Friday, March 27, 2009

RoSak

Earphone da rosak

Sebelah je dengar, sebelah lagi pon nyawa - nyawa ikan..denga x denga

Dahlah skarang hampir ke Final Exam

Aku perlukan earphone untuk mendengar radio di malam hari ~ untuk menutup bunyi-bunyian dari luar tingkap dan juga untuk mengelakkan kengantokan~ yela tuh

Tapi??

Time ni jugak lah die nak rosak.. haihh

Tension...tension..

Nak beli baru?

Yelah2.. mari tengok purse..



cool jugak kan earphone camnih?mahal x?

Randomization :

Mari sama-sama kita bergelap esok..!!

Love our home

This entry was posted in

Saturday, March 21, 2009

Faizal Tahir -- BeNciNta

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
benci padamu
cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu
tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu
apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu
mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat msedang aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
ku cinta….kamu…

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedang aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..
ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci!!

Dicurik oleh aku di sini

walaupun lagu ni x sepower Sampai Syurga, tetapi sebagai peminat xseberapa fanatik ( sebab x


beli album dia ) Fizal, aku merasakan lagu ini agak seronok juga didengar, tetapi tidak


mencabar vokal Faizal sangat, rancak tetapi kurang rock ah.


Lirik lagu pun agak bermakna kerana lagu ini menggambarkan perasaan yang sememangnya


wujud sebab dalam masa bercinta tu, takkan la sayang je kan?Mesti kadang2 menyampah,benci,

meluat,nak muntah pon ade..kan??

Overall, aku bagi lagu ni 5 daripada 10..Ceh bajet macam juri2 Juara Lagu je aku nih



Faizal jangan buat lagi macam ni ea.. x kool ah nampak boxer merah

Rambut ikat macam tu pon nampak tak handsomelah Faizal

Friday, March 20, 2009

ReNjiS -ReNjiS DiPiLis

huh~ Aku pon x taw knape aku jawab tag nih

1. How old are you?

Rahsie ~ jeng jeng jeng..

2. Are you single?
Rahsie lagi.. kah kah kah ~yang penting aku jawab tag nih

3. At what age do you think you'll get married?
23 kot?? 22 bole x?? ~ kui kui kui..gatal


4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
next question!!!!!!!!

5. If not, who do you want to marry?
Anak raja negara Inderapura


6. Who will be your bridesmaid & bestman?
ex boipren .. hehe.. and my bezpren

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
meriah sesangat, kalah dato' ct..kalah mawi n ekin..traditional pliz..

8. Where do you plan to go on honeymoon?
xmaw, bazir jek

9. How many guests do you think you'll invite?
seberapa ramai yang boleh mengikut belanjawan

10. Will that include your exes?
jemput jek..


11. How many layers of cake do you want?
7


12. When do you want to get married, morning or evening?
lepas subuh korang bole datang x?


13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding:
kompang sudeh.. ~ mengekalkan adat2 melayu beb..pas2 ade khatam Al-Quran and berzanji..memadai


14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
sume...nak pakai tangan pon bole jek..daun pisang dan dulang pon disediakan untuk lebih bertradisi


15. Champagne or red wine?
milo ais jek ah


16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
xmaw... x maw.. x maw!!


17. Money or household items?
both can ah..??


18. How many kids would you like to have?
hmmm....nanti aku pike


19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
woh bohsan siot soalan nie


20. Whose wedding plan would you like to know?
no one

Tuesday, March 17, 2009

LiFes LikE tHaT

Madam Nur ILtizam : Awak sume ni nampak macam boring je..Boring ke?

Aku dan beberapa orang kawan : Tak..taklah

Madam Nur ILtizam : Dahla...x payah nak tipula..ingat saye xtaw ke

Aku : ( telan air liur )

Moral of the story --> walaupon dah penat seharian mengadap muke lecturer2 lain, janganlah anda

membuat muke tensen kepada mereka

Guru Ibarat Lilin

Membakar Diri Demi Menerangi OrangLain

Nak GuNe ToUcH N Go, TeRgUNa SmaRt TaG

Setelah sekian lame Nazmi men'tag' aku..So..here we go!!

