Sunday, December 19, 2010

What Berry Are You? -DiGi-

  12 comments    
categories: , ,
Dah dekat 2 bulan handset kesayangan aku si Soni Eriksen rosak. Sedih wa beb..! Selama 3 tahun bersama-sama, tiba-tiba je screen dia jadik putih, diam seribu bahasa. Waaa.. Lantas terpaksalah aku memakai handset spare, Nokia 3100.. sila google jika tidak mendapat gambaran di mana handset itu fungsinya hanyalah untuk menghantar SMS dan calling2 ajer.  Lalu hidup pun menjadi kelam dan lesu. Tiada lagi muzik untuk didengari jika bosan dalam kuliah, tiada lagi sesi camwhore sorang2. Cewahh melankolik sangat bunyinyer.

Tapi serius memang hidup ni terasa sedikit pudar bila takde handphone canggih. Handset aku dulu pon xdelah canggih mane, tapi ade radio and music player cukuplah kot. At least takdelah boring dalam bas express selama 3 jam sewaktu pulang ke halaman desa.

Sekarang ni lagik lah aku terasa kehangatannya bile guna handset cikai. Bila tengok sepupu @ kanak2 sume pakai handset canggih2. Boleh upload trus gambar masuk Facebook.. perghh terasa tercabar siot!

"Eh Kaklong, handset ape ni? Apesal ringtone bunyi pelik?"

Waaa.. mentang2 lah bunyi ringtone polifonik je sampai begitu sekali aku dihina (T_T)

So sekarang ni azam baru saya ialah mendapatkan sebuah handset super duper canggih. Waahahahaha..  komain lagi azam macam tak berapa bermanfaat jek. Ramai jugak yang memberi cadangan suruh beli iPhone atau pun BlackBerry. Tapi aku pon tak sure lagi. Sebab kalau pakai smartphone ni kenalah pakai postpaid kan, sebab katanye lebih murah dari prepaid. 

Okay, dah plan nak tukar kepada postpaid. Tapi sekarang pening pulak nak pakai telco ape. Celcom ke, Maxis ke, Digi ke?? Lepas tu pening plak nak pakai Plan mane??Argghhh cam serabut plak. Tapi mujurlah Digi bagi panduan camana nak pilih plan/pakej yang sesuai..  yeaa! mekasih Digi!!




Jom start! Sedia.. jangan takut. Setiap jawapan adalah betul dan jangan risau tentang pointer/ cgpa di sini. Ehehehe




Eh?? Apesal cam ayat aku tadi? Cess




Internet?? Woitt.. awesome lah. Ko duduk dalam bilik je, lepak2 sambil dengar lagu..sambil makan kacang, sambil download movie,  tibe2 bil air, letrik, beli baju, sume selesai tanpa membazir duit minyak.hehehe





Ermmm.. camane ek? Tapi aku selalu bukak je internet 24 jam.. Pastu g jenjalan, makan, g kelas, tido.. Erm... cmana nak kire ni??






Saya pilih C. Kerana facebook ni, habis myspace dan friendster berhabuk, bersawang, bersemak samun ditumbuhi tumbuhan2 liar. Maaf (_ _")




Sebagai budak komputer, saya pilih IP on everything. Cool shirt huh.. :D




The more the merrier... hihihi




Main game plak.. Ala.. game simple2 jerk.. Jangan stress2 hokay..








Result exam : Aku dapat KiasuBerry.. Kiasu tu ape?Kiasu tu macam extreme lah. Dalam konteks  berry  ni, kira aku ni extreme dalam surfing internet! Hahaha. Every second u're not online, u r missing something! Wohh waww wee sampai macam tu skali keekstreman aku yek?

So, plan yang sesuai untuk aku ialah..... DIGI BLACKBERRY Smart Plan Unlimited. RM 68 per month. Yang bestnye ialah... Unlimited Internet! Wahhh. Cam best jek! Hmmm.. adakah aku akan berpaling daripada Celcom?? Hehe.. Tengok lah nanti






12 comments:

  1. Haha..welcome to DiGi. I dulu pun Celcom gak. Tp sejak pakai iPhone4 ni, kena lah amik Smart Plan yg RM68 tu (sbb mmg dah ada iPhone sjk azali ahaks!). Mmg unlimited internet! I like... =)

    Yet it works better if you live in the 3G area. Tp kalau Edge pun x kesah, still ok. Like mine.. hehe.

    ReplyDelete
  2. huhu ade iPhone sejak azali. best tu. hehe..

    tulah ramai jgk ckp Digi sesuai kt bandar2 je. hehe..

    Edge pon okay ea?

    Thanks 4 the tips! :)

    ReplyDelete
  3. Menarik gilee Digi punye cara advertise bendalah tuh! Hehe Murah lahhh plan kat Msia! Kat UK pun murah kalau ikut currency dorang! Tapi gua pakai henset cikai jer ;( belanje blackberry satu ;)

    ReplyDelete
  4. main la calling dan SMS.buat apa nak tukar hendset

    ReplyDelete
  5. menarik kan dah lah warne itam kuning. cam best ajer kan

    murah ke? bgstudent yg slalu pokai cam aku still rase mahal. haha. tp ade yg rm33 ok la kot.

    kah3 nak belanje blackberry apenye handset aku lagi cikai

    jam blackberry buat sapu kat roti boleh lah..hahaha

    ReplyDelete
  6. ali ridha:

    erk. x maw. nak yang boleh men fb n update blog kat hp. hehe

    ReplyDelete
  7. better kau amik RM68 tuh wehh! satgi amik yg RM33, tak boleh nk online pun lgsg, lg saket ati. Cewah, cm promoter digi lak aku neh! =P

    ReplyDelete
  8. hahaha. kene mintak komisyen dr digi nih. Ish aku ni berangan jek, x taw lg la.kewangan x stabil. pape hal beli dulu hp. hehe

    ReplyDelete
  9. jom singgah my new blog n being my followers too...tq

    http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


    and

    jom singgah my shop blog...tq

    http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Digi best ke?? serius ke pakej RM68 tu unlimited internet? wuu cambest je..

    ReplyDelete
  11. tengok promosi cam best. tapi x taw la x penah gune lagi. hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)