Thursday, May 14, 2009

Jangan nak SMS boipren je kawan-kawan..

  19 comments    
categories: ,
Wah wah wah..

Ini best okeh..

Sekarang kita tak perlu ragu2 lagi untuk mencegah maksiat

walaupun kita bukanlah pencegah maksiat yang rasmi!

Yelah, kalau korang nampak ade sepasang manusia sedang

asyik bercengkerama di taman bunga depan mata korang,

Ataupun nampak orang berjudi kat..mane2 lah kan

Ape korang nak buat?

Adakah korang akan datang di hadapan mereka dan

memberi ceramah barang sepatah dua kata?

Hehe.. agak susah kan?

Tapi sekarang.. kita boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa

dengan menghantar SMS kepada JAWI..senang kan?

Yelah kan, orang kate kalau tak berani nak tegur secara

direct method, at least kita ade effort jugak untuk menjaga

kemaslahatan ummat Islam kan?

Lagi satu, ia jugak boleh memberi peringatan untuk diri sendiri jugak..

Contohlah saya baru nak buat maksiat, tiba2 teringat ,

Eh bahaye ni kang orang nampak, pastu SMS kat JAWI, naye

aku..! huhuhu..

Kan bagus tu kan?

kuranglah sket maksiat yang semakin berleluasa sekarang ni

SMS yang dihantar dicaj 15 sen, dan caj penerimaan pulak 20 sen

Tapi khidmat SMS ni just untuk orang Key Ell jela..

Ces ces ces..

Takpe2, korang kan suke lepak kat Mid Valley, KLCC..

Ape lagi? Kalau nampak tu SMS okay?

Maybe jugak satu ari nanti perkhidmatan ni akan diperluaskan

ke seluruh Malaysia pulak.. tunggu..

CARA-CARA NAK SMS:

type JAWI(space)ADUAN ( aduan anda ) lepas tu hantar ke 15888

Contoh :

JAWI ADUAN Terdapat kegiatan pesta buih di……. ( lengkapkan aduan)

Dan terus SMS ke nombor 15888

macam beselah aku suke letak gamba hiasan.. kalau teror, teke r kat mane? teka..teka..

Hoho..

slalu aku mengarut merepek je kat blog ni skali skala bagi informasi sketlah


19 comments:

  1. Very pleased to come here.Your blog gives us a good feeling.Nice to meet you.Look forward to communicating with you.We want to invite you to our blog at any time you want.
    Have a wonderful day!

    http://www.china-cutter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. baru ada ea bnda nih.
    bgus2!

    ~pesta buih tu cmna? kena report kt JAWI gak k..hehe

    ReplyDelete
  3. kat kay-el jer kan.. e2la bnyk sgt dok menggatal ehe..

    ReplyDelete
  4. Mr Lee:

    thanx for your compliment Mr Lee

    i'll visit your blog soon

    : )

    ReplyDelete
  5. pZah :

    woo mestila kene..

    bahaye tau..

    pesta buih 2 ala2 mandi di khalayak ramai

    hehehe

    ko sbg 'org Key Ell' kene alert bende camni

    kui3

    ReplyDelete
  6. dania :

    ha'ah

    setakat ni kl jela lg..

    hehe 2 la tapi tmpt lain pon blh thn gak gtlnye

    hehe

    ReplyDelete
  7. alah ko klu dah nak wat maksiat ko mesti x ingat JAWI punye..yg ko ni asek suro org teka2 je pesal,kalau bagi hadiah sebijik kete ke xpe gak

    ReplyDelete
  8. eleh ann . dye mesej boipren xpe
    haha ko ni ade cite2 lg ghupenye nk jadi pencegah maksiat

    ReplyDelete
  9. zul :

    bile???bile aku wat maksiat di khalayak ramai??

    org x nampak,JAWI xtaw..

    hahahaha

    weh aku baru je cadang nak wat ptandingan teka teki

    hadiah?

    boleh..ko la sponsor.haha

    ReplyDelete
  10. meemee :

    bile aku message boipren

    boipren pon xde

    isk isk isk

    bile ek aku bercita2 jd pencegah maksiat?

    djh 3 ek?

    hehe,mmg aku x putus ase

    ReplyDelete
  11. haha..ann2..ko wat cmni,nnt ko gak yg merana..xpsl2 nme ko asyik naik kat pihak jawi 2..hehe

    jap2..gamba 2 kat kl ke johor?klau jhor,sush skit ar nk teka..haha

    pss: kat kl jer ade..sbb tmpt laen "kurengg" skit maksiat..hihi

    ReplyDelete
  12. chocolate :

    woit2..aku ni punyela baik..mane ade..huhu

    hak hak..salah..itu bkn di johor..kt kl

    aku bg klu

    ko pnah datang tmpat ni wat maksiat, eh tak, jalan2

    haha

    ReplyDelete
  13. leh aku teke..??

    ngoo..key-hell

    key-hell see.see

    ReplyDelete
  14. klau ko baek,ak lg baik..hahaha

    ahaaa!!!ak tau kat mne neh..sbb 2 ak tnye kat jhor ke x..sbb ak mcm penah jek "jalan2" kat cni dolu2..bkn wat maksiat okeyhh!hehe(cesss...smpt lgi pekene kat ak ek..dush3!)

    KLCC!!!!okeyh??kete sebijik ann!!=)

    ReplyDelete
  15. cik kekosongan:

    betolll!!

    masalahnye teka teki ni xdeidea

    kikiki

    ReplyDelete
  16. *xde hadiah

    hehe

    sorry silap type

    ReplyDelete
  17. chocolate :

    hahaha..pandainye...

    tmpat jatuh lg dikenang, inikan plak tmpat bwat maksiat kan

    kah kah kah

    woit2 aku x ckp teka teki yg ni nak bg hadiah ok

    jwb teka teki the latest baru ade, di sponsor oleh okb.hahaha

    ReplyDelete
  18. oit..pebende lak wat maksiat..ni ak nk mrh neh..ak ni dak U*** tau..maksiat2 xmaen ar..kawen trus bru feel..okeyh???hehe

    ek ele..jwb slh stu bleh la adiah..ak specific tmpat ag tau..bkn sonang 2..bak!!nk jgk adiah!!!

    ReplyDelete
  19. wakaka..yela..aku taw ko bdk baik

    ceh..spesific ko kate??

    jawapan ko 2 umum sgt la

    klu spesific ade alamat penoh ok

    x pon, bgtaw latitud n longitud die

    haha

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)