Sunday, August 16, 2009

You Are Not Alone : Only me

  7 comments    
categories: ,


Haih tak taulah aku mimpi ape malam tadi, yang penting bangun2 tidur je terus aku terliur teringat kat donut Big Apple. Rase macam nak breakfast dengan 10 ketul donut dari pelbagai jenis. Terus aku nak gi Tesco Plentong mase tu jugak. Tapi? Nak g dengan sape? Kawan2 aku sume dah cuti H1N1.. sume tengah sibuk study gamaknye di uni masing2. Bodyguard yg setinggi 183 cm plak ( bodyguard?? habis ah jap lagi kene hambat ) sebok dgn tugasan2 die.. Ah tak pedulik, g sorang2 pon ape salahnye kan? kan? ( lagu Miss Independent dari Neyo berkumandang di cuping telinga )

Tapi tak taw ape suweynye aku hari ini, Big Apple plak TUTUP!! Ces macam ni ke orang berniaga?? Patutnye mase weekend ni lah kau kaut untung sebanyak yang mungkin, yang ko tutup bwat ape?!! Puas aku merayau carik dunkin donut plak, ceh takde jugak.. Last2 jumpe gak satu kedai donut yang tak berape nak fofular, tapi .. eh not bad gak lah.. hehe.. tulah kalau dah ngidam sangat




beli 5 free 1, pastu dapat kotak..comel gak kan kotak die?hehehe




Lepas tu jalan2 lagi, nampak booth untuk kesihatan. Check kolesterol dalam darah.. Ceh tibe2 concern pasal kesihatan aku pon pegilah.. percuma kan. Lepas abes check, doktor tu wat muka terkejut beruk kat aku. Then dia boleh plak cakap kuat2 macam tertelan mikrofon, " Tengok, orang KURUS pon boleh terlebih kolesterol. So, yang KURUS pun kena datang check di sini " Thanx doc cakap saya kurus, tapi.. betol ke paras kolesterol alu terlebih? Waaa.. Kemudian Doctor pon pesan kat aku jangan terlalu risau, tapi lepas ni kena berhati2 dalam pemakanan.. Okeh2 bear in mind


Sambung lagi jalan sorang2 macam loser kat town, teringat plak aku tak beli baju raya lagi. Aku pon survey la mane taw ade yang berkenan. Tibe2 ternampak sepasang kain yang sangat cantik lagi menawan.. tanyelah tokey kedai brape hargenye. Jeng jeng jeng.. hargenya ialah : RM 590 !! Batik Seri Hendon bini Pak Lah katenyer.. Owh telan air liur.. buat kira2 jap. Dengan 590 then diberi discount RM 550 aku boleh beli 11 pasang baju kurung siap yang biase. Okeh bye2 batik arwah Seri Hendon



aku berkenan dengan kain yang atas kain warna hijau tu..tapi apakan dayaku..huhu

Aku terus lagi berjalan2 tanpa arah tujuan yang pasti..


hmmm terasa macam di London pula


Yelah sape tak sayang suami..??


Emas sekarang 1 gram RM 122 ~~ lalalaaaaaa




Kemudian aktiviti terakhir ialah melawat adik saya di asrama.. tanda2 yang saya bosan tahap cipan yang kebosanan



Ini adik saya, die pemalu macam saye jugak. hihi

rindu gak kadang2 kat sekolah

7 comments:

  1. ala ciannyerr dia jalan corang2
    hehe..abang bodyguard x teman ke?
    siap g kedai emas tu..
    ade pape ke?hehe

    ReplyDelete
  2. bestemployee :

    mmg la..hehe

    mee mee :

    abg bodyguard ko panggil??

    jgn nnt de org mengamok

    haha

    ak xde bodyguard ah tu la masalahnye

    2 la da boring sgt smpai kedai emas jumbo tu pon ak singgah

    ReplyDelete
  3. bro ko da besa la
    dulu jumpe kcik lagi.hehe
    bestemployeeofthemonth tu lagaknye macam zul.adakah?

    ReplyDelete
  4. haha..gle pnye boring..bleh plak ko jln sorg2..nseb xkene culik jek..mne "pakwe" yg slalu tman ko 2?lala~

    ReplyDelete
  5. anon :

    hoho yela dah lame kte x jumpe kan??

    ble nak jumpe weh?

    bz manjang je ko

    a'ah..eh cmane ko leh taw tu zul?muke dah blur tu..ygok telinga ea??

    hahaha

    ReplyDelete
  6. chocolate :

    tula boring tp kdg2 best gak..hehe

    pakwe??

    xde la cik chocolate..huhu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)