Friday, July 17, 2009

kami berpisah secara baik

  11 comments    
categories: ,


Hampa betul aku mase tengok laman web universiti aku bile semak aku masih lagi dapat kolej kediaman yang sama. Rupa-rupanya perpindahan ke kolej yang satu lagi tu hanyalah janji-janji manis pihak pengurusan je.Yelah majority classmate aku sume dah berpindah duduk luar, lepas tu member2 sekepale aku ni sume duduk jauh dari aku. Roomate terdahulu dah mengambil keputusan duduk rumah, manakala yang lain2 duduk kolej kediaman yang jauh dari kolej aku. Kalau jalan kaki, memakan setengah hari kot..hehe. Kalau naik kereta plak, adela dalam 15 minit. Eh..jauhlah tu.. So, nak mengumpat dengan sape kan? Takde member beb

Lagi hampa bila aku tengok aku dapat bilik no 3, bilik terhalus tu.. Oh God, anything more worse than that U can give to me? Ya..memang boleh. Tuhan Maha Berkuasa. Nak dijadikan cerita lebih menarik, aku berjaya lagi mendapat tingkat 4. Wow, wow and wow. Aku berjaya mengekalkan takhta kedua teratas ini selama 3 sem, satu rekod yang boleh dibanggakan tu. Maka aku pun mengangkat barang2 aku iaitu 2 beg baju, 5 kotak barang2 yang terdiri daripada pelbagai jenis such as ( ceh tibe2 such as ) beg, buku, iron dan sebagainya ke tingkat 4. Mungkin turun 1 kg kot. Oh rak buku masih tak berangkat kerana parents saya hadiahkan rak buku campuran besi dan logam. Ceh xde ah

Bile naik ke bilik, owh roommate saye dah sampai ah, die dah letak beg kat atas katil bawah. Fine, rekod terus dikekalkan, 5 sem kat katil atas. Aku pon tak kesah sangat katil atas ke bawah sebab bile tidor kita bukannye sedar kan, yang penting ade tilam empuk. Aku tengok name die kat beg, eh macam kenalla.. tapi.. sape ek? Aku tengok barang2 dia, eh ade jugak orang lagi banyak barang dari aku. Bersyukur sekejap. Tapi bile difikir-fikirkan, muat ke bilik sekangkang kera ini untuk barang2 kami???



Dan.. jeng jeng jeng..sedang aku melipat2 baju untuk dimasukkan ke dalam gerobok, tibe2 roomate aku pon masok.. Laa.. akak ni rupenyer.. dulu die pernah serumah dengan aku, tapi mungkin jodoh kami untuk serumah tak panjang, di pertengahan sem dia keluar dari rumah kami. Sebab musabab yang pasti taklah aku ketahui..

Dan sekarang.. ya..mungkin ada jodoh lagi, kami bertemu lagi.. Aku terima dia dengan hati yang terbuka sebab dia ni memang sape2 pon x bole deny dia seorang yang baik lagi lemah lembut. Wajah die pon sejuk mata memandang.. Tapi the problema is.. warrghh..aku dengan die, macam langit dengan bumi. Eh tapi bukan ke langit dan bumi saling memerlukan? Ceh ceh ceh dah termasuk drama Nur Kasih la pulak kan.. Eh xdelah macam langit dengan bumi, macam terok no je aku ni. The point is.. kami memang berbeza..

Anyway, sepanjang seminggu duduk di rumah baru. Aku rasa aku bole je get along dengan die, begitu jugak dengan housemate2 yang lain. Walaupon kadang2 memang ade moment yang.. err..eccentric tapi takdelah teruk sangat. Kawan2 aku pon rajin menziarah aku kat sini ( thankiu ea ).. so aku xdelah feel so bad

Tiba2 di suatu maghrib, roommate aku tanye aku satu soalan : “ Ann takut tak tido sorang2? ”. Aku dengan jujurnye menjawab, “ Tak. Kenape kak? ”. Rupa-rupanya dia bercadang untuk pindah bilik..!! Aku mula2 bingung, takut jugak..aku ade wat salah ke? Tapi bile die cakap nak pindah bilik sebab dia tak sukakan pencahayaan dalam bilik aku, ditambah lagi dengan bilik depan yang memang kosong sebab kawan satu course dia dah berpindah, aku rasa lega tiba2. Yelah at least dia takdelah berpindah merempat kat bilik orang ke, or berpindah secara illegal.

