Monday, April 5, 2010

Wajib Tayang dan Tengok!

  4 comments    


Hye hye bertemu kembali! (tibe2 ingat rancangan tv popular ke)

Pagi ni tetiba sume kelas batal. Syok ahh..tapi banyak je keje tak siap lagi..

Tapi terasa nak recommend satu citer yang aku rasa sangat best..boleh? 500 days of Summer. Dah tengok ke citer tu? Kalau dah tengok ..okay.. leh tutup tingkap blog ini sekarang. Hoho.. Bagi yg blom tengok..ape lagi..g carik citer ni download skarang ( sesuka hati bagi arahan ..wakaka.. mak tiri btol )

Ganbaq ( tetibe bahasa utara..ko apehal? ) ni dikeluarkan masa 2009. Kira aku ni dah tertinggal keretapi la sebab aku tengok awal 2010. Fashionably late la konong2. Dan aku tak pasti adakah filem ini ditayangkan di pawagam2 Malaysia ( tetiba bahasa skema... ) sebab filem ni Indie filem.. lagi satu aku ni jarang bace suratkhabar dan jarang juge tengok wayang..so tak tau sangat la kan

Okay ..


watak utama dalam ini citer


Kenapa aku kata filem/gambaq/citer ni best?

  • Sebab dia lain dari yang lain.. slalunye kalau citer pasal sorang perempuan dan sorang laki mesti lastly macam riang gembira, happily ever after kan? Yang ni..hmmm.. nak cakap sedih sangat, tak jugak..happy? happy gak..Geram? Ye jugak.. Senang cakap, perasaan akan menjadi rojak..bercampur baur
  • Aktor dan aktres comey gitu.. diorang ni xdelah glamour mane.. aku first time kot tengok diorang.. biaselah citer indie memang suke pakai plakon tak berape famous kan.. Tapi kali pertama tengok Zooey Deschanel (pelakon wanita), terus macam jatuh cinta..wakaka..ape kes aku ni? songsang kah? Hero ( ke loser? ) die plak, si Joseph Gordon-Levitt tu, mula2 aku tengok..macam bese je..tapi lame2 baru prasan, die ni  ade manisnye.hehe 
  • Latar masa ( bukak balik buku KOMSAS sek. menengah kalau lupe ) yang menarik. Ala -ala zaman 80-an kot..? Pastu citer  ni berlaku dalam masa 500 hari ( tengok tajuk la.. ) tapi kene alert sket la.. sebab die macam terbalik - balik..jap flashback..jap real time.. tapi senang jek nak paham sebenanye..haha
  • Banyak babak2 menarik .. malaslah nak cite..tu kene tengok sendirik..wakaka.. Aku taknak la bagi spoil.. ( cakap jela ko tak reti nak tulis..kan? )
  • Cite ni banyak menang anugerah woo... dalam Hollywood Festival Film Award, Las Vegas Film Critics Society..malahan tersenarai juge dalam Golden Globe Award
  • Lain dari yang lain.. yang ni aku gerenti.. dan memang best!! 
  •  
Haha..okay.. tengok gambar je ah



Zooey Deschanel as Summer Finn..cuba korang tengok sejenak..mirip siapakah dia ni? (hint:seorang penyanyi hot yang akan berkahwin tidak lama lagi)

 

Joseph Gordon-Levitt as Tom Hansen.. hot tak? hoho


Nampak suweeeeeet kan mereka?


Moral of the story : Waaa..susah jugak nak review cerita ek? Tabik spring sama pengkritik filem! ala memang dah kerja diorang..mestilah senang pada mereka kan?hahaha


4 comments:

  1. baru perasan hero nyer ader manis?haha..ader la paras..rupe skit..haha
    heroin comey gile..sape2 pon leh songsang..haha

    bile nk bg cite nie?hehe

    ReplyDelete
  2. eleh bg pon bkn ko tgok...nak bace buku kan..hehehe

    ReplyDelete
  3. ko dh bg kan cite ni. aku xtgk lg.hehe.. aku bkn baca buku cm anis. tdo memanjg smpai xsmpt nk buka muvie.haha

    ReplyDelete
  4. hehehe

    tgok la wei

    korbankan sket mase tido ko tu

    hahaha

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)