nape aku tak taw? kesian tak? Nama dia Zain Saidin.. Dalam cerita Chinta ni, dia jadik boyfriend si Chinta.. Dulu dia playboy, tapi lepas kenal dengan Chinta, terus dia serius siap nak jadik macam alim gitu. Tapi cinta tak kesampaian last2 mati kena langgar. Ceh sungguh potong la.. dia ade dalam 2, 3 episod je.. mane boleh g2.. dia perlu dalam setiap episod maka barulah mata ni jadi segar sedikit. Ahahaha. Dia pun pandai berlakon! Thumbs up!







Adiputra berumur 22 tahun dalam cerita ini! Apa pendapat anda? Sesuai tak dia membawa watak remaja seperti itu..? Hmmmm...




Tapi ada sedikit ketidakpuas hatian aku dalam kisah Chinta ni.. terutamanya.. dalam pengambilan pelakon yang tak sesuai umurnya. Macam Azhar Sulaiman yang jadik abang kepada Chinta. Aku rasa umur diorang dalam citer ni takdelah jauh beza.. Tapi Azhar nampak macam dah 40-an! Hmmm... Ape salahnye kalau amek Fahrin Ahmad ke.. barulah gempak. ( padahal ngada2 sebab lama tak nampak Fahrin dalam drama sekarang )Tapi apa pon lakonan Azhar Sulaiman memang mantap ahhh. Rase macam nak tumbuk2 je muka die..hehehe



Amek Ezani sebagai pelajar universiti pun macam..eww.. Ezani tu dah sedia maklum dah berbini dan anak.. takkan tak cukup pelakon remaja kot dalam Malaywood ni? Lagi satu pasal CCTV, nak tanya siket.. sekarang CCTV dah boleh rakam suara sekali ea?? Musykil la akuuuu


Overall, aku suke drama ni. Nak taw sangat ending die!! Weee~~

Wednesday, October 13, 2010

Oh Sesame Street yang sungguh mengimbau kenangan

Masa tengok tv5 iaitu channel Singapore tiba2 ada iklan pasal Sesame Street. Terus teringat dulu kecik2 sebelom pergi sekolah mesti nak tengok cerita ni. Suka tengok puppets yang dimainkan. Suka burung kuning, suka cookie monster, suka katak hijau!! Walaupun kadang2 boring sebab hari2 belajar ABC tapi masih lagi menghadap tv!  Jom belek watak2 dalam Sesame Street nih





Bert dan Ernie. Bert yang muka lonjong tu. Dia ni seorang yang pandai, tapi boring dan cepat marah. Ernie plak si muka bulat ni agak bimbo tapi macam ceria sket. Bert slalu marah Ernie. Hehe dulu aku pon tak paham sangat ape diorang cakap.. maklumlah Bahasa Inggeris, takde subtitle plak tu tapi aku dapat agak r yang si Bert ni emo orangnya..tengok jelah kening die. Hehehe.. Yang aku tak tahan, skarang diorang ni dijadikan simbol pasangan GAY yang bahagia!! Maklumlah dua2 jantan.. 40 years and still happily married katenyer..huhu macam-macam..





Nilah si Kermit The Frog..katak yang paling glamour di alam semesta ini! KOrang taw tak Kermit ni ade name yang dalam star kat Hollywood Walk of Fame tu.. Huh popular ko yek.. Apesal popular? Aku pon tak pasti sangat..aku tengok cam biase je, comel pon tak.Hehe.. Siap ade hit single - the rainbow connection. Huhu kermit oh kermit


Hehe ni antara feveret aku masa dulu2. Bila tengok je burung bernama Big Bird ni terus rasa macam nak tergelak. Tak taw apa yang kelakar, maybe muka dia kot. Big Bird ni pon masok Hollywood Walk of Fame. Ceh.. glamour hang noh. Burung ni pandai nyanyi, pandai bersajak, pandai main ice skating. Bak kate orang, memang talented ah. 