Tup tap tup tap, seminggu selepas itu dia berjaya mendapatkan kunci bilik baru. Dia baik weh siap basuhkan karpet aku yang tak pernah berbasuh selama ini, kui kui kui. Dia pon turut menyediakan keropok lekor rebus untuk aku ( rebus sendiri beb ) siap dengan sos. Sedap sedap, ori dari Terengganu taw. Ceh konon2 parti perpisahan la..hak hak. Dia juga turut mewariskan katil beradunya kepada aku. Haha merase jugak katil bawah tapi nak dapat internet laju kene nek katil atas gak, kenape ek?

So, this is my first nite tidur tanpa roommate. Aiseh, perasaan bercampur baur gak. Hepi of cozla sebab bilik comel ini rasenye memang tak dapat menampung barang2 kami yang super banyak ini. Sedih, tak kot..haha. More to sepi kot.. kah kah kah.. gedik siot. So sape2 nak teman aku kat sini meh la. Dialukan2. Free of charge. Turut menyediakan Nescafe and gula. Coffee Mate xde. Chow

:: Weh apesal panjang sangat aku taip nih?? ::

11 comments:

  1. ahakz...

    jangan cedih2 ye razfira.hahaha.takpe2 nnt tiap2 hari aku teman kan ko.
    klo aku rase malas gile nak balik umah.

    tapi

    aku kene makesure kete aku jadik almari baju aku no.2.hahaha

    ReplyDelete
  2. haha.. moh le..

    sila2..

    1 malam 10 rgggt ke

    kakaka

    ReplyDelete
  3. wah betapa bahagia ko skrg..

    tulis entri pnjg berjela pon dh tak

    sedar..

    nilam dh maju la..

    nk bndingkn ngn acacia harap jamban

    je lebih..uhhu

    ReplyDelete
  4. maju pon xbermakne klu dlm kesepian

    wakaka

    jiwang lak

    ReplyDelete
  5. sepi..waaa..sungguh syahdu..hehe

    oit..entri ko ni bleh mngalahkan ak..xpenah2 type pjg cmneh..ak tau ko sgt hepi..hehe

    ele..tipu ar ko tkut tdo sorg2..ble da berbaju kelawar 2,ko trus xsdar..koma agaknyerr..haha

    neway,kwn2 anda yg rajin mlwt anda kat nlam 2,snguh baek kan?kan?waaa...cdey2..

    tpi nilam da mju ar skang..acasia pnye jmban xmaju2,apetah lg nk dpt wireless??huk3..

    ish2..dah2..nnt comment ak jadik entri lak..k slmat berhepi2 ngan bilik comel anda~!

    ReplyDelete
  6. btol la..aku mmg slalu kesepian dowh kat nilam tu

    korang rjn2 ah datang ek.hahaha~muke x malu ni

    dahla aku angkat locker sorang2 td..sedey beb.akak2 fsu pon tanye : "angkat sorang2 x berat ke?"

    huhuhu

    akasia xmaju tp meriah dgn adenye rxz biru muda

    kah kah kah

    ReplyDelete
  7. rxz biru muda?aku punye wane merahla.hahaha

    ReplyDelete
  8. sape tgah cite pasal rxz merah ko yg jauh di johor sane??

    ReplyDelete
  9. haha..rxz merah pon merahlaa..hahaha

    ReplyDelete
  10. chocolate :

    ade orang berperasaan..haha

    ReplyDelete
  11. chocolate :

    ade orang berperasaan..haha

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)