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Razfira ...ahaks

2. A four letter word : Rain..?? &*^%$

3. A boy's name : RaHim .. ekeke

4. A girl's name : Rina Khan ~ penulis skrip Spa Q ..Apesal die tibe2?

5. An occupation : Rubbish Collector..??? huhu

6. A color : Red ~~yeah!!

7. Something you'll wear: Raincoat ?? ~ ape kejadah nak pakai raincoat panas2?

8. A food : Rusa masak lemak??

9. Something found in the bathroom: Rejoice shampoo

10. A place : Russia

11. A reason for being late : Red light at traffic light is so lame la.. hahaha

12. Something you'd shout : Rakan - rakan.. jom g kelas Data Structure!! hehehe

13. A movie title : Rambo the ultimate hero..haha..ade kan?dulu2 kot

14. Something you drink : Red tembikai juice..ehehe

15. A musical group : Raihan..? hehe

16. An animal : Rhinosorous ~ aku taw aku memang xreti spell bende alah ni

17. A street name : Road of death

18. A type of car : Rolls Royce

19. Title of a song : Rindu Serindu Rindunya..huhu

Aku nak tag : Orang yang name die start dengan A-Z

Monday, March 16, 2009

CaRta MiLo IcE BBN






THE WINNER --> Stall mamak kat Nilai 3 ~ sedap!! manis yang menepati cita rasa

:: bonus - ade milo tabur2 kat atas ::


FIRST RUNNER-UP - -> Kedai Ayuni @ Bangkok ~ susu dan milo yang seimbang.. i like


2ND RUNNER-UP --> Kedai Abas, Semarak ~ terlebih susu, manis lorh..seronok diminum


mase mula2 sahaja..lepas makan?muak


NO 4 --> RESTORAN aL -Salam ~ normal, tapi kurang ummphh, kena tambah xfactor lagi


NO 5 --> Kedai Adam ~ xkonsisten, kadang2 sedap, kadang2 tawar..


NO 6 --> Milo ice home made dari fizah and anis ~ komen? hmm..service lambat, ice da cayaq


terlebih dahulu, milo sedikit, susu terlebih.. tee heee heeee.. jangan mare


NO 7 --> Kedai Selera Anak Timur ~ ais besar2, x best..air cepat tawar sebelum sempat


dinikmati


THE WORST ( LOSER ) !! --> Kedai ape tah x ingat name, tepi KTM Nilai ~ tawar setawar

tawarnye, minum 2,3 sedut dah kenyang

Sunday, March 15, 2009

HoMe SwEeT sOuR HoMe

:: long time no see ~ rindu nak joging kt cni ::



::joging pakai sandal?hoh~memang cerdik pandai::


:: long time jugak xmelepak bawah pokok daun jarang2 ni::




:: long time xbagi ikan2 di tasik roti coklat Gardenia::




:: long time no see rumah biru a.k.a bus kilang ::



:: long time no see?xjugak..hehe..tapi sesaje gatal nak ltak gambar mereka::





:: Yang ni mmg long time no see..!!!nak cubit2 korang ! ::





RANDOM PICTURE :


:: Yang ni x see tros pon x ape ..haha ::
have a nice day korang



Saturday, March 14, 2009

HaPPy TrEe FrieNds

Walaupun umur dah lame melewati zaman kanak-kanak,tetapi saya masih ada siri kartun


kegemaran saya..

Macam kamu jugak kan..dah tua pon tetap pergi menonton wayang Siri Pengembaraan Upin

&Ipin, tetap memeluk bantal Spongebob,Pooh dan sebagainya..haha

Kartun kegemaran saya ialah, seperti yang tertera di atas..Happy Tree Friends

Kenape??

Kerana karakter2 di dalam cerita ini sungguh comel dan 'kuit'

Antaranya :


1 ) GIGGLES = comel, innocent, feminin, suara sangat cute


comel kan?kan?kan ?

tapi biaselah..xkan nak mantain cute 24 jam

2) LUMPY = creative, serba boleh dan macho


talented taw..jadi magician pon boleh
tapi kadang2 die terlebih kreatif
dan cuai juga sehingga terkena diri sendiri


3) CUDDLES - ceria, bijak dan energetic


nyum nyum

tapi malang xberbau..xboleh dielakkan
4) POP AND CUB - anak beranak yang penyayang, manja dan caring sesama sendiri
anak rajin menolong ayah bertukang

tapi ayah bijak sangat
TETAPI, walaupon kartun ni cute banget, slalunye ada adegan ganas2 yang
keterlaluan,menyebabkan sepupu2 saya tutup2 mata xnak tengok ~ saya juga takut mereka
meniru aksi2 ganas itu dengan kawan2 mereka di tadika..jadi slaunya saya tengok sorang2 aje

kepala ditebuk ibarat kelapa @ labu
mak suro makan nasik,bukan kaca!

