Sunday, November 14, 2010

Lagu dalam cerita Chinta -Rapuh by Opick-

  4 comments    
categories: 


Lagu ni saya dengar dalam facebook.. ada orang tag kat video dia.. Hmmm pastu baru perasan lagu ni ada dalam drama Chinta kat tv3 tu time Chinta nak insaf. Lagu ni dinyanyikan oleh seorang penyanyi Indonesia.. Lagu ini juga berkonsepkan ketuhanan.. Tapi ada jugak yang kata lagu ni sesuai untuk diberikan kepada bf/gf/tunang/isteri/suami/janda/duda.. Hmmm..yeke? Ape2 pon.. Tepuk dada, tanya iman.. hehehe


RAPUH

Penyanyi : Opick


Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan


Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepada-Mu
Yang terindah dalam hidup


Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepada-Mu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah pada-Mu


Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai-Mu
Dalam dada ku harap hanya
Diri-Mu yang bertakhta


Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir pada-Mu








Inilah penyanyi bersuara merdu itu... Opick






Ni lagi satu.. imej dia ialah berserban..

Kalau nak taw lebih lanjut tentang beliau,

sila pergi ke fanpage die,click ni  -> Fanpage Opick




Jangan lupa dengar lagu ini ya!!










Nota : Doakan saya berjaya dalam final exam dan thesis!!!! Jasa korang akan saya ingat selalu... Hehehe

4 comments:

sila komen jangan segan-segan :)