Sunday, June 21, 2009

Ape salah bas?

Tengah feeling2 tengok cite Nur Kasih, tiba2 hape ( handphone ) berbunyi..message masuk da..

mesej kawan :

" Babe.. esok teman i shoping bole? "

aku reply :

" Ok..shopping mane? "

kawan reply :

" Jusco or cs.. ok u fetch i pkl 10 taw "

aku reply :

" Alah naik bus jela.. Kete xde.. kalau ade kete pon, susala nak carik parking.. lemau r ari Sabtu "

pastu tibe2 aku tersilap send da.. xpe abaikan. Aku pon send balik message tu kat kawan aku

kawan reply :

" Naik bus? what.. ala.. xnakla.. wheres ur car..? sejak masuk U i xpenah naik bus lg taw "

Ewah ewah lemak betol budak ni kan..aku pon reply baek punya

" Eh i mane ade kete syg oi.. tu kan kete bapak i..esok die g men bola mesti gune kete.. Alah ape salahnye naik bus.. I sejak masuk U lagi slalu naik bus taw. Bestla naek bus.hehehe "

Kawan reply :

" Xnak r.. pujuk la ur dad.. "

Aku reply :

" Xde..xde.. naik bus je. Take it or leave it. Hahaha "


Maka esok pecah rekodlah kawan aku yang dah 2 tahun xnaik bus.. haha padan muka die..!! Tapi kenape pulak tak suke naik bus..? Okay ape.. dapat menjimatkan duit petrol..Dapat merehatkan badan sebab tak payah drive, dapat menjimatkan duit parking kereta gak malahan tak payah pening2 nak cari parking.. dapat berkenal-kenalan dengan orang lain yg ade dalam bus..dan macam2 lagilah kelebihan..!!





tengok, dalam bus ade tv..dalam kete ade ke??ade? ( kete bapa aku xde )


Kesimpulannya : Sayangilah bas. Jangan buat vandalisme dalam bas seperti melekatkan chewing gum di atas kerusi atau menulis nombor telefon anda di dinding bas. Buruk benar kelihatannya.




Dan tak lama lagi aku akan menjadi penumpang bas yang setia.. Yea...!! ( pura-pura gembira )



GAMBAR-GAMBAR TAK BERAPE PENTING :



Aku salute ah sape pakai tshirt nih




nak beli tapi x ade saiz yang sesuai.. lagipon aku slalu jalan dengan perempuan.. erk nanti orang salah paham plak



Ade orang tanye knape aku suke upload pic blur.. Nah amek ko, aku upload lagi pic blur..haha.. Kamera buruk nak kene tukar

10 comments:

  1. heh bkn slalu ko ke yg xnak nek bas?ceh aku tau sape si gedik yg xnak naik bas tu.hahah

    ReplyDelete
  2. dah lama tak naik RapidPenang..
    feri pun lama dah tak naik..
    tapi derang tak salah :)

    ReplyDelete
  3. kau sorang jeeeee yg suke berkenal-kenalan dlm bas...!!!!!!!!!!!!!!!!

    hahahahahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. pehal plak yg slh send nk abaikan??cte ar..smgt nk dgr neh..hahaha

    ish2..dak2 u*** jer yg tau kpntingan bus kan??kan?tnpe bus,kteorg xdpt nk g class..huk3..ak pon bru mngenali bus sejak duk U neh..huk3

    pss:dulu kami couple,now kami tak member..hihi

    ReplyDelete
  5. best Employee of the month :

    hahaha..i2 dulu..

    bile dah nak masuk sem baru ni aku pon muler la suke nek bus..kikiki

    ceh ko igt ko sorang je yg taw sape si gedik 2?sebab 2 la aku x tulis name..ahahaha

    ReplyDelete
  6. dania :

    owh..org penang ka..?

    awat x habaq awal2 na..?

    haha..

    best jgk kan naek public transport nih

    ReplyDelete
  7. meemee :

    alah ape slhnye..bkn ke berkenal2an 2

    satu amalan yg mulia??

    lalala

    ReplyDelete
  8. chocolate :

    hahaha perlu ke crite.. xpenting kan?hahahaha

    eh ko kan da ade motor...rempit jela..hahahahahaha

    eh eh sape x member yg ko maksudkan 2??hehehe

    ReplyDelete
  9. ann cmna ni?

    aku xsggup biarkan ang naik bus sorg2

    sem depan..wuaaaa

    ReplyDelete
  10. xpe..dlm bus kan rmi org.hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)