Anyway, saya tetap suka korang rakan2 gembira pokok!!
tata
have a nice day

Thursday, March 12, 2009

Aku yaNg HaMpiR KESEPIAN

Tag dari dania :

Baca dan jawab soalan di bawah ini.

Adakah orang di sekeliling anda membuat anda selesa?
= Ya ~~mostly la

Adakah orang yang mahu menemani anda makan?
=Ya ~~makan ramai2 baru berselera beb

Adakah anda tahu (paling kurang) 2 orang yang anda berasa aman dengannya?
=Ya ~~kawan2 sekereta..hee hee

Adakah anda senang menghabiskan waktu sendirian?
=Tidak ~~mostly tidak..tapi kadang2 perlu gak waktu bersendirian

Jika anda bermasalah, apakah anda memiliki teman untuk berbincang?
=Ya ~~bukan bincang,lebey kepada merungut..hahaha

Adakah anda gemar membangggakan teman anda?
=Tidak ~~hee hee hee

Adakah anda memiliki teman baru tahun lalu?
=Tidak!! ~kalau bf la,kalau kawan ade kotsss

Jawapan bagi soalan di atas samada YA atau TIDAK sahaja. Jika anda memiliki lebih dari 3 jawapan TIDAK, anda mungkin sedang kesepian tanpa anda sedari. Jangan khuatir, bangunkan hubungan sosial lama atau baru dengan menghantarkan tag ini kepada lebih dari 3 orang teman.

Tuesday, March 10, 2009

Wednesday, March 4, 2009

GaMbaR TiDak BerKuaLiTi




Sungguh kabur gambar ni,highlite bag je lebih


haih..mane nak cekau duit yek,nak sambar satu kamera digital..


nak yang sekurang-kurangnye boleh masuk dalam air,tahan hentakan,kalis calar dan 10 megapixel dan harga dalam rm150..xnak yg secondhand ea..



tengok,sampai nak bezakan Fizoh dengan pokok pon da x boleh

Tuesday, March 3, 2009

PeRmiNTaaN HaTi

Di 'smart tag' oleh seorang kawan..menarik jugak

Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.Tag 10 Friends.Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Let it rock- kevin rudolf feat lil wayne ~ apehal minah ni,orang tanye lain die jawab lain..?haha

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
So sick-Neyo ~ ramai orang 'so sick' dengan perangai aku..huhu

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
T-shirt - shontelle ~ serious aku suke tengok t-shirt orang

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Rawan- azharina ~rawan sebab xsiapkan lagi tutor mathematica..huhu..eyh tp masih sempat berblog,rawan ape macam nih??

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Sampai Syurga - Faizal Tahir ~ wah tibe-tibe..

WHAT’S YOUR MOTTO?
Lalala Kerjalah - Meet Uncle Hussein ~ kerja sampai kaye.!!.weee~~

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Lie - SimplePlan ~ kawan2..aku slalu tipu sunat jela..hehe

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Angel -Natasha Bedingfield ~ Okeyh..aku memang perasan..kui3

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Kasih abadi - Damasutra ~ ceh giler jiwang..takde benda lain ke nak pike huh??!!

WHAT IS 2 + 2?
Kumahu Kau Tahu - Hujan ~ kumahu kau tahu 2 + 2 = 4. Sekian terima kaseh

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Mad - Neyo ~ hehe..tiada bantahan dari saye

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Lucky - Jason Mraz & Colbie Callaitte( ntah btol ke aku eja ni ) ~ lucky la sebab masih bernyawa sampai skarang

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Like A Star- Corinne Bailey Rae ~ wah angan2 tinggi,haha

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Gives you hell - All Americans Reject ~ hahaha,bia padan muke die!!

WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
I like to move it move it - lagu Madagascar ~ xkan da elok2 pkai kebaya songket nak joget lagu 2 kot??Mesti wan and atok aku xbagi

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Sing For Absolution - Muse ~ yeah..singing bajet sore sedap

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Ghost Of You - My Chemical Romance ~ eww..takot siot

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kekasih yang tak dianggap - Kertas ~ uhuk2..kesian aku kan

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Cookie Jar - Gym Class Heroes ~ lapa r weh..

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Hysteria - Muse ~ rase macam da ade je soalan ni tadi

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
All o Nothing - Otown ~ntah da xde idea

Aku nak tag:
Sume WARGANEGARA blog aku..hihi

tata

have a nice day