Friday, June 18, 2010

Tak sedap sangat ke bunyi vuvuzela?

  8 comments    
categories: ,
Vuvuzela iberbentuk seperti tanduk, dengan panjang lebih kurang 1 meter dan selalunya diperbuat daripada plastik biasa sahaja. Kegunaan rasminya di Afrika dulu2 ialah untuk mengumpulkan orang ramai. 

Aku tak pernah dengar pun pasal vuvuzela ni sampailah masa start World Cup 2010. Vuvuzela digunalan masa opening ceremony. Bunyi dia? Hehe..memang bingit telinga lah.





8 comments:

  1. bunyinye cam ne???aku xpenah dengar pon.

    ReplyDelete
  2. hehehe kalu ikut cikgu sumardi bunyi macam belalai gajah tersumbAt

    tengoklah video tu

    bingit wehhh

    hehe

    ReplyDelete
  3. x best la jugak bunyi ni. sbb guna plastik murah kot. haha

    ReplyDelete
  4. memang annoying lah bunyi vuvuzela ni bila nengok bola sepak. Kalau sekejap takpe, ni sepanjang perlawanan.

    ReplyDelete
  5. pzah :

    hahahaha klu pki plastik mahal adakah merdu mcm suara aku? wakaka

    ReplyDelete
  6. sultana:

    kan? nak tgok bola pon x konsentret dah

    ReplyDelete
  7. ceyh ann..cam ko 2 lyn bola sgt..haha
    ko xyah pkai vuvuzela pon ilham da leyh sakit jntung..hahaha *tetibe*

    ReplyDelete
  8. hahahahhaha

    kasihan Ilham

    x penah lagi ade akak takot dgn die.hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)