Friday, July 23, 2010

Huh. Ade aku kesah dengan Celcom Bluebear mereka? haha

  10 comments    
categories: ,
Cewah cewah anis.. mentang2 lah baru dapat teddy bear dari Celcom

Terus tayang kat blog ek? Hahaha

 Tahniah jugak lah sebab baru beli broadband..pasni leh la duduk dalam internet slalu

Hahaha

Cakap pasal Bluebear, aku rasa Celcom ni cam tiru aku jer..hahaha 

Celcom don't sue me. I'm your loyal customer for almost 10 years taw!  =p

Bukan apa, aku ada Bluebear dah lama dah, tibe2 je Celcom pun nak jugak ..!! hehe





Tadaaa..!! Ha tengok2 same kan macam Celcom punye bear??

Hahaha

Kalau korang cakap same memang korang rabun or penipu

Mane same .. bear aku bulunya nipis ajer. kecik plak tu

Nak peluk masa tidur tak boleh, buat GENGGAM je okaylah kot. Kah kah kah 

Warna pun tak lah sebiru mana. Ke dah pudar. entah konfius jap

Request dari cik Anis : tentang kewujudan bear aku ni.



Takde pape pon sebenarnye. 

Sejarah kelahiran bear ni dari kilang aku pun tak tahu 

Yang aku taw, Bear ni dihadiahkan kepada aku semasa aku Form 3

Aku bukannya peminat teddy bear tapi sebab bear ni ada sentimental value nye,

maka aku usung die ke Negeri Sembilan. Ehehe

Tu jer.. 




 Ini beruang mereka. Lagi gebu. Takpe.



Dua tiga ekor beruang biru,

Mana nak sama dengan beruang aku 




Sunday, July 18, 2010

Lirik Lagu Never Say Never ~ arghh akhirnya saya akui Justin Bieber memang comel dan best tapi Jaden Smith lagi hot

  6 comments    
categories: 








Never say never (never never never)
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up

You see I never thought that I could walk through fire
I never thought that I could take a burn
I never had the strength to take it higher
Until I reached the point of no return

And there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
It's my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never (ne-never say never x3)

I never thought that I could feel this power
I never thought that I could feel this free
I'm strong enough to climb the highest tower
And I'm fast enough to run across the sea

Cuz there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
Cuz this is my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never

Here we go
Guess who
J Smith and JB
uh huh
I got you lil' bro
I can handle him
Hold up, I, I can handle him
Now he's bigger than me, taller than me
And he's older than me, and stronger than me
And his arms are little bit longer than me
But it ain't on a JB song with me
I be tryna chill
They be tryna side with the thrill
No pun intended was raised by the power of will
Like Luke with the force if push comes to shove
Like Kobe with the fourth, ice water with blood (Let's go!)
I gotta be the best
And yes we're the flyest
Like David and Goliath
I conquered the giant
So now I got the world in my hand
I was born from two stars
So the moon's where I land

Yeah
I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never

Never say never

I will never say never (never say never)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never (ne-never say never, never say it x3)
And never say never (ne-never say never x3)
And never say never

  •  Suara Justin Bieber dah pecahla..hehehe

  • Jaden Smith sangat cool dan comel...he'll gonna be just like his father or even more better..! I heart U J.S..!!   ♥♥

 psycho x aku? hahaha



Thursday, July 15, 2010

Rumah baru?

Setelah 3 tahun menetap di asrama yang lama, kini terpaksa pulak pindah ke asrama yang baru. Perasaan? Masa mula2 tahu tu bersyukur jelah sebab ramai lagi insan yang tak dapat asrama. Sedih pun ada sebab kena angkat barang2 yang macam gunung Everest tuh. Happy sket sebab kononnya dekat dengan campus. Ceh konon je

Actually aku sebenanye xde la kesah sangat cmana gaya hostel baru. Aku tak kesah dapat tingkat tinggi-tinggi, sebab aku dah 2 tahun duduk tingkat 4. Memanglah azab kelihatan, tapi sebenanye best ape. Sejuk, tak bising, dan boleh simpan barang dulu kalau ade spot check. Baju pun cepat kering

Aku pun tak kesah sape je roomate aku. Negeri mane, umur berape. Aku pernah dapat roomate kuat berdengkur, mula2 memang sakit jiwa. Lama2, alah bisa tegal biasa. Erm, betul kan peribahasa ni?

