Friday, December 3, 2010

Personaliti manusia berdasarkan Handphone nya



Warning: Sebelum baca, sila buka minda anda dahulu. Ini hanyalah pandangan peribadi penulis. Jadi sesiapa yang terasa, sila terasa, sebab memang sengaja nak bagi terasa. Hehe ntah apa-apa. 


Perasan tak handphone melambangkan identiti korang? Kat sini, aku sesaje nak buat persepsi sendiri tentang handphone. 


Situasi : Macam tengah jalan2, tibe2 terjumpa satu handphone kat tepi jalan. Tuan die takde ni, kira kes poket bocor la ni, handphone tercicir. Berdasarkan handphone tu, cube korang imagine, macam mana agaknya tuan pemilik handphone tu??


Menurut persepsi aku...

Jika handphone adelah jenis handphone seperti...




  • Wow, mesti orang loaded nih...Dato', Datin, artis, blogger terkenal..heh
  • Mesti sosial..ape orang kata? Sosialista? Facebook, Twitter 24 jam!
  • Mementingkan gaya, mutu dan keunggulan
  • Kuat message.. maklumlah ade BBM kan..
  • Mesti pakai postpaid.. tak maen ah prepaid2 ni.. hehe




    • Uish..ni pun bukan calang2 orang.. poket mesti tebal nih
    • Memang Apple freak.. laptop Apple, Mac OS, pakai iPad
    • Secara tiba-tiba akan menjadi Apple Spokeperson tak bergaji. haha
    • Suka main game! Suka bersosial gak
    • Hidup jadi tak keruan tanpa gadget dan teknologi 







      • Untuk kegunaan basic je, boleh call & message sudeh..
      • Slalunya digunakan oleh warga emas, warga dewasa dan belia.. mereka susah nak percaya brand lain. Nokia senang nak faham katanya
      • Suka lupa letak handphone kat mane
      • Suka pakai ringtone Nokia yang rasmi ( sila imagine bunyi mane satu sendiri ) 
      • Suka handphone tahan lasak - baling kat anjing,anjing mati ( tak baik! )







        • Semestinya digunakan oleh budak2 sekolah baru nak up.. nak kenal2 dunia..kekeke
        • Beli handphone gune duit parents, so kenala affordable but gempak!
        • Camera wajib ade.. nak pose kepala lentok, snap dari atas, edit2 sket masok facebook.. keh keh keh
        • MP3, radio kena pasang kalau boleh 24 jam
        • Rasa diri Kewl giler n hawttt..! Dunia ni aku yang punya! Hahaha






          •  Tak boleh nak agak digunakan oleh kalangan umur berapa..
          • General lah kot..could be budak sekolah rendah gak
          • Simple! Message, Call, Alarm bangun pagi, Calendar. Okay cukup
          • Humble and practical
          • Tengah save duit untuk benda yang lebih penting






            •  Semestinya anak gadis!
            • Anak gadis yang minat citer Korea, Jepun, minat Super Junior etc etc
            • Suka benda comel-comel.. 
            • Suka letak accesory handphone panjang-panjang, juntai-juntai, kartun..
            • Ayu dan kontrol cun slalu  :D






              •  2010 pakai handphone ni? Bia betol???!!??
              • Mesti kedekut taik idung masin
              • Takpun terlalu terdesak, takde duit nak beli handphone baru??
              • Sentimental? Ada memori indah bersama handphone itu?





              HEHEHE


              SO, KAMU JATUH DI KATEGORI MANA AGAKNYE YE??



              17 comments:

              1. Haha Funny innit?
                Nanti, aku nak kasi gambar henfon aku..nak tengok kau classify aku under which category. Hehe

                ReplyDelete
              2. hahha.boleh2. nak gak tgok handphone2 canggih org ni.

                ReplyDelete
              3. terase ai..hohohoho~ ;p

                ReplyDelete
              4. haha....yg henpon last 2 aku cam kenal la ann....keeheehee

                aku tergolong kategori bercampur, digunakan oleh org2 dewasa, suke aksesori juntai2..tapi,x banyak dan tak control ayu...so,camne eh?haha;))

                ReplyDelete
              5. shu..

                jgn bg kantoi..heheee

                ko kategori istimewa.. :p

                ReplyDelete
              6. Sangat barang bagus.

                ReplyDelete
              7. Samsung Galaxy S dgn HTC Desire masuk dlm categori mana?

                ReplyDelete
              8. handset canggih2 masuk kategori blackberry n iphone lah :)

                i like htc desire! huhu

                ReplyDelete
              9. saye punye, sony K530i..screen calar2 gilee, jatuh seribu kali, buat baling anjing 15kali, speaker tak boleh pakai, tempat cucuk charger, charger taknak lekat..kene ikat pakai getah..Kegunaan die, memang takde gune! Nak masuk kategori mane tuh? Hahaha

                ReplyDelete
              10. salam...


                nak beli yg canggih satu hp..
                :) follow ur blog..

                ReplyDelete
              11. HAHAHA ! kejam lah kauuu.. i pakai iphone, then dah sebulan rosak, so, skrg pakai nokia yang kategori genggeng pic last sekali tu, kuang asam ! tak kendekut meyh, poket nipis ! hahaha

                ReplyDelete
              12. hasan suyat :

                ahaha...handset terlebihcanggihtu..buat baling anjing boleh pakai lagik.. memang terbaekk..hahaha

                ReplyDelete
              13. sekamar rindu :

                beli handset canggih???

                pergilah ke kedai2 handphone yg berdekatan dgn anda..! hehehe

                thanx~!!

                ReplyDelete
              14. fatin baharum:

                sebenarnye situasi kite sameee!!

                handphone kesayangan rosak, so kene pakai hanphone cokia 3100. asek kena perli je

                erk. knape iphone rosak??

                ReplyDelete
              15. mishyanikookoo ( woo canggih la name )

                memang best pon..waaa.. sape nak bagi 1? hehe

                ReplyDelete

              sila komen jangan segan-segan :)