Tuesday, August 18, 2009

Nak GPS gak!

  6 comments    

gamba disnap masa traffic light


Minggu ni adalah minggu prihatin terhadap kesihatan. Ceh prihatin apenye, kolesterol da tinggi pon aku masih melantak McFlurry macam takde pape.. Alaaa nanti kan bulan pose mesti turun balik kan?kan kan kan?Huhu

Smalam tengok cermin tengok mata macam da baik, tapi ade sedikit lagi salur2 darah merah yang sebelom ni rasenye tak wujud kat mata aku. Cuak jugak, aku pun call kawan aku nak tanya mana klinik mata kat JB yang best tapi murah.

Hmm.. best tapi murah? Murah camane tu? G klinik kerajaan jela

“ Tak nak ”

Camtu sampai bile2 mata ko x baik

“ Apesal? ”

Sebab ko gedik.Mane ade specialist mata yang murah makcikk!!

“ Eee cakap jela kat mane ”

Ade satu. Kat taman Century

“ Hoh taman ape tu? Tak pernah denga pon ”

Adeh ko ni susahlah.Ala..ko cross Holiday Plaza jumpela..dkat2 dengan Hotel Grand Paragon tempat ujibakat AF7 tu..

“ Amboi detail gak explanation ko tu. Nanti aku carik ea, kalau tak jumpe aku call ko balik k? ”

Okay no prob! Senang je..ko mesti jumpe punye. Jangan lupe bawak credit card okeh?

Tanpa melengahkan masa, aku pon memulakan misi pencarian klinik mata itu. Okay, jumpe Plaza Pelangi..jalan lagi, jumpa plak Hotel Grand Paragon.. Tapi…mane Taman Century? Aku pon main pusing2 da kat situ. Berpeluh2 dah ni, bace signboard dahla tak brape nak clear tak pakai cermin mata kan.. Give up jap, aku try call kawan aku tapi off la plak!! Memang nak kena la minah tu kan..

Rase macam nak balik dah. Tiba2 teringat wan @ nenek aku ade ajar doa kalau nak carik barang kepunyaan kita yang ilang. Tapi masalahnye klinik mata tu aku punye ke? Ahh bantai jek ah..

Aku meneruskan semula pengembaraan, kali ni pengembaraan lebih tenang dan teliti. Aku mengerahkan sepenuh tenaga mata rabun + sakit ni untuk membaca signboard2 yang ade di tepi jalan. Tibe2 aku terjumpe satu signboard yang aku carik2 selama ini. Sebenarnye aku dah round jalan tu lebih 18 kali kot..!!

Kepada kawan aku Yang tersayang :

KALAU DAH NAME TAMAN TU TAMAN ABAD, TAK PAYAHLAH KO NAK TRANSLATE KEPADA BAHASA INGGERIS MENJADI TAMAN CENTURY. AKU NI PUN INGAT2 LUPA CENTURY = ABAD. HABISKAN MINYAK KERETA AJE.

Sekian Terima Kasih

6 comments:

  1. hehehe pela ko ni lame sgt ddk kota kot.tmn abad mmg dah tuka jd tmn century da lame kot.nak urban la katenye.surat menyurat mmg ltak tmn century.cume signbod je x tuka lagi.

    jgn salakan aku ok salahkan MBJB.

    gelak sorg2 aku kat opis bace blog ko nih.best gak.. :p

    ReplyDelete
  2. ak rase doa ko mmg berkat ar wei..hehe..kwn ko cam ko gak ek..bm kureng..haha

    ReplyDelete
  3. anon:

    yela aku jd org jb kjap je..kah3

    yeke weh?brape lame?patutla org ckp tuition omega kt tmn century bkn kat tmn abad

    hahaha

    mmg nak kena r mbjb ni.skt btoi

    hehe best ke?mekasehhh

    ReplyDelete
  4. chocolate :

    hehe..agaknyela...tibe2 je t'ingat doa tu

    sblom ni x ingat pon..

    hak3

    xdela mmg name die tmn century rupenye skrg..

    benci aku dgn mbjb

    ReplyDelete
  5. da lame kot tmn abad jd tmn century..hehe..ko ni bia benau x taw..

    ReplyDelete
  6. mee mee :

    ceh ktinggalan sunggu ak ni

    tp aku stil x puas ati

    apesal nak tuka2 plak kepada tmn century??

    ok ape tmn abad??!!

    sayangilah bahasa melayu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)