Friday, June 25, 2010

Mengakhiri Kelas Java J2EE

  16 comments    
categories: ,
Masa yang ditunggu-tunggu telah tiba. Hari ke-13 J2EE Training. Bukan tak seronok kelas ni..okay je..hehehe..tapi lepas habis kelas ni dapatlah berehat di kampung halaman selama 2 minggu sebelum buka semester baru. Yeaaaa~~!! Mak ayah..tunggu kepulangan anakmu yang jauh di perantauan~~uhuk uhuk

Tapi sebelum nak balik, kena la siapkan projek Java yang diberikan.. kali ni kitorang dapat arahan tak berapa spesifik. Kalau masa kursus PHP  kene buat website e-commerce, kali ni apa2 sistem je.. lagila senang kan.. Belasah aje la.. Kami pun buat la Online Contest.. Pencarian Puteri Muslimah 2010.. Simple ajer.. Boleh vote la mane muslimah yang korang suke



Ha ni senarai group dan project masing2.. Jual budak pun ade..hebat tol lah diorang ni buat sindiket haram terang-terangan ..



Kami diberi masa 3 hari untuk siapkan project tu..Cukup ke masa? Ish macam terlebih cukup je.. Tengok macam semua group membuat projek secara relaks sambil makan kacang, sambil bergosip, sambil dengar lagu Justin Bieber.. Hebatlah korang ni. Salute ah


 Hanya yang serius membuat project sahaja difokuskan.. Yang tengah layan Google Images yang tak sepatutnya telah diblurkan, yang bergelak ketawa riang macam takde keje juga sama


 Yang berlakon busy bila kamera disuakan.. Cess..



Tadaa.. inilah tempat kejadian.Yang kat depan pakai selendang pink tu cikgu kami. Dia periang orangnya.



Kemudian tibalah masanya project dibentangkan di hadapan. Time kat depan la tibe2 project tak menjadi, laptop hang, gamba jadik besar, gambar tak keluar, ada error.. Hahaha.. Tapi sementara je lah.. lepas tu ok jer. Overall, semuanya berjaya. Kreatif. Ada yang canggih sangat. I like. Hehehe.. tahniah kepada semua!!


Project Puteri Muslimah 2010. Tengok penganjur pun Muslimah kan? ( _ _ ")




Group ini membuat review tentang kereta dan juga membuat tempahan membeli kereta. Tak delay punya. Menarik juga



Ni la group jual budak. Eh cendawan putih pun ade.Hahahaha




Ni kedai runcit online. Canggih woo.. Senang mak2 tak payah g pasar. Click2 ajer



Bila dah habis pembentangan project.. hmmmm.. apa lagik.. Kite enjoy~~!!!!!!

Cehh bunyi enjoy tu cam nak gi mane jek.. padahal saje je amek gamba dalam lif. Lif ni mengambil masa yang lama dari tingkat 1 ke ground floor. Saje je isi masa terluang.


p/s : Selamat Bercuti Kawan-Kawan!!



16 comments:

  1. boleh tahan cantik pics kamu

    ReplyDelete
  2. btul je jual budak tu?

    ReplyDelete
  3. huhu...Ann bagus..ulasan yang positif tapi heran gak ko bley detect kami yg "macam" berlakon..haha=p

    ReplyDelete
  4. anon:

    hahahaha xdelah sebenanye diorang buat nursery online

    ReplyDelete
  5. ila@cendawanputih:

    hehehe mestilah boleh detect.obvious sgt kot.haha

    ReplyDelete
  6. kau tu bila nak jadi muslimah sejati?haha

    ReplyDelete
  7. teringat subjekku yang dlu2
    software specification n design

    ReplyDelete
  8. haha! cendawanputih mmg pandai blakon.kui3. jgn mrh missWhitemushroom..hehe;p

    ReplyDelete
  9. hooray ! abes gak akhirnya. agak2 cikgu tau x 'rahsia' puteri muslimah tu. hehehe..
    grup diari online xde eh? aku suka diorg nya interface. wlaupn x berfungsi dgn baik tp smart ala2 vintage.

    ReplyDelete
  10. b.e.o.t.m :

    hahaha soalan ko ni mencabar minda btol

    ReplyDelete
  11. puteri:

    puteri..! i know u..! dulu LSP same2 kan?hehehe

    ReplyDelete
  12. lo :

    ahaha.. memang2 ade bakat jadi pelakon terkenal =p

    ReplyDelete
  13. pZah:

    cikgu taw dah kot.hahaha

    ala ade pic tu tapi.. x terang..huhuhu

    ReplyDelete
  14. wah i hate coding yang susah2 macam java dan c++ segala apa benda ntah.. lebih suka pada grafik yang sedap mata memandang hehehe

    ReplyDelete
  15. haha dulu x suke gak, sejak g training tu mata terbukak la sket..sket je pon.hehehe

    tula kami pon asek adjust interface nak cantikkan website jek, sistem xdela brape jadik.hohoho

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)