Thursday, March 4, 2010

Facebook & Privacy

  4 comments    
categories: , ,
Masa mula2 buat facebook, dalam hati da berazam

"Okay,kali ni aku nak approved org yg aku kenal saja..yes!yakin boleh!"

Tapi lama-lama..azam tinggal azam...macam azam tahun barulah kan..hahaha

Pastu bile update status, upload foto..

Tibe2 strangers yang kita approved tu bagi komen sesuka hati...

KES 1

"wow..sexy r u.." - bila kita upload pic baru, padahal gamba pakai jubah siap

"eh u boring ea skarang..jom datang rumah i..tido skali pon xpe..hehehe" - bila status berbunyi : "woi

boringnye malam ni..!"

WTF?? ( I mean..What The Funny?)

Nak remove ksian..ahaha buleh plak ade perasaan simpati pade orang2 macam tu

KES 2

Lecturer2 and mak abah kite ni skrang dah maju wooo...

Sume mahu pakai facebook..

Kite pon excited giler..hoho x sangka mak aku x buta it dah skrang

Tibe2 kite tgah syok2 maen game, publish kat wall kan

Lecturer plak komen kat bawah : "Hai sronok main game, assignment saye dah siap?"

( _ _")


KES 3

Kawan lite upload gamba kite g bersuka ria kat Bukit Bintang

" Amboi banyak duit g jalan2 ye, pastu mintak duit kat mak kate nak beli buku"

=0

So cmane wei ????Ade cara tak untuk mengelakkan mereka tahu??

senang je ah


1. Pegi ke Account -> Privacy setting


2. Then go to Profile Information ( mende tibe2 BI)





3. Selepas itu, g ke Photos and video of me -> click customise



4. Finally, go to Hide this from -> tulis name kawan kita yang kita nak sembunyikan status dari die




Kalau untuk Post pulak :

Same je step 1 & Step 2

Pastu g ke Post By Me -> Customise


Akhir skali, same je mcm tadi..tulis je name orang tu..yang kite xmaw die tau tu...






Ade orang tanye, nape susah2?Remove jelah..

Eh kalau remove, kite plak xleh stalk die..

Tak maw..tak maw..hahaha

Ini bagi sesiapa yang mahu privacyla..

Walaupun skrang privacy memang hampir pupus..

4 comments:

  1. btol3. privacy mmg dh hampir pupus.
    tp depend kt pengguna tu gak. ho3

    ReplyDelete
  2. hehehe..yela..ko masih menjage privacy kan

    ReplyDelete
  3. xpe..ak xkesah org nk stalk ak..lala~hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)