Wednesday, April 29, 2009

MERDEKA!!

  13 comments    
categories: 

Merdeka!!

Merdeka!

Merdeka

Merdeka..

Merdeka...

Merdeka..?

Merdeka?

Merdeka???

Merdekakah kita kawan2?

Apa yang dimaksudkan dengan perkataan merdeka itu?

Ya..mungkin merdeka kerana selesai peperiksaan akhir bagi sem ini

Tapi bagaimana dengan empat sem lagi?

Dan.. apakah makna merdeka jika keputusan kita hanya cukup - cukup

makan sahaja?

Atau keputusan itu cantik hanya di kertas tetapi hakikatnya hanya

indah yang penuh kepalsuan??

Ingatlah kawan - kawan..perjalanan ini masih panjang dan berliku

Sekian..

p/s : eh ade bakat tak jadi penulis sajak? hahaha

Monday, April 27, 2009

BaNguN pAgI.. gOsOK GiGi.. ( sila sambung lagu ini )


klik untuk besar - besaran

Saturday, April 25, 2009

KuNo KeTraDiSiONaL?

  8 comments    
categories: ,



Di kawasan korang, masih gune lagikah tiang meter sebegini?

Wednesday, April 22, 2009

BerHaTi - HaTi Di PusaT BoLiNg, aTaU Di maNa2 SaJaLaH aNda BeRaDa

  9 comments    
categories: 
Huih entah knapa hati ni rasa macam lega sangat bile dah lepas paper killer Mathematica walaupun sebenarnye ada lagi satu paper yg x kurang membunuh minggu hadapan ..haha mungkinkah kerana aku dapat jawab dengan cemerlang tadi? @#$%*& .. berangan ah.. ape2 pon syukur Alhamdulillah coz tinggal lagi satu paper sahaja..lepas 2..kite enjoy..!!!hehe ..enjoysebentar pastu menggigil bila result nak kuar

Baru je lepas 'mengecheck' email..ada satu email yang agak menarik..mungkin ramai yang dah dapat tapi pedulik ape..nak letak gak..haha




Hoho..horror kan pic2 ini ? Ade lagi banyak yang seram tapi aku macam x sanggup plak nak upload nanti ade plak yang x selera makan.. haha.. Menurut email yang dikirimkan kepada aku tu.. dia cakap gambar2 ni terjadi sewaktu sedang bermain boling, so nasihat die : JANGAN MEMAKAI CINCIN SEWAKTU BERMAIN BOLING. Kalau tidak, jadilah seperti yang tertera di
gambar..


Hmm..x sangka pulak sebab pakai cincin bole jadi macam itu sekali.. Mungkin sebab terlalu tinggi sangat semangat kesukanan, ditambah plak dengan bola bowling yang berat tu...so mase nak hayun bola tu, cincin kat jari pun bertambah daya tekanan, maka terseret dari jari dan ..akhirnya.. isyhh.. lu tengoklah sendiri


So kepada kawan-kawan, yang suka sangat main boling tu.. tanggalkan cincin2 bertatah berlian ( cincin silver 10ringgit pun termasuk ) anda itu sebelum apa2 terjadi..! Malang tidak berbau ye kawan - kawan.. Kalau nak nampak bergaya lagi.. pakailah glove..hah lagi stylo.. nampak macam pemain boling professional..hehe..masuk longkang pun longkanglah, asalkan bergaya..hihihi



Saturday, April 18, 2009

I miss U like im dying ( aku rindu kau mcm nak mati )

  11 comments    
categories: , ,
Hmm..da lame x mengepos entry baru.. nak kate busy sangat sebab final exam xdelah, sebab aku dah wat kira2, peratus aku menghadap internet adalah lebih tinggi dari menghadap buku2 semasa study week iaitu 69% dan 31% untuk masing2. Wargghh..rajinnye aku kire, algebra malas plak nak kire..Huhu..bukannye sebab aku pandai sangat, atau pon carry mark da tinggi, atau pun dapat markah kasihan( tidak..tidak..!! itu fitnah ) sampai tak perlu study untuk final, tapi sesungguhnya internet sangat menyeronokkan berbanding study..wawawa..Terima kasih kepada MPP sebab mengusahakan Streamyx Zone di sini..ni yang aku sayang sangat dekat Camellia Court nih.. takpelah kawan2, anda nak duduk rumah sewa duduklah.. biarlah saya bertapa di sini.. hohoho da melalut..