 Tapi selalu jugak aku berangan nak dapat asrama best ala-ala hotel 5 bintang. Macam :




Asrama kat Queen Margaret University kat Edinburgh. Yang bestnya almari tu la kan. Nak letak buku dari first year sampai fourth year selambe ajela. Takdelah aku kena angkut rak buku aku yang berat tu ke tingkat 4. Radio tu memang die sediakan ke..?




Ni plak asrama kat Qingdao Technological University kat China. Memang sebijik hotel ni.Ade air cond, ade telephone. Wah senanglah nak ajak makan tak payah message2. Ada TV plak tu..tapi tak tunjuk plak.




Ni plak asrama kat University of Glasgow, Scotland. Simple je. Tapi katil dia tu tak tahanlah, empuk semacam je. Maw tak bangun 2 hari 2 malam nih.



  Asrama kat University of Bath, England. Nampak macam sempit tapi selesa je. Suka meja study die. Suka jugak katil dia besar. Haha



Yang ni hostel di University of South Bohemia.Nice sangat. 



NIIT University. Yang ni tak berapa paham. Mane katil die?Yang belang2 tu ke? Isk asyik carik katil je nampak sangat kuat tidoo ( _ _" )




Tapi yang selalunya kita harap-harapkan tu yang tak dapat. Kadang-kadang dapat yang lagi teruk plak. Bilik yang aku dapat bilik ala2 bibik punye, tilam ade taik kucing ke taik tupai.. tak pasti. Main door rosak, pintu bilik pun rosak. Kipas rosak mengeluarkan bunyi nyaring apabila berpusing. Lampu bilik air berkelip-kelip ala lampu disko. Okay.. tu je senarai kerosakan bilik saya tuan.Prebet melapor diri. 



Tapi takpelah, mak pasrah je nyah. Dah beli Aganol, da buang tilam ade taik. Dah mop lantai. Dah curik kipas kat floor atas. Dah terbiasa tidur tanpa kunci pintu. Dah beli mangga solex besar gabak untuk kunci loker. 



Takpe kawan2, satu sem je lagi

Yang INDAH  itu tetap ada. Cuma kita yang tak menyedarinya


Thursday, July 8, 2010

Paling Tampan dan Paling Hodoh dalam Piala Dunia 2010

  5 comments    
categories: 

Mengikut www.BeautifulPeople.com

Pemain bola paling tampan di Piala Dunia 2010 ialah........

FABIO CANNAVARO dari Itali!!




woo..okay2.. not bad... congratulation! Tak menang World Cup pun takpelah..hehehe



Nak yang lebih hot?

Nah amek..muahahahahaha








Manakala..

Pemain bola paling huduh pula disandang oleh....

WAYNE ROONEY dari England..!!






huhu..ksian Rooney..dahla pasukan England awal2 lagi dah kena balik kampung

Takpelah kan Wayne Rooney, hodoh2 kau pun.. ade bini cantik comey..duit pulak berkepuk-kepuk

Ape lagi nak??




You still one of the stars Rooney


Any machine to make time goes slowly??

  3 comments    
categories: ,



Please.. I really don't want to go there yet..

I'm never ready to face it

Somehow I  am desperate to end it quickly








I will miss u deeply Pocoyo



Saturday, July 3, 2010

Man in Pink

Hehe tak habis2 lagi ke kisah warna pink ni? Macamlah best sangat. Memang tak habis pun. Sebab tak puas hati. Ade ke Encik Amin cakap pink dan lelaki tidak sesuai? Tak ngam? Tak boleh menjadi kawan karib? Dia juga GELI dengan baju pink. 

Saya  tanyalah.. kenapa?