Ni pon my peberet! Nama die Elmo.. Dia ni macam anak2 la.. kecik lagi. Dia bahasakan diri die bukan I, me, saya, aku tapi nama die sendirik.. Elmo. Comel kan?? Suara die pon comel je.. toddlers la katekan







Ya beliau bernama Count von Count. Kalau dah nama macam tu, takde keje lain r.. asek mengira jela.. Sume benda nak kira. Kelawar kat rumah die pon dia kira.. Yang tak tahan tu, beliau ni ada lagu tema dia sendirik.. tajuk die : When I'm alone, I count myself. One Count! Hahaha.. dia lah vampire paling cute di mata aku 







Tadaaa..!! Last but not least.. the most favourite character.. goes to.... ( drum sound ) ... COOKIE MONSTER!!! Hehe..memang dia nilah yang aku nanti-nantikan setiap kali tengok Sesame Street.. Aku tak rasa dia ni comel pon.. huduh adela..Nama pon monster kan.. Tapi aku suka tengok dia ni makan cookies! Gelojoh giler beb macam sedap giler la cookies tuh! Kalau dia makan, dia cakap ape pon aku tak paham. Die jugak bagi influence kat aku.. sebab dialah aku suke Cookies gak! Merengek-rengek gedik ngan mak nak cookies cam citer Sesame Street. Hahaha.. i lap u cookie monster!


Pendek kata, aku memang suka siri Sesame Street ni. Mak aku cakap, citer ni dah ada masa die kecik2 lagi.. mak aku pon suka tengok! Nanti anak aku tengok tak citer ni? Hehehehehehehe









One big happy family!!



Sunday, October 10, 2010

Lirik Lagu - Put It In A Love Song Alicia Keys and Beyonce

  No comments    
categories: 


Kecewa lah aku nak tengok video official dia tak boleh. Kata YouTube : Sony Music tak bagi. Kedekottt



[Alicia]
Hey yo B
[Beyonce]
What up A
[Alicia]
What we want?
[Beyonce]
Want them to say

[Chorus]
Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter for me (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

[Alicia]
If you say you want me, yeah,
You say you want me
If you do the right thing, we can be together
I'm not easy, yeah, you gotta work for it
I'm the real thing, yeah, you gotta please me

All that talk, and boy you better walk it
All that front and thats not how you do it
If you really need me like you say you need me
Baby better show me, baby better come and say

[Chorus]
Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter for me (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

[Beyonce]
What you gonna do when somebody commences
Believe that he can do it better
Send me gifts and show me the romance
All this this and that, can you do better?
All I'm saying is love is what I'm looking for
If you wanna keep me, baby gotta love me more
If you really want me, like you say you want me
If you really need me, baby better come and say

[Chorus]
Say you love me, Say you love me
Then put it in a love song (Put it in a love song)
Say you need me, Say you need me
Then write it in a letter for me (Oh oh oh)
Say you want me, Say you want me
Then text me on the cell phone (Text me on my cell phone)
Say you love me, Say you love me
Then put me in a love song (Oh)

[Alicia]
Gotta work it baby, work it out
If you want me baby, Work it out
If you need me baby, Work it out
Gotta work it out, Work it out
[Beyonce]
If you love me baby, Work it out
Gotta work it baby, Work it out
If you want me baby, Work it out
Gotta work it out, Gotta work it out

[Alicia]
If you want me love and all my time
Part of my plans and part of my mind
[Beyonce]
All of the things that you wanna do
But make sure your love for me's true to you
[Alicia]
If you show me baby believe
[Beyonce]
So many possibilities
[Alicia]
We can look to infinity
[Alicia]



Notes : Suka sangat lagu ni! Dua2 wanita yang cantik dan berjaya dalam bidang nyanyian! Girls power!! Tapi yang aku perasan, Beyonce ni walaupun sepatutnye dia featured artist je dalam mana2 lagu, tapi aku rasa dia lagi menonjol dalam lagu tu dan menenggelamkan artis utama. hehe.. agaknya sebab vokal dia yang best tu la



Kamceng