CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, April 18, 2010

Pemergianmu Dirasai Achik Spin



Dulu masa sekolah, ade je orang ketawakan aku sebab minat dia

Diorang cakap lagu group die leleh..

Pedulik apa aku..aku minat gak

Aku rasa suara dia sangat lunak dan mendayu-dayu

Yang kutuk2 tu..suara mereka sedap kah?

Aku jugak suka gosip die bercinta dengan seorang lagi penyanyi..

Siap aku beli lagi buku pasal diorang

Ade jugak orang kutuk, kata membazir..

Tapii...ada aku kesah?

Duit aku kan,,sukati la.. 

Minat kat dia sampai aku minat sorang mamat tu sebab muka dia ada iras2 penyanyi ni

Giler kan..siap bagi hadiah tu.. padahal mamat tu minat orang lain..hahahaha

Kalau karaoke pon..lagu penyanyi ni jadi pilihan

Orang kutuk jugak..sebab nyanyi lagu laki..tone x sama la..

Dulik ape, bukan nak masok AF ke hape..

Lagu feveret mestilah Mengusung Rindu..

Sampai sekarang, macam tak percaya..

Aku masih lagi beria-ia nak nak tengok Jangan Tidur Lagi kt tv3 next week

Sebab ada dia dgn Nana

Tak sangka..Tuhan lagi menyayangi dia..

AL FATIHAH kepada Murad Md Shari @ Achik Spin

Semoga rohnya di kalangan orang2 yang beriman

Monday, April 12, 2010

Pelanduk Dua Serupa




Kenapa muka diorang sama ek?

Zooey Duschanel & Kate Perry




           
                 Zooey Duschanel                                                Kate Perry









Apakah perbezaan mereka ya?


Monday, April 5, 2010

Wajib Tayang dan Tengok!



Hye hye bertemu kembali! (tibe2 ingat rancangan tv popular ke)

Pagi ni tetiba sume kelas batal. Syok ahh..tapi banyak je keje tak siap lagi..

Tapi terasa nak recommend satu citer yang aku rasa sangat best..boleh? 500 days of Summer. Dah tengok ke citer tu? Kalau dah tengok ..okay.. leh tutup tingkap blog ini sekarang. Hoho.. Bagi yg blom tengok..ape lagi..g carik citer ni download skarang ( sesuka hati bagi arahan ..wakaka.. mak tiri btol )

Ganbaq ( tetibe bahasa utara..ko apehal? ) ni dikeluarkan masa 2009. Kira aku ni dah tertinggal keretapi la sebab aku tengok awal 2010. Fashionably late la konong2. Dan aku tak pasti adakah filem ini ditayangkan di pawagam2 Malaysia ( tetiba bahasa skema... ) sebab filem ni Indie filem.. lagi satu aku ni jarang bace suratkhabar dan jarang juge tengok wayang..so tak tau sangat la kan

Okay ..


watak utama dalam ini citer


Kenapa aku kata filem/gambaq/citer ni best?

  • Sebab dia lain dari yang lain.. slalunye kalau citer pasal sorang perempuan dan sorang laki mesti lastly macam riang gembira, happily ever after kan? Yang ni..hmmm.. nak cakap sedih sangat, tak jugak..happy? happy gak..Geram? Ye jugak.. Senang cakap, perasaan akan menjadi rojak..bercampur baur
  • Aktor dan aktres comey gitu.. diorang ni xdelah glamour mane.. aku first time kot tengok diorang.. biaselah citer indie memang suke pakai plakon tak berape famous kan.. Tapi kali pertama tengok Zooey Deschanel (pelakon wanita), terus macam jatuh cinta..wakaka..ape kes aku ni? songsang kah? Hero ( ke loser? ) die plak, si Joseph Gordon-Levitt tu, mula2 aku tengok..macam bese je..tapi lame2 baru prasan, die ni  ade manisnye.hehe 
  • Latar masa ( bukak balik buku KOMSAS sek. menengah kalau lupe ) yang menarik. Ala -ala zaman 80-an kot..? Pastu citer  ni berlaku dalam masa 500 hari ( tengok tajuk la.. ) tapi kene alert sket la.. sebab die macam terbalik - balik..jap flashback..jap real time.. tapi senang jek nak paham sebenanye..haha
  • Banyak babak2 menarik .. malaslah nak cite..tu kene tengok sendirik..wakaka.. Aku taknak la bagi spoil.. ( cakap jela ko tak reti nak tulis..kan? )
  • Cite ni banyak menang anugerah woo... dalam Hollywood Festival Film Award, Las Vegas Film Critics Society..malahan tersenarai juge dalam Golden Globe Award
  • Lain dari yang lain.. yang ni aku gerenti.. dan memang best!! 
  •  
Haha..okay.. tengok gambar je ah



Zooey Deschanel as Summer Finn..cuba korang tengok sejenak..mirip siapakah dia ni? (hint:seorang penyanyi hot yang akan berkahwin tidak lama lagi)

 

Joseph Gordon-Levitt as Tom Hansen.. hot tak? hoho


Nampak suweeeeeet kan mereka?


Moral of the story : Waaa..susah jugak nak review cerita ek? Tabik spring sama pengkritik filem! ala memang dah kerja diorang..mestilah senang pada mereka kan?hahaha


Sunday, April 4, 2010

Entri Penghargaan



Memandangkan tak berape ade idea untuk meng'update' ini blog..

Jadi mahu merepek di sini

Saye nak buat Hari Anugerah Blog Hati Menjerit

Kuang3

Upacara ini akan diteruskan setiap tahun jika ada sponsor..lalala

Anugerah Pertama.....iaitu....

PENGHANTAR KOMEN TERBANYAK

dimenangi oleh......

Cik Chocolate!!!


muka segan la ni konon


Ye cik Chocolate memang rajin mengomen.

Tak pcaye korang kire la sendiri k?

Cik Chocolate berjaye menggondol hadiah..

Jeng jeng jeng...!!

Sebuah Kereta Kelisa second hand..!


Hehe walaupun second hand, kereta ini tetap power ye..



Baiklah,terus ke anugerah yang kedua..

iaitu anugerah...

BLOGGER PALING RAJIN UPDATE (sejak akhir-akhir ini)

dimenangi oleh....

cik KERENYEH..!!


oo cik Kerenyeh tidak keseorangan nampaknye..ditemani adik kesayangan untuk mengambil hadiah


Diharap tiada bantahan di atas kemenangan ini

kerana sememangnya beliau layak

dan hadiahnya berupa....
sebuah laptop jenama Acer aspire second hand..!!

walaupon second hand tapi pcayelah..laptop ini boleh membantu anda menyiapkan thesis




terus kepada pemenang yang terakhir..

iaitu anugerah..
PEMBACA TEGAR BLOG HATI MENJERIT

dimenangi oleh..

PRINCE ALANNE WINHILL!!

kelihatan sangat gembira dengan kemenangan ini


ya ini memang tidak boleh disangkal lagi

malah beliau juga banyak memberi inspirasi untuk blog Hati Menjerit untuk terus bernafas

dan beliau memenangi....

MOTOR RXZ MERAH HITAM  pujaan ramai!(second hand gak)

nescaya teman wanita beliau turut gembira dengan hadiah ini..



Baiklah sekian sahaja Anugerah Hati Menjerit kali ini

Jika ada sponsor lebih maka hadiah boleh diupgrade..

Tahniah kepada pemenang!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...