Friday, March 26, 2010

Cemburu

  5 comments    
categories: 
Saya cemburu dengan orang yang sentiasa ada idea untuk blognya

Saya cemburu dengan orang yang blognya ada pic cantik2

CEMBURU.....

Saturday, March 20, 2010

Pertama Kali

  4 comments    


Pertama kali berniaga. Kelakar. Itu kot perkataan yang terlintas dalam fikiran aku. Kenapa kelakar? Pertama, sebab kami berani mengambil risiko iaitu menjual makanan yang tak berapa komersial di universiti kami. Sandwich. Yeke tak komersial? Yela weh....bukan ape, kebanyakan kelas start pukul 8 di mana sume orang rushing dan tak menoleh ke gerai kami sewaktu dalam perjalanan ke kelas.Lepas tu bila mereka kua dari klas, lunch break, mereka mesti mencarik NASI. Nasik la weh..nasi dan melayu memang tak boleh dipisahkan. Pakai contact lense biru pon nasi tetap dicari. Sandwich? Ape kes? Tu untuk breakfast jelah. Kate mereka. Kelakar kan kami?

Itu baru satu. Yang kedua kelakar ialah sewaktu kami buat promosi. Habis sume bangunan Universiti kami redah. Terbongkok-bongkok selitkan iklan bawah pintu lecturer. Sampai pintu toilet pon kami nak selitkan. Kelakar kan? Pastu muka macam tebal gak promote kat student rupa2nya tarikh meniaga tak tulis pon! Kelakar gak. Promote bukan takat kat lecturer n student je, kat staff pon. Pastu macam sedap sangat kot roti kami sampai lidi pon die nak makan. Okay..itu memang kelakar tahap pecah perut.

Lagi kelakar, masa hari berniaga..tugasan tibe2 macam terbalik. Laki2 masak, perempuan tukang promote. Tapi bagus gak. Baru taw laki2 ade talent gak (padahal goreng2 fries je pon).  Tu tak campur lagi dengan pelanggan2 yang bermacam2 karenah. Ade yang mengaku nenek kebayan, ade yang tibe2 complain x hengat dunia, come on..!!! Kelakar2

Kelakar lagi bila rupa2nya kami mengalami defisit dalam perniagaan. Hehe..rugi la kan...Tapi yang paling kelakar, walaupun rugi, kami tetap happy, gembira, seronok dan seangkatan dengannya. Ketawa memanjang. Padahal muka dah hangit @ sunburn @ hitam. Tak caye? Rujuk gambar di bawah :





Bergelak ketawa sehingga menarik perhatian kawan gerai sebelah




Masih membuat muka comel walaupun memegang parang




Bergotong-royong membersihkan pinggan mangkuk selepas habis berniaga




Muka macam untung juta2


Sunday, March 14, 2010

Di Bawah Bayu




JOHOR BAHRU






















KOTA KINABALU



















Sekarang saya faham kenapa Kota Kinabalu menjadi pilihan

=)



Tidak konsisten

  3 comments    
categories: 
Entah kenapa saya suka sangat menukar layout blog. macam tak de pendirian kan?hahaha..mmg pon, skarang da rindu kt layout yang dulu...wuuuuu

Wednesday, March 10, 2010

Britney Spears bertaubat? Avril Lavigne tiru Ina Naim?

Gelak besar aku ari ni jenguk email

Slalu bosan la asek dapat notification dari social network je kan

So bile terselit email macam ni..

Hey, it really make my day!

Thanks Cikgu!

Jom tengok..ape yg best sangat tuh..?










Tada..!! Cun kan Britney pakai tudung? Tudung ni pon memang cantik i like sangat..






Wow...Avril diadobe menjadi Ina Naim..dengan bunga seketul di atas kepala menambahkan lagi ke'rock'an Avril.. u go Girl!






Haihh..Aishwaraya Rai ni konfem2 la jelita kan bila pakai tudung jelita kuasa 8 kot..!!




Ini tak pasti la sapa name die..tapi yg penting dia pelakon popular china! nice style maaa....!!



Mari bertudung

hehehe



Sunday, March 7, 2010

Security punye Seminar

  8 comments    
categories: , ,





Sudah tamat.Tapi keje aku blom tamat.





tak ramai tapi meriah.kot






Posing lpas abes seminar.muke berminyak





Perlu ke gambar moment penting blur?Aku tanye ni...perlu ke???!!!!


Moral of the story : Tolong la weh.. tolong la meningkatkan ilmu dalam fotografi anda.. please!!


Thursday, March 4, 2010

Facebook & Privacy

  4 comments    
categories: , ,
Masa mula2 buat facebook, dalam hati da berazam

"Okay,kali ni aku nak approved org yg aku kenal saja..yes!yakin boleh!"

Tapi lama-lama..azam tinggal azam...macam azam tahun barulah kan..hahaha

Pastu bile update status, upload foto..

Tibe2 strangers yang kita approved tu bagi komen sesuka hati...

KES 1

"wow..sexy r u.." - bila kita upload pic baru, padahal gamba pakai jubah siap

"eh u boring ea skarang..jom datang rumah i..tido skali pon xpe..hehehe" - bila status berbunyi : "woi

boringnye malam ni..!"

WTF?? ( I mean..What The Funny?)

Nak remove ksian..ahaha buleh plak ade perasaan simpati pade orang2 macam tu

KES 2

Lecturer2 and mak abah kite ni skrang dah maju wooo...

Sume mahu pakai facebook..

Kite pon excited giler..hoho x sangka mak aku x buta it dah skrang

Tibe2 kite tgah syok2 maen game, publish kat wall kan

Lecturer plak komen kat bawah : "Hai sronok main game, assignment saye dah siap?"

( _ _")


KES 3

Kawan lite upload gamba kite g bersuka ria kat Bukit Bintang

" Amboi banyak duit g jalan2 ye, pastu mintak duit kat mak kate nak beli buku"

=0

So cmane wei ????Ade cara tak untuk mengelakkan mereka tahu??

senang je ah


1. Pegi ke Account -> Privacy setting


2. Then go to Profile Information ( mende tibe2 BI)





3. Selepas itu, g ke Photos and video of me -> click customise



4. Finally, go to Hide this from -> tulis name kawan kita yang kita nak sembunyikan status dari die




Kalau untuk Post pulak :

Same je step 1 & Step 2

Pastu g ke Post By Me -> Customise


Akhir skali, same je mcm tadi..tulis je name orang tu..yang kite xmaw die tau tu...






Ade orang tanye, nape susah2?Remove jelah..

Eh kalau remove, kite plak xleh stalk die..

Tak maw..tak maw..hahaha

Ini bagi sesiapa yang mahu privacyla..

Walaupun skrang privacy memang hampir pupus..