Dia jawab.. Tak nampak macho dan hilang kejantanan.

Yeke?

Yeke?? 


Saya rasa agak kelakar kot kalau lelaki minat pink KETERLALUAN. Ala..macam citer SUTUN  tu, tapi tu ada kisah lain di sebaliknya kan.  Tapi kalau mereka memakai baju pink, saya tak ade masalah langsung. Saya rasa macam normal je.

Cuba tengok mereka.


Cristiano Ronaldo. Pemain bola Portugal dan kelab Real Madrid. Hebat. Handsome. Playboy. Hehe.. Tengok,  beliau kelihatan menonjol dari orang2 di sekelilingnya yang memakai baju putih dan hitam yang membosankan. Hahaha. Rasenye Cristiano ni memang minat pink la. Banyak je koleksi baju warna pink.




Matthew Bellamy - vokalis utama kumpulan Muse. Juga pemain gitar dan piano. Lagu band Muse ni semua sedap2 belaka. Mempunyai berjuta-juta peminat dari serat dunia. Matthew tidak malu memakai seluar pink terang. Terang tau!




Fahrin Ahmad. Pelakon terkenal. Juga pemain ragbi. Orang Johor. Dulu kat Uitm amek Law. Jurucakap untuk product Garnier for Men. Kacak sangat kot pakai baju Melayu merah jambu. Sangat suka la. So bagi gambar besar siket. Hehehe





Bill Gates. Pengasas Microsoft. Kemudian jadi Orang TERKAYA di dunia. Tapi sekarang orang lain plak yang paling kaya. Sekarang dah jadi dermawan pulak, uruskan foundation dia n bini dia tu. Tengok semangat kan bagi talk sambil memakai baju pink? Like this.




Sesiapa pun tidak boleh menyangkal yang Shahrukh Khan memang nampak macho dan bergaya  memakai turban berwarna pink ini.




Justin Bieber kegemaran kamu semua ni pun suka baju pink taw! Matching siot dengan sneakers! Baby baby baby owh~~


Moral of the Entry : Baju warna pink tidak menghilangkan kejantanan dan kemachoan anda. Anda cuma hilang macho dan nampak sungguh tidak maskulin apabila anda masuk ke Ladies' Coach dalam KTM. 

Sekian.

Thursday, July 1, 2010

PinkaBoo

  17 comments    
categories: ,
A conversation in one evening at a playground in a park

Girl : I like pink

Boy : What?!?

Girl : Yeah... Don't you think its cute if all my gadgets in pink? Shows my feminine beauty side. And you know, I always forgot where I put them, then pink is a bright colour, so I'll find my gadgets easily..rite? 






Boy : No no no.. No way. U will look like childish with all that pink stuff. Anyway, if U have short term memory, then always put them beside U la..

Girl : Okay.. what about car? What about my outfit? Is it okay in pink? I think girls in pink are always stylish, confident and pretty!  I'll stand out among other girls in pink. Don't you think?








Boy : Hahaha.. please don't. Car in pink? People will know it is a girl's car, it tends to car robbery! Outfit in pink? Owh no.. U will look like a BIMBO! ( LOL )

Girl : Really..? But I love pink. Maybe my house one day will be in pink. Owhh so comfort.. After work I'll go home quickly just want to stay at home. Pink will bring tranquility and happiness. Home sweet home ( smile )







Boy : ( Sigh )  Owh well, I prefer sleep at lawn instead of pink bedroom....

Girl sulked for 2 minutes but boy don't realized it

Girl :  Hey maybe soccer ball fits well in pink





Boy : ( ROFL ) Hey girl, football shows masculinity, not gay! And do U want people blind to watch pink striking ball?!!

Moral of the entry : Men are from Mars, Woman are from Venus. Trying to bring peace on Earth

Best put by quoting Madonna, who quotes Ian McEwan:

Girls can wear jeans
And cut their hair short
Wear shirts and boots
'Cause it's OK to be a boy
But for a boy to look like
a girl is degrading
'Cause you think that being
a girl is degrading.