Tuesday, May 26, 2009

Tertanya-tanya

  18 comments    
categories: 
Mana pangkal dan hujungnya pelangi?

18 comments:

  1. hehe slalunye aku bace je mls nk komen,tp kali ni terajin plak.

    tapi bkn nak komen psl pelangi

    psl annoying ko..haha.plg annoying mase lagi 10 mnt nk kua,ko kensel sbb nk bsh kst skolah padahal hari tu hari sabtu

    jgn mara ann.hehe

    ReplyDelete
  2. pelangi tak ada pangkal & hujung.sebenarnya ia berbentuk bulat.tak percaya lihatlah di tempat tinggi,atas mountain ke

    ReplyDelete
  3. wow~indahnyerr..!itu smue kbsaran tuhan ya razfira..ke nk suh dak u*** ni bg kuliah mghrib plak?heheh

    pss..minat pelangi lak ke..dlu sunshine..skang rainbow..hehe

    ReplyDelete
  4. cantik nyer pelangi..
    klau pic ni terang lg nampak cantik..

    bumi bulat..
    pelangi pun bulat kot.. ehe..

    ReplyDelete
  5. ezza:

    ceh mane lg penting skolah ke jln2??

    xmara..suker...hee hee

    ReplyDelete
  6. chocolate:

    haha..bg la..

    teringin gak aku nak denga kuliah dr ko

    hehe

    ReplyDelete
  7. dania:

    uhuk uhuk

    pki camera handset 2megapix je

    2 yg xterang 2

    wah dah 2 org da ckp pelangi bulat..

    hmm..mgkin btol kot

    ReplyDelete
  8. cantik!

    ko amek kt mane gamba pelangi tu?

    haha..ann mmg annoying.sebok suruh orang pki shawl pastu die xnak plak pki mmg nak kene..!!!

    *nak ckp dpan2..takot

    lari............

    ReplyDelete
  9. bumi ni bulat so pelangi pun bulat la kot...

    ermmm..sebelum ni tak pernah trpikir plak.

    ReplyDelete
  10. meemee:

    wah korang lgk annoying sbb cite pasal perangai annoying aku kt public

    cess..

    taw tkt

    hahaha

    siap r ko

    ReplyDelete
  11. lupe nak ckp, amek kt air tawar 5 on d way nak blk umah

    aku suroh berenti tp driver xnak..!!

    tension2

    ReplyDelete
  12. eima :

    2 la pasal kan?

    sy pon br taw

    tp confirm ke?

    pe kate kte google2

    hehe

    ReplyDelete
  13. betul la tu bumi ni bulat..

    klau amek pic guna camera nikon D70s insyaallah cantik.. promote camera :)

    ReplyDelete
  14. Rainbows actually can be circles at any altitude. It just depends on the angle of the sun (or light source) to the rain (or prisms... and also what type of prisms: ice crystals are a different shape, and so, refract a different way from rain drops). I have seen circlular rainbows often from planes when the sun is near the horizon and it's light refracts through ice crystals. I have also seen a circular rainbow at sea level in Hilo, Hawaii. The sun was behind me and I saw a large, bright rainbow before me formed by thick mist. It appeared to be very close to me, although it was so large that I didn't realize this right away.

    ~curik kat wikipedia

    ReplyDelete
  15. dania :

    hehe..

    x mampu nak beli camera digital...

    huhuhu

    ReplyDelete
  16. bleh tahan gak pic ni

    aku igt ang cilok kt mna2..hehee

    aku dh lma x nmpak pelangi

    xtau la da pgkl hujung k x

    ReplyDelete
  17. pZah :

    hehehe..mane ade

    gambar ori dari aku taw

    haha

    2 la aku pon da lame xnampak

    2 yang teruja tu terus msk dlm blog

    hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)