Aku merasa sangat tertekan untuk final kali ini sebab jadual exam rapat2..macam xde gaplah.. 3 papers in a row..!! yang menghapal punye paper plak tuh.. haisy.. kertas first, creative thinking..hoho..bwat dengan cool, tak, sebenarnye kelam kabut sebab tak cukup mase..Paper kedua, Software Engineering, perghh memang mencabar sampai aku mengaplikasikan subject Creative Thinking dalam paper itu..Dan paper ketiga,Networking Technology..lagi best, sebab aku campur + sumbat skali subject Software Engineering dan Creative Thinking.. mesti Madam kagum sebab aku ade wat research terbaru pasal teknologi rangkaian ni, maklum la da hari2 menghadap internet kan..huhu..Thank God ade weekend, boleh aku merehatkan otak aku ni sekejap..Jap lagi la nak menghadap kitab Fiqh Munakahat..hehe


Aku juga merasa sedih dan rindu yang membuak2.. eish macam geli je ayat tu..okay..rindu gile dengan..not seseorang tetapi.. SESUATU.. sesuatu yang sangat..bermakna..hmm..bermakna tu macam tak sesuai..sesuatu yang sangat best lah kan, iaitu selimut aku..waaaa.. flashback, patutla mase aku nak basuh selimut tu rase macam tak sedap hati, sebab bau sedap akan hilang..tapi tak sangka plak ko akan hilang...waa.. Aku message mak, selimut hilang kat ampai..Lepas tu mak reply balik, " Sapela nak amek selimut busuk tu?" Waa..mak..sampai hati kan.. Penat dah aku cari di semua ampai..tapi x jumpe..kat longkang puun cari manela tau terbang kan..tapi xde jugak..siap bangkai penyepit aku pun xde..Mungkinkah sebab masa tu hujan, lepas tu ade orang sangat BAIK HATI tolong angkatkan selimut aku, pastu lama2 terpikat dengan selimut aku tu, terus xnak pulangkan..atau pon terus jadikan KAIN BURUK ..waa.. takpelah, aku redha.. aku ingat nak tampal notis kat setiap blok

" SIAPA ADE TERJUMPA SELIMUT BIRU DI AMPAI BELAKANG BLOK C, TOLONG PULANGKAN KEPADA SAYA. REWARD : RM 3.50 . BELANJA
LUNCH KEDAI MAKCIK KECIK "


Ala..tapi malaslah, mesti xde orang nak layan aku kan?
Mesti orang cakap, " Alah kecoh..Nilai 3 kan dekat..beli jela yang baru "..



Nasib baik ade lagi satu blanket, tapi manelah same dengan selimut yang lagi satu tu.. esok nak basuh tapi paranoid..takut hilang lagi..hoho

Study Week = Memang aku 'weak' apabila study

Wednesday, April 1, 2009

MasTerPieCe

  11 comments    
categories: ,
Tengah2 menaip esaimen Web Engineering..

Mata da berpinau, kpale pon da sakit..macam nak muntah dengan huruf2 HTML, XML, SMIL,

Java applets dan sebagainyer..

Jadi, untuk membazirkan masa..

Aku pon menyiapkan satu e-card khas untuk rakan2 tercinta iaitu yang akan menghadapi Final

exam tidak lame lagi..

Hehe..terimalah dengan seikhlas hati..sebagaimana aku berbesar hati membuatnyer..


kalau rase macam lawa sangat, print out la..HAHAHA